PROTESTOCULARLA GÖRÜŞTÜ

Şiddetli yağış nedeniyle evlerini su basan İmar Sitesi sakinleri, önlem almadığı gerekçesiyle Çerkezköy Belediyesi'ni protesto etmişti. Protesto'nun ardından pazartesi günü evlerini su basan site sakinleri ile görüşen Başkan Ertem, gazetecilere de açıklama yaptı.

PROTESTOCULARLA GÖRÜŞTÜ
06 Temmuz 2011 Çarşamba 00:00

Geçen hafta sonunda şiddetli yağış nedeniyle yağmur sularının hışmına uğrayan Güven-İş Caddesi'ndeki İmar Sitesi Sakinleri ile görüştüğünü belirten Çerkezköy Belediye Başkanı Ali Ertem, "İmar Sitesi ekonomik ömrünü tamamlamış. Orada kalıcı çözüm üretmemiz zor."dedi.
İMAR SİTESİ'NİN ÖMRÜ BİTMİŞ!
Evlerini yağmur suyu bastıktan sonra Güven-İş Caddesi'ni trafiğe kapatarak Çerkezköy Belediye Başkanı Ali Ertem'in gelmesini isteyen İmar Sitesi sakinleri pazartesi günü istediklerini elde etti. Emniyet Müdürü Cemal Dalman'ın verdiği söz üzerine trafiği kapatmaktan vazgeçen site sakinleriyle görüştüğünü düzenlediği 'Hızlı Tren' ile ilgili açıklama yaptığı basın toplantısında dile getiren Başkan Ertem, şunları kaydetti: "İmar Sitesi yöneticileri bugün gelmişti. Onlarla görüştüm. İmar Sitesi ekonomik ömrünü tamamlamış. 25-26 yıl önce yapılmış bir site. Site sakinlerine de ben bunu anlattım. Orada kalıcı bir çözüm üretmemiz zor. Çerkezköy'ün topografik yapısına göre 2 metre kod farkı var. 2 metre düşük. Yeni bir yapılaşmayla kodu yükseltilmesi lazım. Bizim kanalizasyon sistemimiz yapılmadan önce yapılmış. Normal yağışta birşey olmuyor. Ancak azıcık şiddetli yağış olduğunda bu sonuç ortaya çıkıyor. İmar Sitesi bizim yol güzergahımızdaki altyapı hatlarımızdan iki metre düşük kalıyor. Bu yüzden de su yeterince çekilemiyor."
ÇALIŞMA YAPACAĞIZ AMA
İmar Sitesi'nin köklü çözümünün yeniden yapılaşma olacağını söyleyen Ertem, kod farkının yükseltilerek yıkılıp yeniden yapılmesi gerektiğini söyledi. Ertem, "Biz Güven-İş Caddesi'nde bir çalışma yapacağız. Ama bu çözüm olmaz. Sorunu ne kadar çözeceğini çalışma bittikten sonra göreceğiz. Bizim Köşem'in ordan başlayıp aşağı giden baks sistemimiz var. 2 metre baks sistemi yapmamız zor. Bu çok büyük bir yatırım."diye konuştu.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.