Rahmet ve minnetle anıyoruz

Ulusal Gençlik Derneği Çerkezköy Şube Başkanı Erdal Darçın, düzenlediği basın toplantısı ile Mustafa Kemal Atatürk’ü aramızdan ayrılışının 77’nci yılında rahmet ve minnetle andıklarını ifade etti

Rahmet ve minnetle anıyoruz
10 Kasım 2015 Salı 16:38

77 YILDIR ÖZLÜYORUZ

Ulusal Gençlik Derneği Çerkezköy Şube Başkanı Erdal Darçın dernek binasında önceki akşam basın toplantısı düzenledi. Dernek üyelerinin de hazır bulunduğu toplantıda konuşan Erdal Darçın, “bugün 10 Kasım Türkiye Cumhuriyetinin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün aramızdan ayrılışının 77.yılı. Mustafa Kemal Atatürk, ‘beni görmek demek mutlaka yüzümü görmek demek değildir. Benim fikirlerimi benim duygularımı anlıyorsanız ve hissediyorsanız bu yeterlidir’ demiştir. Mustafa Kemal’i görmedik ama onur fikir ve duygularını anlıyor ve hissediyoruz. 77 yıldır onu hep özlüyoruz” diye konuştu.

CUMHURİYETE HER ZAMAN SAHİP ÇIKACAĞIZ

Mustafa Kemal Atatürk var eden mücadelesi ve fikirleridir diyerek konuşmasını sürdüren Darçın, “Atatürk’ü fikirleri ile anlamak ona gerçek değeri vermektir. O yokluk içinde küllerinden yeni bir ülek yaratmış, imkansızlıklara rağmen Emperyalist güçlerin bütün planlarını alt üst etmiş, akıl ve bilim öncülüğünde Çağdaş demokratik bir Cumhuriyet kurmuştur ve o Cumhuriyeti de Türk gençliğine armağan etmiştir. Ulusal Gençlik Derneği olarak bizlerde Mustafa Kemal Atatürk’ün bizlere emanet ettiği Cumhuriyet’e her zaman sahip çıkacağız” dedi.

RUHU ŞAD OLSUN

Erdal Darçın konuşmasının sonunda ise, “ülkemizin kurtarıcısı, Cumhuriyetimizin kurucusu, Dünya devletlerinin bile hayran olduğu eşsiz lider Mustafa Kemal Atatürk’ü aramızdan ayrılışının 77’nci yılında rahmet, özlem ve minnetle anıyoruz. Ruhu şad olsun” açıklamasında bulundu. 

Haber: Emrah ÇOĞALAN

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.