Rahmi Yılmaz’dan Başkan Mandalı’ya ziyaret

Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası Başkan Adayı Rahmi Yılmaz 1 Nisan Pazar günü yapılacak olan seçim öncesinde ekibi ile birlikte Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı'yı ziyaret etti. Görüşme Kapaklı Belediyesi Meclis Salonunda gerçekleştirildi.

Rahmi Yılmaz’dan Başkan Mandalı’ya ziyaret
15 Mart 2018 Perşembe 09:37

KAPAKLI’NIN İLÇE OLUŞ SÜRECİNİ DEĞERLENDİRDİ
Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası Başkan Adayı Rahmi Yılmaz, ekibi ile birlikte Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı'ya ziyarette bulundu. Kapaklı Belediyesi Meclis Salonu’nda gerçekleştirilen ziyarette Başkan Mandalı, “Baktığımızda %70 nüfusun 30 büyükşehir belediyesinde yaşadığını görüyoruz. %30 nüfusunda 51 ilde yönetim içerisinde olduğunu görüyoruz. Bu doğrultuda 5393 sayılı yerel yönetim kanunu eski halini almış oldu ama diğer büyükşehir statüsüne tabi olan ilçeler ve büyükşehirler 5216 büyükşehir kanunu ile beraber 5393 sayılı kanun içerik olarak birbirini tamamlama gayreti içerisinde. 06.12.2012 tarihinde açıklanan 6660 sayılı kanunla buna eş değer anlamda resmiyeti güçlendirme yakın gibi. Bunlar içerisinde yeni ilçe doğdu bir tanesi Kapaklı, bir tanesi Ergene, bir tanesi de Süleymanpaşa'dır. Süleymanpaşa'da herhangi bir kayıp olmadı. Neden olmadı? Çünkü eski adı Tekirdağ'dı. Sadece isim değişikliği oldu.
KAPAKLIMIZA DEĞİŞİK STATÜLER GEREKİYOR
Bakıldı ki üye esnaf arkadaşlarımızın oda neslindeki eski prosedürlerini yürütmekle ilgili Süleymanpaşa'daki odalarda gerçekleştirmeye başladılar. Biz tabi hem Bakanlar Kuruluna hem ilgili müdürlüklere, görevli arkadaşlara resmi yazılarımızı yazdık. Bize bu konu ile ilgili sıcak yaklaşım olmadı. Bu konuyu ilgili arkadaşlarımızla yürütmeye çalıştık ama bir arpa boyu yol alamadık. Bir an önce bunları da çözmemiz lazım. Diyeceksiniz ki bu konu ile bu konunun ne alakası var. Ticaret Odası'nın diğer esnaf arkadaşların içerisinde bir takım oyunu olduğunu hep beraber görüyoruz. Bir arkadaşımız her ne kadar esnaf statüsünde bir işletme açmış olsa dahi işini büyütebilme açısından şirketler nezdinde yükselebiliyor. Bu da Ticaret Odasında bir katman daha atlamış oluyor. Arkadaşlarımıza da ileriki günlerde Bakanlar Kurulu kararıyla Kapaklımıza Ziraat Odası, Kapaklımıza Şoförler Odası ve Esnaf Sanatkarlar Odası kurulması gerekiyor. Kapaklımıza üniversite gerekiyor. Yani Kapaklımıza değişik statülerde gerekiyor. Mesela Ticaret Odasını geçmiş yıllarla kıyasladığımızda yatırımlarının %10 'unu buraya doğru getirmesini isterdik. Biz Çerkezköy isminden sakın ola gocunmuyoruz, gurur duyuyoruz, eski ilçemiz.” dedi.
TİCARET ODASI ÇATISI ALTINDA HİZMETLERİMİZİ YAPMAK İSTİYORUZ
Konuşmasının devamında Başkan Mandalı, “Çerkezköy ilçe olmadan öncesinde burada doğum yapan herkesin nüfus cüzdanında Saray yazar. Saray'da bizim köklü ilçelerimizdendir. Geçmişte içerik yapmış olan bir konuma sahip. Eğer Çerkezköy Ticaret Odası çok samimi ise biz Saray ve Kapaklı olarak Çerkezköy Ticaret Odası çatısı altında hizmetlerimizi en iyi şekilde yapmak istiyoruz. Ama Çerkezköy Ticaret Odası samimi değilse kusura bakmayın ileriki yıllarda Çerkezköy Ticaret Odası'nda Saray'ında görüşünü alarak ve biz Kapaklı olarak ayrılma zorunluluğunu göreceğiz. 