Rahmi Yılmaz: “Üyelerin haklarını ortada bırakmayacağım”

Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası (ÇTSO) Meclis Üyesi Rahmi Yılmaz, geçtiğimiz gün gerçekleşen ÇTSO Ağustos Ayı Olağan Meclisi’nde ret oyu verdiği ‘Almanya-Stuttgart kentinde düzenlenecek olan Global Connect 2016 Fuar ve İş Gezisi’nde görevlendirilecek Meclis üyelerinin belirlenmesi’ maddesinde Meclis olarak alınan kararı Gümrük ve Ticaret Bakanlığı’na başvurarak, ÇTSO’ya bağlı üyelerin haklarını arayacağını ve kriterlere uymadan ÇTSO bütçesinden faydalanarak bu yurtdışı fuar ve iş gezilerine katılanların, bu parayı ÇTSO’ya faiziyle geri ödemelerini sağlayacağını belirtti

Rahmi Yılmaz: “Üyelerin haklarını ortada bırakmayacağım”
20 Ağustos 2016 Cumartesi 08:52

“11 KİŞİNİN ODA BÜTÇESİNDEN BU FUAR VE İŞ GEZİSİNE KATILACAĞINI ÖĞRENDİK”
 
ÇTSO’nun Ağustos Ayı Olağan Meclis Toplantısı’na ÇTSO Başkanı Süleyman Kozuva’nın, “Ben bu geziye Taha Başkanımın da gelmesini istiyorum.” diyerek başladığını ve geziye seçilecek kişilerin Kozuva tarafından işaret edildiğini ifade eden ÇTSO Meclis Üyesi Rahmi Yılmaz, “Süleyman Kozuva bu şekilde konuşunca bu kişilerin gezi masraflarının Oda tarafından mı yoksa kendi ceplerinden mi karşılanacağını merak ettim. Sonra da, Meclis üyeleri, Yönetim Kurulu üyeleri ve Oda personeli olmak üzere toplam 11 kişinin Oda bütçesinden bu fuar ve iş gezisine katılacağını öğrendik.” dedi.
 
GÜMRÜK VE TİCARET BAKANLIĞI TEFTİŞ RAPORU’NUN 91. MADDESİ
 
Gümrük ve Ticaret Bakanlığı Teftiş Raporu’nun 91. Maddesi’ni hatırlatan ÇTSO Meclis Üyesi Rahmi Yılmaz, ilgili maddeyi okuyarak şu ifadeleri aktardı:
 
“Yurtdışı fuarlara katılım maliyetinin (Ulaşım, konaklama, harcırah vs) yüksek olmasından dolayı; gelen tüm fuar davetlerine katılmak yerine Oda üyelerine en yüksek faydayı, iş bağlantısı sağlama imkanı olan fuarlara iştirak edilmesi,
 
Yine; fuara katılacak kişi sayısının, Odayı temsil edecek bir Yönetim Kurulu üyesi ve Odaya ait stantta görevli bir personel (yabancı dil bilgisi olan tercih edilmeli) olacak şekilde sınırlı olması, her fuara farklı Yönetim Kurulu üyelerinin katılımının sağlanması,
 
Fuarla ilgili Organ kararlarının; fuara katılım amacının ne olduğu, kimlerin katılacağı, katılımcıların giderlerinin ne şekilde karşılanacağı gibi unsurları düzenlemesi,
 
Fuara katılan kişilerce katılım sağlanan fuarla ilgili olarak bir rapor hazırlanması, Yönetim Kurulu ve Meclisin bilgisine sunulması Hususları tavsiyeye uygun görülmüştür.”
“BU GEZİLER İÇİN 4 YILDA 600 BİN TL PARA HARCANMIŞ”
 
Fuar ve iş gezileriyle ilgili gündem maddelerinde, geçtiğimiz yıllarda da bu maddeyi hatırlatarak Meclis tutanaklarına bu görüşünü şerh düştüğünü belirten Yılmaz, “Biz bu maddeye uymuyoruz. Her yere 3-5 tane Yönetim Kurulu üyesi gönderiliyor. Odada yurtdışına çıkmayan personel kalmadı. Genel Sekreter yurtdışı gezilerine gidiyor, yanına tercüman kiralıyorlar. Bu geziler için 4 yılda 600 bin TL para harcanmış. Oda üyelerini 400 – 500 TL aidat borcu için icraya verip sonra da onların paralarını harcıyorsun. Ben 18 yıllık Meclis üyeliğim boyunca 20 -27 Ekim 2015’te arkadaşların zorlamasıyla Balkanlar’a fuara gittim. Oradayken bunun boş bir iş olduğunu gördüm. Bunun dışında ULM Ticaret Odası ziyaretine ve Türk-Alman Ticaret ve Sanayi Odası’nda oy kullanma amaçlı bulundum.” dedi. 
 
“RAPORA UYULMADIĞINI DİLE GETİRDİM”
 
Meclis toplantısında gerçekleşen tartışmadan alıntı yaparak açıklamalarına devam eden Yılmaz, “Süleyman Kozuva bana kaç dil bildiğimi soruyor. Ben Meclis toplantısında fuara gidecek personeli kastettim. Teftiş raporlarında yazılanlara uyulmadan fuarlara personel götürüldüğünü dile getirdim.” ifadelerini kullandı.
 
“HESAPLARDA 1 MİLYON KÜSUR PARA VAR DİYE ÖVÜNÜYORLAR”
 
ÇTSO’nun gider konusunda büyük savurganlık yaptığını sözlerine ekleyen Rahmi Yılmaz, “16 kişinin çalıştığı odada 2 çaycı çalışıyor. Bu kadar savurganlık olmaz. 2013’ten bu yana, bu yılki bütçe de dahil toplam 9 milyar TL. 1 milyar TL de odada vardı. Tasarruflu kullansalar toplam 10 milyon TL’lik bütçeden 5-6 milyon TL kasamızda kalırdı. Sonra da kalkıp hesaplarda 1 milyon küsur para var diye övünüyorlar.” diye konuştu.
 
BAKANLIK’A BAŞVURUDA BULUNACAK
 
Son olarak ÇTSO’ya kayıtlı üyelerin haklarını ortada bırakmayacağını vurgulayan ÇTSO Yönetim Kurulu Üyesi Rahmi Yılmaz, “Gümrük ve Ticaret Bakanlığı’na başvuruda bulunarak, bu fuar ve iş gezilerine katılacak kişilerin belirlendiği toplantılarda kararın altında imzası olanların, paraları faiziyle Oda’ya iade etmelerini sağlayacağım.” dedi.
 
Haber: Uğur Kılıç
 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Üye - 8 yıl önce
Şahsım ve tüm oda üyeleri adına bu örnek davranışı nedeniyle Rahmi beyi kutluyorum