Rektörden yeşil ışık

Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr Nizamettin Şenköylü, Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı A. Tuncel Çetin'in Fakülte veya 4 yıllık bir yüksek öğretim kurumu talebine olumlu bakarak, Çerkezköy'ün böye bir yüksek öğretim kurumunu kaldıracak potansiyeli ve iştahının olduğu söyledi.

Rektörden yeşil ışık
03 Eylül 2007 Pazartesi 08:31

REKTÖRDEN FAKÜLTE İSTEDİK

Namık Kemal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nizamettin Şenköylü'nün Çerkezköy Ticaretve Sanayi Odası ziyaretinde Ç.T.S.O. Başkanı A. Tuncel Çetin, Çerkezköy'ün hızla büyüyen ve gelişen bir bölge olduğunu belirterek, Röktörden ilçemize tekstil ağırlıklı bir fakülte kurulmasını istedi.

POTANSİYEL VAR

Çerkezköy'ün bir akülteyi kaldırabilecek potansiyelinin bulunduğunu kaydeden Ç.T.S.O. Başkanı A. Tuncel Çetin, "Gelin Namık kemal Üniversitesi olarak Çerkezköy'de sanayiye dönük bir fakülte açın. O zaman görülecektirki herkes buna kucak açacak, sahiplenecektir. Çerkezköy'ün bu potansiyeli vardır, hazırdır. Size her türlü desteği verecektir" dedi.

GELİN BUNUN ADINI KOYALIM

Fakültenin Çerkezköy'e kurulmasının herkese büyük bir şevk ve heyecan vereceğine dikkat çeken Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı A. Tuncel Çetin, "Gelin bunun adını koyalım, sizden basının huzurunda söz alalım. Neden burası bir slikon vadisi olmasın veya sanayiye dönük bir fakülte bölgemizde olmasın?" dedi.

İLÇEMİZE YAKIŞIR

Meslek Yüksek Okulları konusunda hem fikir olduklarını ve bunların uygulamalı eğitime geçmesine sonuna kadar destek vereceklerini belirten Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı A. Tuncel Çetin, Çerkezköy'ün organize ve tüm Türkiye tarafından tescil edilmiş bir sanayi bölgesi olduğunu belirterek, ilçeye bir fakültenin yakışacağını ifade etti.

ÇORLU GELİŞMEDİ!

Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı A. Tuncel Çetin'i dinleyen ve fakülte isteğine olumlu bakan Rektör Prof. Dr Nizamettin Şenköylü, kendilerinden her gittikleri yerde fakülte veya başka birşey istediklerini belirterek, "Ama 1993 yılında Çorlu'ya Mühendislik Fakültesi kurulmuş fakat bir gelişme gösterememiş. Çorlu 250 bin nüfusu barındırmasına rağmen burada fakülte gelişmemiş. Anadolu'nun birçok yerinde bu tür örnekler mevcut. Çorlu'da bunlardan bir tanesi. Gelişmediği için fakültenin 3 bölümü açılamamış. Galiba en sonunda Çorlu Mühendislik Fakültesi'ni Tekirdağ'a kaydıracağız, çünkü gelişmiyor" dedi.

BİZE VERİN

Rektör Prof. Dr Nizamettin Şenköylü'nin bu açıklamasının ardından Ç.T.S.O. Başkanı A. Tuncel Çetin, "Gelin bu fakülteyi bize verin, Çerkezköy'de gelişecektir" dedi.

ALTYAPISINI HAZIRLAYIN VERELİM

Bunun üzerine Rektör Prof. Dr Nizamettin Şenköylü, "Siz bize fakülte yerini ve laboratuarlarını hazırlayın, hemen Çerkezköy Mühendislik Fakültesi dosyasını hazırlayalım ve YÖK'e sunalım" dedi.

ÜZERİMİZE DÜŞENİ YAPARIZ

Bu teklife olumlu bakan Ç.T.S.O. Başkanı A. Tuncel Çetin, kurulacak olan fakültenin arsasını vermeye hazır olduklarını ve şuanda yapılan lise inşaatının yanında sosyal tesis olarak ayrılan yerin fakülte arsası olarak kullanılabileceğini ve kendilerinin de bu işe her türlü katkıyı yapmaya hazır olduklarını ifade etti.

Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nizamettin Şenköylü, Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı A. Tuncel Çetin'i makamında ziyaret ederek, üniversitenin hedefleri ve çalışmaları konusunda bilgi verdi.

ÜNİVERSİTENİN HEDEFLERİNİ ANLATTI

Hedeflerinin üniversite sanayi iş birliğini geliştirerek, mesleki teknik eğitimi iyi bir noktaya getirmek ve bunun bir örnek teşkil etmesini sağlamak olduğunu belirten Rektör Prof. Dr Nizamettin Şenköylü, bu sistemle nitelikli teknisyenler yetiştirerek, sanayi kuruluşları ile KOBİ'lerin ihtiyaç duyduğu ara elaman gücünüyetiştirmeyi hedeflediklerini ifade etti.

