Prof. Dr. A. Halim Orta Çerkezköy’den destek istedi

Cumhuriyet Halk Partisi Tekirdağ Milletvekili Aday Adayı, Tekirdağ TESKİ eski Genel Müdürü Prof. Dr. A. Halim Orta, partisinin Çerkezköy yönetimini ziyaret ederek 8 Mart’ta yapılacak olan önseçim için üyelerin desteğini istedi

Prof. Dr. A. Halim Orta Çerkezköy’den destek istedi
06 Mart 2015 Cuma 18:17

 BİROL ÖZTÜRK, HALİM ORTA’YA BAŞARILAR DİLEDİ

Prof. Dr. A. Halim Orta’ya iyi dileklerini ileten Cumhuriyet Halk Partisi Çerkezköy İlçe Başkanı Birol Öztürk; “Öncelikle  herkese hoş geldiniz diyorum. Cumhuriyet Halk Parti 8 Mart’ta sandığa giderken aday adayları sahada çalışmalarına hızlı bir şekilde devam ediyor. Bizimle beraber en çok yorulan kişiler herhalde onlardır. Ama yorulmak önemli değil. Önemli olan 7 Haziran’da Cumhuriyet Halk Partisi’ni iktidara taşıyacak hazırlıkları yapıp sonrasında sahadaki çalışmalarımız. Ben 24 tane aday adayımıza da bu yoğun çalışmaları için teşekkür ediyorum. Gerçekten yoğun bir tempoda 8 Mart’a hazırlanıyorlar. Burada en önemli şey bütün aday adaylarımızın Cumhuriyet Halk Partisinin tabanını, örgütünü bilen aday adaylarımız olması. Bunlar Cumhuriyet Halk Partisi için önemli veriler. Artık devşirme aday yerine Cumhuriyet Halk Partisi’nin içinden gelen adaylar olması bizim için 7 Haziran’da önemli bir veri olacaktır. Halim Bey bildiğiniz üzere TESKİ Genel Müdürümüzdü. Kendisi bu yola çıkmak gibi bir tercih yaptı. TESKİ’den ayrıldı. İnşallah her şey gönlünce olur. Kendisine bu konuda başarılar diliyorum” diyerek sözü Halim Orta’ya bıraktı.

KURDUĞUM ÜNİVERSİTEYE REKTÖR OLAMADIM

Katılımcıları selamlamanın ardından akademik kariyerinden ve Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi’ndeki çalışmalarından bahseden Prof. Dr. A. Halim Orta; “Sayın Başkan, Kadın Kolları Başkanımız, Gençlik Kolları Başkanım, partimizin üyeleri, hanımefendiler, beyefendiler hepinize böyle bir akşamda bizi kabul ettiğiniz için teşekkür ediyorum. Sizleri en kalbi duygularımla, muhabbetle selamlıyorum. Ben 145 yıldan beri Tekirdağ ilinde Balkan göçmeni bir ailenin beşinci kuşak bireyi olarak yaşayan birisiyim. Bunun yanında Namık Kemal Üniversitesi Biyosistem Mühendisliği Arazi ve Su Kaynakları Ana Bilim Dalı’nda öğretim üyesiyim, profesörüm. Büyükşehir Belediyemizin kurulmasından sonra Kadir Albayrak’ın davetiyle 9 Nisan’dan beri Büyükşehir yapılanmasında ve sonrasında TESKİ Genel Müdürlüğü’nde görev alıyorum. Bundan öncesinde de 2003 yılında başlayan bir idari serüvenim var. Yüksekokul müdürü yaptılar beni o vakitte Çorlu’ya. Çok kısa bir süre sonra (O zamanlar tek üniversite Trakya Üniversitesi idi) 2 yıl boyunca Kırklareli Pınarhisar’dan, Edirne İpsala’ya kadar 32 meslek yüksekokulunun sevk ve idaresini yürüttüm. 2006’da üniversite kurulunca bana rektör vekili olarak kuruluş görevi verildi. Namık Kemal Üniversitesi’ni kurdum. Aynı şekilde2006 - 2010 yılları arasında YÖK’te bir göreve getirildim. YÖK bünyesinde Üniversite Asil Kurul Üyesi olarak çalıştım. 2011’de dönüp üniversiteme rektör adayı oldum. Çok da iyi oy aldım ama Sayın Cumhurbaşkanı değişti. Beni sevmedi ve kurduğum üniversiteye rektör olarak atamadı. Sonra 2014 yılında seçimleri yaşadık. Ardından da Sayın Başkan’la birlikte bu zamana kadar Büyükşehir bünyesinde TESKİ Genel Müdürlüğü’nde elimden geleni yaptım” ifadelerini kullandı.

