Plastik ve kauçuk sektörünün sorunları görüşüldü

Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası (ÇTSO) 7. Meslek Komitesi üyesi olan ve plastik, kauçuk sektöründe faaliyet gösteren firmalar, sektörün sorunlarını konuşmak ve çözüm üretmek amacıyla bir araya geldi

Plastik ve kauçuk sektörünün sorunları görüşüldü
18 Şubat 2016 Perşembe 18:56

ÇTSO TOPLANTI SALONUNDA GERÇEKLEŞTİ

Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası (ÇTSO) 7. Meslek Komitesi, Plastik ve Kauçuk sektöründe faaliyet gösteren firmalara yönelik olarak, sektördeki sorunların masaya yatırıldığı bir toplantı organize etti. Firmaların sorunlara yönelik çözüm önerileri ve geliştirilmek istenen proje fikirlerinin görüşüldüğü toplantıda, firmaların ÇTSO’dan beklentileri de Oda yetkililerine iletildi. Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası Toplantı Salonu’nda gerçekleşen toplantıya Armasan Ambalaj, Derby Konveyör Bant, Ersan Ambalaj, Jefleks Plastik, Nota Plastik, Semka Plastik Senapa Stampa, Mesutpen ve Çukuryurtpen firmalarının yetkilileri katıldı.

SEKTÖRÜN SORUNLARI VE ÇÖZÜM ÖNERİLERİ GÖRÜŞÜLDÜ

Toplantıda öne çıkan noktalar, eleman istihdamı ve birlikte hareket edilmesi durumunda daha rahat çözülebilecek sorunlar oldu. Toplantı esnasında, yaşanılan sorunların çözümlerine yönelik düşüncelerini dile getiren firma yetkilileri, bünyelerindeki personelin devamlılığı açısından, firmaların kendini yenilemesi ve geliştirmesi konusunda fikir birliğine vardı. Sektördeki bazı sorunların, ortak hareket edildiği takdirde çözülebileceği noktasında da hemfikir olan firma yetkilileri, sektörlerine yönelik derneklerden daha fazla yararlanılabileceğini ifade etti.

ÜNİVERSİTE VE MESLEK LİSELERİ İLE İRTİBAT GÜÇLENMELİ

Firma yetkilileri ayrıca, ihracata yönelik çalışmaların daha da artması gerektiğini belirtirken, üniversiteler ve meslek liseleri ile irtibatın daha güçlü olması gerektiğinin altını çizdi. Toplantıda ayrıca, Namık Kemal Üniversitesi’nde Polimer Mühendisliği ile ilgili bir bölümün açılması için çalışma yapılabileceği üzerinde de konuşuldu.

Haber: Uğur Kılıç

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.