İŞBİRLİĞİ LAFTA KALMASIN

Geçtiğimiz günlerde Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi Yönetim kurulu Başkanı ve Üyelerini de ziyaret ettiklerini ve onlarla bu konuda görüş birliğine vardıklarını belirten Rektör Prof. Dr Nizamettin Şenköylü, "Üniversite sanayi iş birliği hep lafta kalıyor, kopuk oluyor. Şuanda Türkiye'de 115 tane üniversite var ve hiçbiri bu işbirliğini sağlayamamış durumda. Biz bunu sağlamayı düşünüyoruz. Çünkü bölgemizde 2500 civarında KOBİ ve sanayi kuruluşu var" dedi.

HAYATA GEÇİRMELİYİZ BİRAN ÖNCE

Bundan 20 yıl önce Avrupa'daki üniversitelerin sanayinin sorunlarını çözmek için araştırmalar ve çalışmalar ayptığını, Türkiye'de ise böyle bir çalışma içerisine girilmediğini belirten Rektör Prof. Dr Nizamettin Şenköylü, "Biz yılları boşa harcıyoruz ama artık boşa harcanacak yılımız, zamanımız yok. Biran önce bu işbirliğini hayata geçirmeliyiz" dedi.

GELİŞMİŞ ÜLKELERDE BÖYLE

Almanya'nın bu konuda çok iyi bir sistem geliştirdiğini ve mesleki eğitimden mezun olan kişileri alarak, fabrikalarda eğittiğini belirten Rektör Prof. Dr Nizamettin Şenköylü, bu sayede Doğu Amanya ile Batı Almanya arasındaki birleşmeden dolayı doğan kopukluğun kısa sürede giderildiğini ve herkesin özveride bulunduğunu kaydetti.

KAPILARINIZI AÇIN

Türkiye'de üniversiteden mezun olan mühendislerin bazen bir makinayı görmeden mezun olduğunu ve mesleki deneyiminin bulunmadığını belirten Rektör Prof. Dr Nizamettin Şenköylü bunun önüne geçmek için sanayi ile iş birliği yapmanın, sanayicilerin kapılarını mesleki ve teknik eğitime açmalarının şart olduğunu ifade etti.

ÇERKEZKÖY'DE YENİ BÖLÜMLER AÇILACAK

Şanda Çerkezköy'deki Mselek Yüksek Okulları'nda sadece iki bölümün olduğunu ve bu bölüm sayısını arttırmayı hedeflediklerini belirten Rektör Prof. Dr Nizamettin Şenköylü, ilk etapta 4 yeni bölüm daha açmayı planladıklarını ifade etti. bu bölümlerin Tekstil, Lojistik, Mekatronik veİş ve İşçi Sağlığı olduğunu belirten Rektör Prof. Dr Nizamettin Şenköylü, sanayiden gelecek talebe göre bunların daha da artacabileceğini ifade etti.

Bu bölümlerin açılması ve sanayi-üniversite işbirliğinin sağlanması ile buralardan mezun olacak kişilerin nitelikli ve yetişmiş iş gücü olarak piyasaya sunulacağını ve bunların sanayi kuruluşlarında istihdam edileceğini belirten Rektör Prof. Dr Nizamettin Şenköylü, "Bnun için sanayinin bize kapılarını, atölyelerini, laboratuarlarını açmaları lazım. Eğer açarlarsa biz kendilerinden para falan talep etmeyeceğiz aksine ders ücreti ödeyeceğiz kendilerine" dedi.

KALİFİYE ELAMAN YETİŞECEK

Öğrencilerin bu sayede bilgilerini uygulamalı olarak pekiştireceklerini ve işten anlayan, kalifiyeli birer eleman olarak hayata atılacaklarını belirten Rektör Prof. Dr Nizamettin Şenköylü, bundan ençok sanayi kuruluşlarının karlı çıkacağına dikkat çekti.

Bu sistemde öğrencilerin ders programlarının sanayicilerden görüş alınarak hazırlanacağını da belirten Rektör Prof. Dr Nizamettin Şenköylü, "Böylece mesleki ve teknik eğitimde çok önemli bir işbirliği yapacağız" dedi.

Bu sayede öğretim görevlilerinin daha spesifik çalışacağını ve bilimsel çalışmalara ağırlık vereceğini de belirten Rektör Prof. Dr Nizamettin Şenköylü, "Sanayicilerin sorunlarına çözüm ararız, bilimsel çalışmalar yaparak, sizlere katkıda bulunuruz. Projeler için fonları araştırır ve uygulanabilirlik noktasında araştırma yaparız" dedi.

HANGİ FAKÜLTELER OLACAK?

Namık Kemal Üniversitesi'nin daha yeni kurulan ve kendi ayakları üzerinde durmaya başlayan bir üniversite olduğunu belirten Rektör Prof. Dr Nizamettin Şenköylü, gelecek yıldan itibaren İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi ile Fen Edebiyat Fakültesi'ne öğrenci almaya başlayacaklarını ifade etti. Ayrıca Tıp Fakültesi ve Diş hekimliği Fakültelerini kurmayı planladıklarını ve ileri de Eczacılık Fakültesi açılmasının da gündemlerinde olduğunu belirten Rektör Prof. Dr Nizamettin Şenköylü, bunların hayata geçirilmesi için üniversite sanayici iş birliğinin şart olduğunu kaydetti.

