Projelerini sergilediler

Çerkezköy Pakize Narin Anadolu Lisesi öğrencilerinin projeleri, TÜBİTAK ile Milli Eğitim Bakanlığı arasında imzalanan protokol kapsamında okulun spor salonunda sergilendi

Projelerini sergilediler
05 Mayıs 2016 Perşembe 16:11

 FUARA BÜYÜK İLGİ

Çerkezköy Pakize Narin Anadolu Lisesi spor salonunda düzenlenen TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarı’na İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Erdoğan, Çerkezköy Organize Sanayi Bölge Müdürü Mehmet Özdoğan, İlçe Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürü Metin Aysal, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürleri İrfan Danışmaz ve Yusuf Hayri, Çerkezköy OSB Halkla İlişkiler Müdürü Dr. Gökhan İnce, Okul Müdürü Veysel Doğruyol, Bağlık Mahallesi Muhtarı Tahsin Akgün, Fevzipaşa Mahallesi Muhtarı Turan Ersöz ile okul idarecileri, öğretmen ve öğrencileri katıldı.

AÇILIŞ KONUŞMASI YAPTI

TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarı’nda kısa bir konuşma gerçekleştiren İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Erdoğan, “TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarlarının bu yıl 3.’sünü gerçekleştiriyoruz. Burada ortaya çıkarılan projeler bizleri çok şaşırttı. Öğrencilerimiz birbirinden güzel projelere imza attılar. İnanıyorum ki 3’üncüsünü açacağımız bu bilim fuarında da öğrencilerimiz çok başarılı projeler hazırladılar.” dedi.

BU YILKİ ÜÇÜNCÜ FUAR

Yıl içerisinde toplam 8 okulda TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarı’nın gerçekleşeceğine değinen Erdoğan, “Pakize Narin Anadolu Lisesi 3’üncü okulumuz oldu. Okullar sadece bilgi öğrenilen yerler değildir. Öğrencilerimiz okullarda öğrendikleri bilgilerle insanların hayatlarını kolaylaştırabilecek projeler ortaya çıkarabiliyor. Bu vesile ile ürettikleri projelerle bu salonu dolduran öğrencilerimize ve emeği geçen öğretmenlerimize teşekkür ediyorum. Sanayi şehri olan Çerkezköy’e dair güzel projelerle buluşabilmeyi temenni ediyorum.” ifadelerini kullandı.

PROJELERİ İNCELEDİLER

İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Erdoğan’ın yaptığı açılış konuşmasının ardından açılış kurdelesi kesildi ve katılımcılar Pakize Narin Anadolu Lisesi öğrencilerinin TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarı için hazırlamış oldukları projeleri incelediler.

150 ÖĞRENCİ KATILDI

Pakize Narin Lisesi’ne düzenlenen TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarı hakkında bilgi veren proje koordinatörü Kimya Öğretmeni Erhan Öztürk, “TÜBİTAK Bilim Fuarı projesine okulumuzdan 150’ye yakın öğrenci katıldı. Bunun sonucunda da 60’a yakın güzel proje ortaya çıktı. Fuarda Fen, Teknoloji ve günlük yaşamı kolaylaştırıcı istatistiksel projeler yer alıyor. 20 öğretmenimiz de projelerde öğrencilerimize yardımcı oldu. Buradaki projelerin tümü TÜBİTAK’a rapor halinde gönderilecek. TÜBİTAK da beğendiği projeleri destekleyecek.” dedi.

Haber: Uğur Kılıç

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.