Rant yaratmaktan başka bir şey yapmadılar

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Tekirdağ Milletvekili Adayı Dr. Candan Yüceer seçim çalışmaları dahilinde Çerkezköy’deki dernekleri ziyaret etti. İlk olarak Uzunköprülüler Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği’ni ziyaret eden Yüceer, AKP’nin kurduğu sömürü düzeninde kendilerine ve yandaşlarına rant yaratmaktan başka bir şey yapmadığını söyledi.

Rant yaratmaktan başka bir şey yapmadılar
02 Haziran 2011 Perşembe 00:00

CHP Tekirdağ Milletvekili Adayı Dr. Candan Yüceer seçim çalışmaları kapsamında Çerkezköy’deki dernekleri ziyaret etti. Uzunköprülüler Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneğini, Trakya Türkleri Derneğini ve derneklere yakın bölgelerdeki kıraathaneleri ziyaret eden Yüceer, "Emeğin, üretenin ve halkın iktidarını kurmak için desteğinizi istiyorum" dedi.
CHP Çerkezköy İlçe Başkanı Tahsin Çipli, Kadın Kolları Başkanı Ayfer Dönmez, Tekirdağ İl Genel Meclis Üyeleri Zeki Gürcün ve Sami İkizler ve partililerle birlikte dernekleri ziyaret eden Candan Yüceer ilk olarak Uzunköprülüler Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneğine gitti. Çerkezköy’deki derneklerle geç gerçekleşmiş bir organizasyonla bir araya geldiklerini söyleyerek konuşmasına başlayan Yüceer, "Tekirdağ’ın diğer ilçelerine de zaman ayırmam gerektiği için sizlerle geç buluşabildik ama bu araya geliş son derece güzel ve anlamlı bir buluşma oldu" dedi.
YOLSUZLUK VE YOKSULLUK ARTTI
13 Haziran’ın CHP’nin ve CHP’yi destekleyenlerin düğün günü olacağını söyleyen Yüceer, "Seçimlere çok az bir zaman kaldı. Üç aydır Tekirdağ’ın tüm bölgelerini geziyorum ve kimse halinden memnun değil. İşçimiz, köylümüz, memurumuz, emeklimiz önünü göremeyecek durumda. AKP yolsuzlukları, yoksulluğu bitireceğini ve demokrasiyi getireceğini söyleyerek iktidar oldu. 9 yıla yakın bir dönemde bunların hiçbirini yapmazken, daha fazla yolsuzluk ve yoksulluğa neden oldu. Açlık sınırı yeni açıklanan rakamlara göre 882 lira. AKP’nin emekçilere layık gördüğü ücret ise 630 lira. AKP İktidarı insanlarımızı açlık sınırının da altında çalışmaya mahkum etmiştir. CHP İktidarında asgari ücreti ve emekli maaşlarını insanca yaşama düzeyine çekeceğiz" dedi.
BİZİM PROJELERİMİZDE RANT YOK
CHP’nin projelerinin insan odaklı olduğunu belirten Yüceer konuşmasına şöyle devam etti:  "CHP’nin projelerinde fesat karıştırılan ihaleler ve rant yoktur. Türkiye’nin iç ve dış borcu AKP döneminde sürekli arttı. AKP döneminde dış borç 290 milyar dolara ulaştı. Çiftçilerimizin devlete olan borcu sürekli olarak arttı. Tarım ve hayvancılığımız can çekişmeye başladı. AKP döneminde bu halk ithal et ile Anguslar ile tanıştı.
Sürekli yükselen gübre, tohum ve mazot fiyatları yüzünden çiftçilerimiz traktörlerini çalıştıramıyorlar. AKP’nin çiftçilerimizden dolaylı yollarla aldığı vergi çiftçilerimize ödediği yardımdan daha fazla. CHP iktidarında yaşanan bu sıkıntıları teker teker çözeceğiz. Aile sigortası ile hiçbir çocuk yatağa aç girmeyecek. AKP’nin tavsiye ettiği sosyal devleti yeniden kuracağız ve devlet halkına hizmet edecek. AKP döneminde olmayan istikrar ve dengeyi kuracağız."
VERGİ SİSTEMİNDE DEĞİŞİKLİK YAPACAĞIZ
Vergi sisteminde de değişiklikler yapacaklarını söyleyen Yüceer, "Şu anki vergi sistemi az kazanandan çok vergi almak üzerine kurulu. Bunu değiştireceğiz. Dolaylı vergilerde indirime gideceğiz. Dünyanın en pahallı mazotu, doğalgazı, elektriğini biz kullanıyoruz. Bu ülkede iğneden ipliğe her şeyde vergi var ama pırlantada vergi yok. Çünkü pırlanta işini bunların yandaşları yapıyor. AKP kurduğu sömürü düzeninde kendilerine ve yandaşlarına rant yaratmaktan başka bir şey yapmadı.  CHP iktidarında bunu değiştireceğiz" dedi.
TEKİRDAĞ’DA 6-0 YAPMAK İSTİYORUZ
Türkiye’nin genç ve üreten bir nüfusa sahip olduğunu söyleyen Yüceer, "Bu ülkenin kaderi açlık ve yoksulluk değildir. Yanlış yönetim ve yanlış üretim modelleri nedeniyle ülke bu hale geldi. Çalışma süreleri sürekli olarak uzatıldı. İnsanların emeğinin karşılığı hakça verilmez oldu. AKP iktidarında kıdem tazminatına bile göz dikildi. CHP iktidarında bunlara dur diyeceğiz. Emeğin, üretenin, halkın iktidarını kuracağız. Bunları ancak sizin desteğiniz ve bizimle beraber çalışmanızla başarabiliriz. CHP sizlerin daha mutlu olmasını, emeğinizin hakkını almanızı istiyor. CHP hakça bölüşülen bir düzen istiyor. Bunu da sizlerin desteği ile başaracağız ve Tekirdağ’da 6-0, Trakya’da ise 12-0 yapacağız" dedi.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.