Ramazan hazırlıkları başladı

On bir ayın sultanı, af ve mağfiret ayı Ramazan ayının başlamasına artık sayılı günler kaldı. 12 Eylül Çarşamba günü ilk Teravih Namazı kılınacak, 13 Eylül Perşembe günü de ilk oruc tutulacak.

Ramazan hazırlıkları başladı
10 Eylül 2007 Pazartesi 08:21

Geçtiğimiz günlerde Tekirdağ'da İl Müftüsü Ahmet Okutan Başkanlığı'nda bir araya gelen İlçe Müftüleri, toplantıda yaklaşan on bir ayın sultanı olan Ramazan ayı için yapılacak hazırlıklar ve Ramazan hizmetleri konusunu görüştüler.
Tekirdağ'daki toplantıda Ramazan öncesi yapılacak hazırlıklardan ve camilerde alınacak tedbirlerden bahsedildiğini belirten Çerkezköy Müftüsü Mahmut Emin, "Tekirdağ'da il Müftüsü Ahmet Okutan Başkanlığı'nda İlçe Müftüleri bir araya geldi. Toplantıda halkımızın, Ramazan günlerini feyiz ve bereketinden yeteri kadar yararlanmalarını temin etmek amacıyla yapılacak hazırlıklardan ve görevlilerimize duyurulması gereken konularla ilgili kararlar alındı.
2007 yılı Ramazan ayına yaklaşmış bulunuyoruz. 12 Eylül 2007 Çarşamba günü ilk teravih namazı kılınacak, 13 Eylül 2007 Perşembe günü de oruca başlanacaktır. Ramazan kardeşlik, ve sevgi bağlarının güçlendiği, ruhlarımızın uyarıcı telkin ve öğütlere her beraberliğmizin daha da güçlendiği mübarek bir aydır. Bütün din görevlilerimizin ve aziz milletimizin mübarek Ramazan ayını ve bayramlarını şimdiden tebrik eder, bu ayın milletimiz, vatanımız, islam alemi ve bütün insanlık için hayırlara vesile olmasını Yüce Allah'tan niyaz ederim" dedi.
Tekirdağ'da yapılan toplantıda alınan kararlar şu şekilde;
İl ve ilçe müftülüklerince, toplumun din konusunda aydınlatılmasına yönelik olarak aylık bir planlama ile Ramazan'a mahsus özel vaaz ve irşat programı hazırlanacak.
Vaazların zamanında başlayıp ezan vaktinde bitirilecektir.
CAMİLERDE ALINACAK TEDBİRLER
Ramazan öncesinde camilerin şadırvan ve tuvaletlerin temizliği yapılacak, elektrik ve ısıtma tesisatı ile ses cihazları elden geçirilecek, merkezi sistemlerde sesin rahatça dinlenebilecek kalitede olması sağlanacaktır. Ayrıca camileran havalandırılması ve klimaların cemaati rahatsız etmeyecek şekilde çalıştırılmasına özen gösterilecektir.
Camilerdeki vaaz, irşat ve mukabele programları, cemaatin dikkatini çekecek ve takibini temin edecek şekilde her gün özel bir panoya yazılarak ilan edilece, özel programlar toplumun her kesimine çeşitli yollarla duyurulacaktır. Ramazan boyunca görevlisi bulunmayan veya ibadete açıldığı halde kadro tahsis edilememiş camilerde, din hizmetlerinin emekli personelimiz veya imam hatiplik yeterlilik belgesi almış olanlara öncelik vermek kaydıyla ehil kişiler marifetiyle yürütülmesi sağlanacak, imkanlar ölçüsünde hiçbir cami görevlisiz bırakılmayacak.
SOSYAL FAALİYETLER
Ramazan boyunca müftü, vaiz ve diğer görevlilerimizce, hastane, hapishane, çocuk ıslahevi ve çocuk yuvası gibi yerler ziyaret edilecek, ihtiyaç sahibi öksüz, yetim, hasta, yaşlı ve fakir kimselerle ilgilenecek, maddi durumu iyi olan vatandaşlarımızın gösterişli iftar davetleri vermek yerine, halkla bütünleşmeyi sağlayan, ihtiyaç sahiplerinin iştirak ettiği iftarlara yönelmeleri yönünde öncülük yapılacak.
Ramazan boyunca cami görvelilerinin görevlerinin başında bulunması sağlanacak, zaruri haller dışında hiç bir cami görevlisine bu ayda izin verilmeyecek.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.