POLİS SAYISINDAN FAZLA ÖZEL GÜVENLİKÇİ VAR

Çetin Güvenlik tarafından Organize Sanayi Bölgesi Konferans Salonu'nda düzenlenen 'Özel Güvenlik Hizmetleri Bilgilendirme ve Değerlendirme Toplantısı'na katılan Tekirdağ Emniyet Müdürü Ali Yılmaz, Tekirdağ il genelinde şuanda toplam 3 bin 229 özel güvenlik görevlisinin çalıştığını belirterek, bunlardan 1212 tanesinin Jandarma'nın sorumluluk sahasında, 1817 tanesinin ise polisin sorumluluk sahasında hizmet verdiğini kaydetti

POLİS SAYISINDAN FAZLA ÖZEL GÜVENLİKÇİ VAR
20 Aralık 2012 Perşembe 08:35

Tekirdağ Emniyet Müdürlüğü bünyesinde Özel Güvenlik Şube Müdürlüğü'nün 2011 yılının ikinci yarısında kurulduğunu ve kendisinin göreve gelmesi ile birlikte Özel Güvenlik Şube Müdürlüğü'ne kurumsal bir kimlik kazandırmak için çalışmaların yoğunlaştığını belirten İl Emniyet Müdürü Ali Yılmaz,  özel güvenlik hizmeti veren şirketler ile birebir temasa geçtiklerini, onların karşılaştıkları sorunlara çözümler ürettiklerini ifade ederek, şuanda Tekirdağ genelinde toplam 83 adet özel güvenlik firmasının hizmet sunduğunu ifade etti.
ÖZEL GÜVENLİKÇİ SAYISI BİZE GEÇTİ
Tekirdağ genelinde toplam 3 bin 229 özel güvenlik görevlisinin çalıştığını kaydeden İl Emniyet Müdürü Ali Yılmaz, bunlardan 1212 tanesinin Jandarma'nın sorumluluk sahasında, 1817 tanesinin ise polisin sorumluluk sahasında hizmet verdiğini belirttikten sonra polisin ise il genelindeki personel sayısının 1777 olduğunu ifade ederek, "Özel güvenlik görevlisi sayısı bizi geçmiş durumda. Bu özel güvenlik hizmeti veren arkadaşlar kamu güvenliğini tamamlayıcı mahiyette görev yapıyorlar. Bu nedenle özel güvenliğin veriminin artması polisin de veriminin artması demek" dedi.
ÇOK ÖNEMSİYORUM
Tekirdağ Emniyet Müdürlüğü bünyesinde kurulan Özel Güvenlik Şube Müdürlüğü'nün hertürlü konuda özel güvenlik şirketlerine yardımcı ve destek olduğunun altını çizen Emniyet Müdürü Yılmaz, kendilerinin kolluk kuvveti olarak birçok yere ya izinle, ya da davetle girdiklerini ifade ederek, "Bu nedenle özel güvenliğin yaptığı çalışma ve verdiği hizmetleri ben çok önemsiyorum. Ne zaman bir özel güvenlikçi görsem durup selam veriyor ve sıkıntılarını, isteklerini dinliyorum" açıklamasında bulundu.
83 FİRMA HİZMET VERİYOR
İl Emniyet Müdürü Ali Yılmaz'ın ardından 'Özel Güvenlik Hizmetleri Bilgilendirme ve Değerlendirme Toplantısı'na katılan Özel Güvenlik Şube Müdürü 3. Sınıf Emniyet Müdürü Müjdat Güngör, Özel Güvenlik Şube Müdürlüğü'nün 211 yılının 9. ayında kurulduğunu ve 10. ayda faaliyete başladığını belirterek, şuanda il genelinde 7 adet eğitim kurumunun, 15 adet Tekirdağ merkezli özel güvenlik şirketinin, 6 adet alarm merkezinin ve toplam da ise ilimizde 83 adet özel güvenlik firmasının hizmet verdiğini söyledi.
DAHA CAZİP HALE GETİRİLMELİ
Her yıl 1550 ila 2 bin kişinin özel güvenlik sertifikası aldığını kaydeden Özel Güvenlik Şube Müdürü Müjdat Güngör, Tekirdağ'da toplam 9 binin üzerinde kişinin özel güvenlik sertifikası olduğunu fakat buna rağmen firmaların personel sıkıntısı çektiklerini kaydederek, özel güvenlikte çalışanlar için sektörün daha cazip hale getirilmesinin önemi üzerinde durdu.
KIYAFETE DİKKAT EDİLMİYOR
Zaman zaman yaşanan sıkıntıları da anlatan Özel Güvenlik Şube Müdürü Müjdat Güngör, bunlardan bazılarını şöyle sıraladı: "Koruma planları 1 ay içinde teslim edilmediği ve güncel olmadığı için sıkıntılar olabiliyor. Projelerde Güvenlik şefi veya Amiri pozisyonda çalışan özel güvenlik görevlileri sivil kıyafet giyerek, görev yapıyorlar.
DENETLEMELER ARTACAK
Şirketler tarafından özel güvenlik görevlilerinin kimlik belgelerinin kontrol edilerek, geçerlilik süresi dolanların yenileme eğitimlerine tabi tutulmasının sağlanması gerekiyor. Denetleme dosyalarının içerisinde, denetleme taramalarında istenilen belgelerin eksiksiz olması gerekiyor. Denetleme dosyalarının güncel olması ve belgelerin eksik olmaması çok önemli. Önümüzdeki yıldan itibaren yılda iki defa etkin denetleme yapmayı planlıyoruz."
DAHA SEÇİCİ OLACAĞIZ
Özel güvenlik görevlilerinin mali mesuliyet sigorta poliçelerinin yenilenme sürelerine dikkat edilmesini isteyen Özel Güvenlik Şube Müdürü Müjdat Güngör, firmalardan geçici izin taleplerini kanun çerçevesinde yapmalarını isteyerek, gelecek yıldan itibaren bu konuda daha seçici ve katı olacaklarını da ifade etti.
İŞ SÖZLEŞMELERİ EKSİK YAPILIYOR
Özel güvenlik görevlilerinin zaman zaman uygun kıyafet giymediklerini, iş sözleşmelerinin eksik yapıldığını, özel güvenlik görevlilerinin kimlik kartlarını üstlerinde taşımadıklarını, bankalarda bulunan silahsız özel güvenlik görevlilerinin para veya değerli eşya nakli belgesi olmadan ATM'lere para transferi yapmak üzere görevlendirildikleri ve bu nedenle asli görevlerini yapamadıklarını da kaydeden Özel Güvenlik Şube Müdürü Müjdat Güngör, firmalardan bunlara dikkat etmelerini istedi.
Özel Güvenlik Şube Müdürü Müjdat Güngör'ün konuşmasının ardından 'Özel Güvenlik Hizmetleri Bilgilendirme ve Değerlendirme Toplantısı soru-cevap bölümü ile sona erdi.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.