120 bin nüfuslu bir yerde bu tip hizmetleri iyi bir şekilde yürütebiliyoruz. Bizimde hem bireysel hem genel hem de yerel olarak hizmetlere ihtiyacımız olduğunu da vurgulamak istiyoruz. Büyükşehir Belediyemiz de adaletli bir şekilde hizmetlerinden yararlandırmaya çalışıyor ama maalesef İl Özel İdaresinden gelme hizmetler olduğu için çoğu yerde vatandaşlarımız köylerinde sularını bile içemiyorlardı. Arıtma tesisleri için uğraşıldı. Saray'ı biliyorsunuz alt yapısından üst yapısına, yağmur suyu hattına kadar tesisler yapılmış oldu. Güzel bir hizmet oldu. Bu sene de üst yapılarındaki düzenleme gerçekleştirilirse Saray'ın merkezi anlamda sorunları çözülmüş olacak. Yerelle Ticaret Odası'nın ne alakası var demeyin çünkü siz yarın yönetim içerisinde olduğunuzda biz sizlerle etle tırnak gibiyiz. Ben sizleri özel kamu kurumu olarak görüyorum. Kararlarımızı beraber almamız lazım. Ticaret Odasındaki arkadaşlarımıza başarılar diliyorum. Demokrasinin olmazsa olmazlarıdır bunlar. Bu görevi en iyi şekilde yürüteceğinizden şüphem yok. Allah yolunuzu açık etsin.” ifadelerine yer verdi.
EKONOMİK SIKINTILARDAN KURTULACAĞIZ
Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası Başkan Adayı Rahmi Yılmaz, “Geçmişleri temiz, odamızın ve çalışanlarımızın menfaatlerini ön planda tutabilecek, bölgemizin doğasına, ekonomisine zarar verebilecek her türlü problemlerde önünde durabilecek genç, dinamik iş adamlarımızı, iş kadınlarımızı bir araya getirerek iyi bir ekip kurduk. Tabi bunu yaparken özellikle iş kadınlarımıza fırsat eşitliğini ön planda tuttuk. Düşündük ki kadının katılmadığı, kadının yok sayıldığı toplumda medeniyet ölçüleri çerçevesinde değerlendirmek mümkün değildir. Kadın toplumun içindeyse toplum medenidir, üretkendir. Bu doğrultuda 33 meclis üyesiyle 4’te 1’ini kadın meclis üyesi adaylarımızla girmeyi düşünüyoruz. Biz göreve geldiğimizde yüksek aidatları %50 düşüreceğiz bu ekonomik sıkıntılardan kurtulacağız. Bu ekonomik gelişimi arkadaşlarımız ile birlikte 1 Nisan'dan itibaren yönetmeye başlayacağız.” dedi.
BİZ YANDIK SİZ YANMAYIN
Termik Santralin önemli bir konu olduğuna değinen Başkan Mandalı şu ifadeleri kullanarak konuşmasını noktaladı: “Termik Santral önemli bir konu biz gidip gördük. Çoğalan diye bir belde var. Bu belde de 13 bin nüfus varken termik santralin gelmesiyle birlikte 11 bin göç vererek kala kala 2 bin nüfus kalmış. İş hacmi hangi illerde var ise göç vermişler. Bizde oradaki 2 bin nüfuslu halka sorduk, ‘Siz niye burada kaldınız?’ diye. ‘Bizim tarlamız bağımız bahçemiz yoktu. Devletle kamulaştırılacak yerimiz yoktu.’ dediler. Bir de oradaki kepenkleri görüyorsunuz sanki savaş var. 100 esnaf varsa 10 tanesinin kepengi açık. Zonguldak'a gittiğimizde vatandaşa bir dokunuyorsun bin ah işitiyorsun. Söyledikleri kısa bir söz var; ‘Biz yandık siz yanmayın.’ Orada iki dağ arasına kül barajı yapmışlar. Küllere bakıyoruz rüzgar eserse yerleşme yerleri kül rüzgarına maruz kalıyorlar. İnsanların %85'İ kanser. Oradaki nehirlere bakıyoruz nehir suları çekiliyor. Deniz boyuna bakıldığında kömürün %80'i dışarıdan geliyor. 1,5 km alanda termik santraller gerçekleştirilmiş. Siyasi görüşünüz ne olursa olsun termik santral konusunda ben sizlerden destek bekliyorum.”
 
 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.