Rahmi Yılmaz’dan cevap gecikmedi

Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası’nın yapılacak olan seçimlerinde mavi listenin başkan adayı olan Rahmi Yılmaz, ofisinde yaptığı açıklamada; yeniden başkanlığa aday olan Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Süleyman Kozuva’ya cevap verdi

Rahmi Yılmaz’dan cevap gecikmedi
03 Ekim 2017 Salı 14:11

“İNDİRİM VAADİMİZ KANUNEN UYGUN”
Üye aidatlarında, kayıt paralarında yapacakları yüzde 50 indirimin Süleyman Kozuva tarafından ‘balon’ şeklinde nitelendirildiğini söyleyen Yılmaz “Ben aidatlarda ve kayıt paralarında yüzde 50 indirim yapacağımı söyledim. Yasa ‘Aidat brüt asgari ücretin yüzde 10’undan az, yarısından fazla olmayacak’ diyor. Münzam aidat için de ‘Yıllık aidat ve kayıt ücretinin 20 katından fazla olamaz’ diyor. Şuanda fevkalade olan şirketlerde 670 lira, birinci derece şirketlerde 350 lira, ikinci derece şirketlerde de 200 lira aidat alınıyor. Fevkalade şirketlerde 670 lira aidat, 670 lira kayıt ücreti, 13 bin 400 lira da münzam aidat alınıyor. Minimumu 180 lira iken bunun 4 katı aidat alınıyor. 1.derece şirketlerde de 2 katı aidat alınıyor. Bizim yüzde 50 indirim vaadimiz kanunen uygun. Hatta fevkalade şirketlerde 4’te 1’e kadar inebiliriz. Kendisinin bu konuyu okumasını istiyorum” dedi.
2 BUÇUK AY ÖNCESİNDEN TARİHİ AÇIKLADI
Süleyman Kozuva’nın ‘Seçim, baskın bir seçim değil’ şeklindeki açıklamasına da cevap veren Yılmaz “Çorlu Ticaret ve Sanayi Odası’nın da 1 Ekim’de seçim kararı aldığını söylemiş. Fakat Çorlu Ticaret ve Sanayi Odası 2 buçuk ay öncesinden seçim tarihini açıkladı ve üye listelerini verdi. Aylardır Çorlu’da inanılmaz bir rekabet var” dedi.
“18 EYLÜL’DE LİSTELERİ ALDIK”
Mevcut yönetimin seçim tarihi için 7 Eylül’de İlçe Seçim Kurulu’na başvurduğunu ve seçim gününü 1 Ekim olarak kabul ettirdiğini kaydeden Yılmaz “Biz de 8 Eylül günü İlçe Seçim Kurulu’na dilekçe verdik. Listeleri ve tüzel kişileri temsil eden yetkililerin bildirilmesini istedik. İlçe Seçim Kurulu askı süresinden sonra listelerin verileceğini bildirdi. 18 Eylül’de İlçe Seçim Kurulu’ndan yargı kararıyla seçmen listelerini aldık. Süleyman Kozuva, orasının yargı olduğunu ve başkanının hakim olduğunu bilmiyor. Bize verilen listelerde de sadece üye isimleri var” dedi.
“HERKES KENDİ CEBİNDEN ÖDEYECEK”
Odanın yönetim kurulu üyelerinin, meclis üyelerinin ve personelin tamamına yakınının odanın ve üyelerin parasıyla Amerika, Afrika, Asya ve Avrupa’ya gittiğini belirten Yılmaz “Biz göreve gelirsek bu seyahatler ve geziler hakkında üyelerimizin tamamını bilgilendireceğiz. Herkes masrafını kendi cebinden ödeyecek. Kimse odanın parasıyla bu tatillere, gezilere gitmeyecek” dedi.
“KURUMSALLIK BUYSA, BUNA GÜLÜYORUM”
Rahmi Yılmaz açıklamasının şöyle sürdürdü: “Odayı kurumsallaştırdığını iddia ediyor. Odada 15 kişi çalışıyor. Danışman, şoför ve hizmetli dışında 7-8 tane verimli çalışan var. 7-8 kişilik yerde 20’ye yakın personel alındı, çıkarıldı. Kurumsallık buysa, ben bu kurumsallığa gülüyorum”.
“HEDEFİMİZ ÜYELERİN KAZANCI”
Genel sekreter ile ilgili de bakanlığa gerekli başvurularda bulunduklarını söyleyen Rahmi Yılmaz “Hakan Gel, halen tüzel kişiliklerin karşılarında yetkililerinin olduğu listeyi bize vermedi” dedi. Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası’nda 4 buçuk yılda 15 milyon 700 bin lira para toplandığını, bu paranın verimli harcanmadığını, üyelerin ticaretini geliştiren hiçbir şey yapılmadığını savunan Yılmaz “Biz gelirsek indirimimiz devam edecek. Hedefimiz tasarruf, üyelerin kazancı. Üyelerin iç pazardaki satış paylarını artırarak yurt içi ve yurt dışı ticaretlerinin gelişmesi için elimizden geleni yapacağız” diye konuştu.
 
 
 
 
 
 
 
 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.