HALKIN MENFAATİNİ DAİMA ÖNDE TUTTUM

Devlete hizmet ettiği kademelerin hiçbirinde kendi çıkarları doğrultusunda çalışma yapmadığını belirten Prof. Dr. A. Halim Orta; “Ben bugüne kadar bu devlet bana hangi görevi verdiyse onu yaptım. Bunu yaparken bugün itibariyle gönülden çok rahat olduğum bir hadise hiçbir zaman kendi menfaatlerimi bu milletin ve bu memleketin menfaatlerinin önüne koymadım. Biri çıkar da bana bunun aksini söylerse şu andaki aday adaylığım dahil bütün görevlerimden istifa ederim” dedi.

TEKİRDAĞ’DAKİ KİRLİLİĞİ 300’Ü AŞKIN TOPLANTIDA ANLATTIM

Aday adayı olmasının ardında yatan sebeplerden biri olan Tekirdağ’ın çevre kirliliğini ele alan Halim Orta; “Neden milletvekili aday adayı olduk? Bugün itibariyle Cumhuriyet Halk Partisi’nin 24 tane aday adayı var. Pusulalarımız da belli oldu, ben 19. sıradayım. Bu arkadaşlarımın hiçbirinden daha dürüst değilim. Hiçbirinden daha çalışkan da değilim. Ancak 1980 yılından itibaren bu bölgenin temel problemi özellikle Çerkezköy, Çorlu, Lüleburgaz, Muratlı dörtgeninde toprak, su ve çevre kirliliği olmuştur. Şu anda da mücadele etmemiz gereken en büyük problemimiz budur. Ben de bilimsel hayatımın tamamını bu bölgedeki bu sorunların teşhisi ve tedavi yöntemleri için ayırmış bir bilim insanıyım. Bu meseleleri 300’ün üzerinde ulusal ve uluslar arası toplantıda anlatmışım. Tekirdağ’ın problemleri bunlar. Bunların nasıl çözülebileceğini ana hatlarıyla ortaya koymuşum. O nedenle şimdi bu çözüme katkımın dokunabileceğini düşündüğüm için aday adayıyım” diyerek milletvekili olması durumunda bu kirliliğin sona ermesi için elinden geleni yapacağının sözünü verdi.

