Recep Ökten’den demokrasi dersi :) 

Cumhuriyet Halk Partisi Tekirdağ İl Başkanı Recep Ökten, geçtiğimiz günlerde parti üyelerine gönderdiği bir mesajla adeta demokrasi dersi verdi :) Ökten partililerinden, haklı da olsalar haksız da olsalar, sosyal medya veya basında parti ve partilileri küçük düşürücü paylaşımlar yapmamalarını ve hakaret etmemelerini istedi.

Recep Ökten’den demokrasi dersi :) 
30 Mart 2018 Cuma 13:03

PARTİNİN ELEŞTİRİLMEMESİNİ İSTEDİ
24 Mart Cumartesi günü saat 14.00 – 15.00 saatleri arasında Cumhuriyet Halk Partisi’nin Tekirdağlı üyelerine bir mesaj geldi. CHP Tekirdağ İl Başkanı Recep Ökten’den gelen mesajda, “Sayın ….. ….., Sosyal medyada ve basında partimiz ve partililerimizle ilgili haklı veya haksız, hakaret ve küçük düşürücü paylaşımlardan kaçınmanızı önemle rica ederim. Recep ÖKTEN İl Başkanı” ifadeleri yer aldı.
ÜYELER ŞAHSİ ALGILADI
‘Demokrasi’ kelimesini dilerlinden hiç düşürmeyen Cumhuriyet Halk Partililer, isimleri özelinde gelen bu mesajla şaşkına döndü. Mesajların, toplu mesaj değil de isme özel gönderildiğini düşünerek, “Acaba sosyal medyada ya da basında eleştiride mi bulundum?” tereddüdüne düştü.
PARTİLİLER TEPKİ VERİNCE MESAJ DÜZELTİLDİ
Gönderilen mesajın ardından partililer birbirlerini ve İl Yönetimini arayarak konu hakkındaki tepkilerini dile getirince de Recep Ökten bu sefer bir düzeltme mesajı gönderdi: “Düzeltme mesajı: Sayın üyelerimiz az önceki mesaj tüm üyelerimize gönderilmiş olup şahsi algılanmamasını önemle rica ederim Recep ÖKTEN İl Başkanı”
BU DAVRANIŞ PARTİNİN İLKELERİYLE UYUŞMUYOR
CHP’nin Tekirdağlı üyelerinin oldukça tepkisi çeken bu mesaj, “Biz ki demokrasiye en çok sahip çıkan partiyiz. Kendi İl Başkanımızın bizlerin demokratik haklarından biri olan ‘eleştirme’ hakkımıza müdahale etme isteği bizim Partimizin ilkeleriyle uyuşmuyor.” yorumlarını aldı.
SUSTURULMAYA ÇALIŞILMAMIZ KABUL EDİLEMEZ
Mesajda dikkat çeken ayrı bir nokta ise Ökten’in, üyeler haklı da olsa haksız da olsa eleştiri yapmamalarını istemesi oldu. Üyelerin, haklı olma durumunda bile sessiz kalmalarını isteyen bu zihniyeti kabul edemeyeceklerini ifade eden partililer, “Susturulmaya çalışılmamız kesinlikle kabul edilemez. Bizler, tek bir kişinin direktifiyle hareket edilecek bir partinin mensupları değiliz” ifadelerini kullandı.
DEMOKRASİ HERKESE LAZIM
Hatırlanacağı üzere Recep Ökten, AKP’lilerin 31 Ekim 2017’de Süleymanpaşa Belediyesi önüne siyah çelenk koymalarıyla ilgili 1 Kasım 2017 tarihinde yayımladığı yazılı basın açıklamasında, “Biz CHP olarak ülkemizde demokrasinin hakim kılınmasını, vatandaşlarımızın düşüncesini ifade etme özgürlüğü başta olmak üzere tüm demokratik haklarını özgürce kullanmasını, kullananların bedel ödememesini,hak,hukuk ve adaletin egemen olmasını,kendinizde gördüğünüz hakların herkese verilmesini, bekliyoruz.” ifadelerine yer vermişti.

 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.