Proje yeniden gündemde

Bir süre önce yapımı gündeme gelen fakat döviz kurundaki yükseliş ve bazı nedenlerden dolayı ertelenen Otogar'ın yanına yapılacak olan alış veriş merkezi ile ilgili Belediye'nin çalışmaları devam ediyor.

Proje yeniden gündemde
06 Eylül 2007 Perşembe 08:36

Erken seçim, Cumhurbaşkanlığı seçimi ve yeni kabinenin oluşması ile piyasadaki belirsizliğin ortadan kalktığını belirten Belediye Başkanı Ali Ertem, "Artık Cumhurbaşkanlığı seçimi, kabinenin ve hükümetin kurulması gündemleri sona erdi ve artık herkes önüne bakabiliyor, yatırımcı tekrar planını, programını yapmaya başladı. Öyle tahmin ediyorum ki önümüzdeki günlerde kısa bir süre sonra eski Futbol Sahamızın olduğu yere yapılacak olan alış veriş merkezimiz ile ilgili temaslar ve görüşmeler olacak. Zaten şuan itibarı ile bir takım yatırımcılar ile ciddi boyutta görüşmelerimiz var.

GÖRÜŞMELER DEVAM EDİYOR

Otogar'ın yanında bulunan Eski Futbol Sahası'nın olduğu yere yapılacak olan alış veriş merkezi için görüşmelerin devam ettiğini belirten Çerkezköy Belediye Başkanı Ali Ertem, "Bilindiği gibi bir süre önce Meclis toplantımızda eski Futbol Sahası'nın olduğu yere Çerkezköy'e yakışır ve şuan da bile eksikliği hissedilen bir alış veriş merkezinin yapılabilmesi için gerekli şartları oluşturmuştuk. O tarihten beri özellikle bir ara çok sıcak gelişmeler oldu ancak bazı küçük pürüzler yüzünden anlaşma yapılamamıştı.

Şuan bilindiği gibi eski Futbol Sahası'nın olduğu yerdeki arsamız halen daha yatırımcı gelmesini bekliyor. Bizimde bu konu ile ilgili olarak görüşmelerimiz ve çalışmalarımız devam ediyor.

SEÇİM ARAYA GİRDİ

Hepimizin bildiği gibi geçtiğimiz ay Türkiye ani bir erken seçim süreci yaşadı ve bu süreç halen daha devam ediyor. Hükümetin kurulması, Cumhurbaşkanlığı seçimi, kabinenin belirlenmesi gibi önemli maddeler ülke gündemini epey meşgul etti.

Bu süre içerisinde de yatırımcı mecburen beklemek zorunda kaldı ve seçimlerin bitmesini bekledi. Eğer seçimler erken yapılmasaydı şuana kadar bu konuda oldukça uzun bir yol kat etmiş olacaktık. Genel seçimler ile ilgili gündemler yüzünden nereden bakarsanız bakın 3 ay gibi bir süre kayıp oldu. Eğer seçimler erken değilde zamanında yapılmış olsaydı bu süre yine aynı şekilde kaybolacaktı, ancak herkes yatırım planını programını o şekilde yaptığı için erken seçim araya girmiş oldu.

ÖNÜMÜZDEKİ GÜNLER ÇOK ŞEYE GEBE

Artık Cumhurbaşkanlığı seçimi, kabinenin ve hükümetin kurulması gündemleri sona erdi ve artık herkes önüne bakabiliyor, yatırımcı tekrar planını programını yapmaya başladı. Öyle tahmin ediyorum ki önümüzdeki günlerde kısa bir süre sonra eski Futbol Sahamızın olduğu yere yapılacak olan alış veriş merkezimiz ile ilgili temaslar ve görüşmeler olacak. Zaten şuan itibarı ile bir takım yatırımcılar ile ciddi boyutta görüşmelerimiz var. Ancak biz Çerkezköy için en ciddi ve en güzel olana öncelik vereceğiz. Halen daha bunu sağlamaya çalışıyoruz.

Önümüzdeki kısa bir süre içerisinde inşallah alış veriş merkezimiz ile ilgili olarak gelişmeler yaşarız ve bir an önce Çerkezköy çok modern ve oldukça büyük, geniş alış veriş merkezine kavuşur" dedi.

VATANDAŞ ÇORLU'YA SİLİVRİ'YE GİTMEK ZORUNDA KALMAYACAK

Başkan Ali Ertem, yapılacak olan alış veriş merkezinin vatandaş için son derece iyi olacağını belirterek, "Büyük ve görkemli bir alış veriş merkezimizin olması bizi son derece kalkındıracak, gücümüze güç katacaktır. Vatandaşlarımız açısından da son derece iyi bir proje olacak. Çorlu Orion'a veya Silivri Maxi'ye gitmek zorunda kalmayacaklar. Kendimize ait bir alış veriş merkezinde rahat ve daha ekonomik bir şekilde sosyal aktivetelerini gerçekleştirecekler. Yap-işlet-devret modeli uygulanacak, zaten bizim içinde en uygunu bu model.

Daha önce seçim zamanı bütün Siyasi partilerin projeleri arasında bulunan alış veriş merkezi bizimde verdiğimiz sözler arasındaydı. Sözümüzü de gerçekleştirmiş oluyoruz böylece" şeklinde açıklamada bulunmuştu.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.