Rahmi Yılmaz hala üye olduğunu savunuyor

Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası’ndan, toplantılarda azami düzeyde devamsızlık yaptığı gerekçesiyle Meclis Üyeliği düşürülen Rahmi Yılmaz basın açıklaması düzenledi. Üyeliğinin düştüğünü gazetelerden okuduğunu kaydeden Yılmaz, bahsi geçen toplantıların öncesinde, toplantının kendisine iadeli taahhütlü bir şekilde tebliğ edilmediğini, dolayısıyla da bu toplantılarda ‘devamsız’ sayılamayacağını belirterek Bakanlığa başvurduğunu ve Meclis Üyeliğini geri alacağını savundu.

Rahmi Yılmaz hala üye olduğunu savunuyor
18 Ekim 2017 Çarşamba 13:10

BAKANLIĞA BAŞVURDUM
Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası’ndan Meclis Üyeliği düşürülen Rahmi Yılmaz, açıklamalarında şu ifadelere yer verdi: “2 Ekim tarihinde Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanlığı imzalı bir yazı tarafıma iletildi. Bu yazıda, devamsızlıktan dolayı üyeliğimin düşürüldüğü, meclis asıl üyeliğimin de sonlandırıldığı belirtilmiş. Yazı geldikten sonra, 6 Ekim günü bu yazıya itirazımı göndererek bahsi geçen tarihlerde tarafıma herhangi bir tebligat yapılmadığından dolayı ilgili yönetmelikleri de yazarak bana tebligat yapılmayan toplantıya katılmış sayılacağımı, dolayısıyla da devamsızlıktan üyeliğimin düşürülmesinin söz konusu olmayacağını kendilerine belirttim.  Normal şartlarda bize, Oda muamelat kanununun 84. maddesi gereği 24 saat önceden tebligat  yapılması gerekiyor. Gündem maddelerinin yazılı olduğu tebligat yapılması lazım. Bu tebligat yapıldıktan sonra gitmesem devamsızlık sayılırdı. Ama bu yapılmadığı müddetçe toplantıya katılmış sayılırım. Dolayısıyla bunu arkadaşlara ilgili maddeleri yazarak bildirdim. Aynı zamanda Bakanlığa da bildirdim.
ÜYELİĞİMİN DÜŞTÜĞÜNÜ GAZETEDEN OKUDUM
Aynı şekilde üst yazıyı Bakanlığa da gönderdim. Bakanlık da Odad’an gelen gerekli belgeleri istedi. Ben de odaya ‘Benim üyeliğimi düşürdüyseniz bununla ilgili toplantıya katılmadığıma dair, bana tebligat yapıldığına dair belgeleri gönderin’ dedim. Onların bana gönderdikleri belgede ise ‘İstiyorsan dava aç, dava hakkın saklıdır’ yazıyor. Bu kısaca kurnazlıktır. Üyeliğimin düştüğünü gazetelerden okudum. Ben de o gün Bakanlığı aradım ve bu konuda bilgileri olup olmadığını sordum. Kendileri de bana ‘Hayır’ cevabı verdi. Bana, ‘Biz belgeleri bekliyoruz. Usulüne ve kanunlara uygun bir şekilde ise üyeliğiniz düşebilir, değilse düşmez’ dediler. Dolayısıyla Bakanlığımızın sonucunu bekliyoruz.
KILAVUZU KARGA OLANIN BURNU PİSLİKTEN KURTULMAZ
Her zaman olduğu gibi yine ben haklı çıkacağım. Bu arkadaşlar ise tükürdüklerini yalayacaklar. Önümüzdeki meclis toplantısında meclis üyesi olarak mecliste olduğum gün Yönetim Kurulu Başkanı’nın, Meclis Başkanı’nın ve Genel Sekreter’in şahsımdan ve üyelerimizden özür dileyerek istifa etmelerini bekliyorum. Üyeliğimin sonlandırılması kanunen uygun değildir. ÇTSO üyeliğim oda kanunu ve yönetmeliklerine göre halen devam etmektedir. Ben Meclis Üyesiyim ve birkaç hafta sonra Bakanlıktan gelecek yazıyla da size duyuracağım. Kılavuzu karga olanın burnu pislikten kurtulmaz. Bu arkadaşların kılavuzları karga ve Nisan ayına kadar da burunları pislikten kurtulmaz.
İADELİ TAAHHÜTLÜ TEBLİGAT GEREKİYOR
Biz her ayın üçüncü haftası Salı günü saat 16.30’da Meclis toplantısı yapılsın diye karar aldık. Toplantı duyuruların 24 saat öncesinden iadeli taahhütlü olarak üyelere tebliğ edilmesi gerekiyor. Mail ortamında da gönderebilirsiniz ama bunun kararı daha önceden alınmalı. Biz bu kararı almıştık ancak karar, her ayın üçüncü haftası Salı günü ve saat 16.30’daki toplantılar için geçerli. Bunun dışındaki toplantılar mail ile değil de iadeli taahhütlü tebliğ ile bildirilmeli. Bu arkadaşlar bunu yapmıyor.
TOPLANTIYA KATILMIŞ SAYILIYORUM
Hacı Mehmet Erdoğan’ın Meclis Başkanlığı seçimlerinin olacağı gündem maddesini ben şehir dışında olduğum için bir gün önceden bana mail atıyorlar. Başka aday çıkmasın diye ertesi gün gönderiyorlar. Ben gelmediğim için o gün devamsız sayıldım. Bana tebligat yapmadıkları için ben toplantıya katılmış sayılıyorum.”
 
 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.