Ramazan etkinlikleri devam ediyor

Çerkezköy Belediyesi’nin Ramazan ayı boyunca düzenlediği etkinlikler devam ederken, ‘Ayyar Hamza’ isimli tiyatro oyunu yarın Çerkezköylü tiyatro severlerle buluşuyor. Bugün ise Çerkezköy Belediyesi Veliköylü vatandaşlarımız için Ramazan ayının vazgeçilmezi olan Hacivat Karagöz oyunu sahnelenecek

Ramazan etkinlikleri devam ediyor
30 Haziran 2015 Salı 19:57

 SAAT 21.30’DA BAŞLAYACAK

Ramazan ayı boyunca iftar sofraları, gösteriler, Hacivat Karagöz oyunları, tiyatro gibi birçok etkinliğe ev sahipliği yapan Çerkezköy Belediyesi bu kez ‘Ayyar Hamza’ isimli tiyatro oyununu Çerkezköylü tiyatro severlerle buluşturacak. Perşembe saat 21.30’da oynanacak olan oyun Amfi Tiyatro üzerinde sahne alacak. İki perdeden oluşan Ayyar Hamza isimli tiyatro oyununun yönetmenliğini Mustafa Gürkan Görbil’in yapacak. Oyunda Kerem Yılmaz, Tolga Canbeyli, Burak Aydın, Kemal Maden, Zehra Yangın, Nazlı Türkoğlu, Onur Alagöz, İ. Halil Kaplan, Coşkur Gültekin gibi ünlü isimler yer alıyor. 

OĞULLAR SEVDİKLERİNE KAVUŞACAK

Seyircinin sosyal çelişkiler ve ahlak değerleri açısından eğitilmesinden çok eğlendirilmesi amaçlanan oyunda oğullarını kendi istedikleri kızlarla evlendirmek isteyen iki baba ve sevdiği kızlarla evlenmek için babalarına oyun oynayan iki kişinin yaşadıkları ele alınıyor. Muhterem Efendi ve Zuhuri Efendi, zenginliklerine zenginlik katmak için oğullarını kendi istedikleri kızlarla evlendirmeye çalışır. Fakat oğulları Sena Bey ve Nimet Bey, sevdikleri kızlarla evlenmek istedikleri için Hamza ve Yaver'in de yardımıyla babalarına oyun oynar. Evlenmek istedikleri de Muhterem Efendi ve Zuhuri Efendi'nin küçük yaşlarda izlerini kaybettikleri kızlarıdır. Tesadüflerle gelişen dolantıların çözülmesiyle oğullar sevdiklerine kavuşacak, babalar da “kârlı” çıkacaktır.

HÜRRİYET PARKINDA SAHNELENECEK

Ramazan ayının vazgeçilmezi ve Türk Gölge Tiyatrosu’ndan olan Hacivat ve Karagöz oyunu ise Veliköylü vatandaşlarımız için perdelenecek. Çarşamba saat 21.30’da perdelenecek olan oyun Veliköy Belediyesi eski Binası arkasında bulunan Hürriyet Parkı’nda oynanacak. 

Haber: Emrah ÇOĞALAN

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.