TRAKYA’DAKİ HOŞGÖRÜYÜ TÜRKİYE’YE YAYMAK İÇİN ADAYIM

Trakya coğrafyasında Anadolu’nun dört bir yanından gelen insanların büyük bir hoşgörü ortamında yaşadıklarını söyleyen Prof. Dr. A. Halim Orta; “Son yıllarda bu memleketin insanları çok ötekileştirildi, uzaklaştırıldı ve çok bölüştürüldü. Halbuki biz burada, bu bölgede yaşayan insanlar olarak bize Anadolu’dan, Mevlana’dan, Hacı Bektaş Veli’den ve Balkanlar’dan Evlad-ı Fatihan’ın çocuklarıyla birlikte gelen hoşgörü kültürüyle çok güzel yaşıyoruz. Hiç birbirimizi kırmıyoruz, incitmiyoruz. Van’dan, Tunceli’den, Muş’tan, Sinop’tan, Bayburt’tan, Gümüşhane’den, Kırşehir’den, Yozgat’tan, Edirne’den, İpsala’dan, Manisa’dan gelen insanlarla bu hoşgörü kültürü içerisinde yaşamayı beceriyoruz. Nedir bu hoşgörü kültürü? Bunun öğretileri bizde çok var. En başında Mevlana var. Arkasında Hacı Bektaş Veli var. Arkasında Evladı Fatihan’ın çocukları var. Bunların harman olduğu yer burası. Ben 1980 İhtilali’nde Çorlu Lisesi’nde talebeydim. İstanbul Çemberlitaş’ta Murat Dershanesi vardı, oraya giderdik. İnsanlar, gençler o tarihte birbirlerini öldürürken; biz karşı görüşlü insanlar olarak birbirimize küfür dahi etmezdik. Budur hoşgörü kültürü. Benim babam 82 yaşında bir hacı. Yatsı namazından çıktıktan sonra kahveye uğrar. Meyhaneden çıkmış delikanlıyla yarım saat muhabbet eder. Budur hoşgörü kültürü. Bizim de mecliste insanların birbirlerinin kafalarını tokmakla kırdığı dönemde bu hoşgörü kültürünü parlamentoya, ondan sonra da ülkenin her yerinde hakim kılmamız lazım bu kültürü. Bölünerek, parçalanarak hiçbir şey olmaz. Balkanlar’ı adım adım bilen birisi olarak şu anda Yugoslavya’nın bölünmesinin asıl mimarı olan Sırplar bile pişmanlıktan kan ağlıyorlar. Biz bu memleketi bölmek değil, bütünlemek için; yaşadığımız bu kültürün ne olduğunu sergilemek için sizin adınıza temsilen oraya gitmek için aday adayı olduk” cümlelerini aktararak, bu coğrafyadaki hoşgörü ortamını tüm Türkiye’ye yaymak için aday adayı olduğunu belirtti.

ATATÜRK İLKE VE İNKILAPLARINI YAŞATMAK İÇİN CHP’DEN ADAYIM

Cumhuriyet Halk Partililiğinin temeline değinen Halim Orta; “Peki neden Cumhuriyet Halk Partisi’nden aday adayı oldum? Ben Atatürkçü olduğum için bu partiliyim. Cumhuriyet Halk Partili olduğum için Atatürkçü değilim. Çünkü Cumhuriyet’e, Cumhuriyet Halk Partisi’ne ve Atatürk İlke ve İnkılapları’na canı gönülden inanıyorum. Bugüne kadar Atatürk İlke ve İnkılapları bize filozofik söylem olarak anlatıldı. Ezberledik, öğretmen sordu yazdık, notumuzu alıp bıraktık. Hiçbirimiz anlamadık ki bu ilke ve inkılapların belli sıkıntılardan kaynaklanmış, elde edilmiş ve uygulamaya konmuş yaşam tarzları olduğunu. Benim Cumhuriyetim, Mustafa Kemal’in Cumhuriyeti,  ne Küba Halk Cumhuriyeti’ne, ne de İran İslam Cumhuriyeti’ne benzer.  Bu ilke ve inkılapları yaşatmak için Cumhuriyet Halk Partisi’nden adayım. Ben Cumhuriyet Halk Partisi davamdan vazgeçmediğim için kurduğum üniversiteye rektör olamadım. Vazgeçmeye de niyetim yok. Bir yola çıktım. Memleketin içinde bulunduğu ahval ve şeraiti tespit ettiğim için çıktım bu yola. Yarın çocuklarım ve talebelerim bana hesap sormasın diye çıktım. Benim 1,3,5,7,10 olmam önemli değil. Ben bir vazifenin ifası için buradayım. Ben kaçıncı olursam olayım. Varolsun Mustafa Kemal Atatürk’ün ve silah arkadaşlarının aziz hatırası; Varolsun sınırları Misak-ı Milli ile çizilmiş Türkiye Cumhuriyeti Devleti; ve Varolsun Cumhuriyet Halk Partisi” ifadeleriyle Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin Kurucusu Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e, Türkiye Cumhuriyeti Devleti’ne ve Cumhuriyet Halk Partisi’ne olan bağlılığını belirterek açıklamalarını sonlandırdı.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.