MÜHENDİS FABRİKAYA GİRİNCE AFALLIYOR

Şuanki sistemde öğrencilerin uygulamalı eğitimden uzak olduğu için mezun olan bir Makina Mühendisi'nin fabrikaya girince afalladığını, şaşırdığını belirten Rektör Prof. Dr Nizamettin Şenköylü, "Bunların önüne geçmek için sanayi ile üniversitelerin iş birliği yapması ve uygulamalı eğitime geçilmesi şart. Uygulamalı eğitim sayesinde bugün ABD, Japonya, Almanya dünyanın ekonomik olarak sper gücü konumundalar. Bu ülkelerde eğitim uygulamalı olarak yapılıyor" dedi. Bölgemizde de büyük bir sanayi potansiyelinin olduğunu ve bu eğitim sisteminin bölgede uygulanması için hiçbir engelin bulunmadığına dikkat çeken Rektör Prof. Dr Nizamettin Şenköylü, "Kaliteli bir üniversite ve bu konuda model olmak istiyoruz. Bu işbirliğini sağlayarak, önemli kazanımlar elde etmeyi hedefliyoruz" dedi.

Ç.T.S.O.'DAN DESTEK

Rektör Prof. Dr Nizamettin Şenköylü'nün açıklamalarnın başından sonana kadar her cümlesine katıldığını belirten Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı A. Tuncel Çetin, Ticaret ve Sanayi Odası olarak eğitimin ne nemek olduğunu ve ne kadar önemli olduğunu çok iyi idrak ettiklerini ve kavradıklarını belirterek, "Eğitime başından sonuna kadar destek veriyoruz. Her türlü fikir paylaşımına açığız, bu konuda çok hassasız. Konuşmalarınızın ilk cümlesinden son cümlesine kadar hepsine katılıyorum" dedi.

BİZİ MUTLU EDER

Uygulamalı eğitim fikrine kendisinin öteden beri sıcak baktığını belirten Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı A. Tuncel Çetin, "Sizin yoğuracağınız hamurun bir kısmının da bizim fabrikalarımızda, atölyelerimizde yoğrulması bizleri son derece mutlu eder. Bütün sanayici arkadaşlarımın kapılarını sizlere sonana kadar açacağına yürekten inanıyorum" dedi.

FAKÜLTE İSTEDİK

YÖK'ün kazalara fakülte kurulmama kararına katılmadığını belirten Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı A. Tuncel Çetin, "YÖK kararı ile sadece il merkezlerine fakülte kurulma kararının eğitimin temeline bomba koymak anlamına geldiğini düşünüyorum. Gelin Namık kemal Üniversitesi olarak Çerkezköy'de sanayiye dönük bir fakülte açın. O zaman görülecektir ki herkes buna kucak açacak, sahiplenecektir. Çerkezköy'ün bu potansiyeli vardır, hazırdır. Size her türlü desteği verecektir" dedi.

GELİN ADINI KOYALIM

Fakültenin Çerkezköy'e kurulmasının herkese büyük bir şevk ve heyecan vereceğine dikkat çeken Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı A. Tuncel Çetin, "Gelin bunun adını koyalım, sizden basının huzurunda söz alalım. Neden burası bir slikon vadisi olmasın veya sanayiye dönük bir fakülte bölgemizde olmasın?" dedi.

SİZİNLE HEM FİKİRİM

Meslek Yüksek Okulları konusunda hem fikir olduklarını ve bunların uygulamalı eğitime geçmesine sonuna kadar destek vereceklerini belirten Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı A. Tuncel Çetin, Çerkezköy'ün organize ve tüm Türkiye tarafından tescil edilmiş bir sanayi bölgesi olduğunu belirterek, ilçeye bir üniversitenin yakışacağını ifade etti.

REKTÖR'DEN YEŞİL IŞIK

Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı A. Tuncel Çetin'i dinleyen ve fakülte isteğine olumlu bakan Rektör Prof. Dr Nizamettin Şenköylü, kendilerinden her gittikleri yerde fakülte veya başka birşey istediklerini belirterek, "Ama 1993 yılında Çorlu'ya Mühendislik Fakültesi kurulmuş fakat bir gelişme gösterememiş. Çorlu 250 bin nüfusu barındırmasına rağmen burada fakülte gelişmemiş. Anadolu'nun birçok yerinde bu tür örnekler mevcut. Çorlu'da bunlardan bir tanesi. Gelişmediği için fakültenin 3 bölümü açılamamış. Galiba en sonunda Çorlu Mühendislik Fakültesi'ni Tekirdağ'a kaydıracağız, çünkü gelişmiyor" dedi.

Rektör Prof. Dr Nizamettin Şenköylü'nin bu açıklamasının ardından Ç.T.S.O. Başkanı A. Tuncel Çetin, "Gelin bu fakülteyi bize verin, Çerkezköy'de gelişecektir" dedi.

Bunun üzerine Rektör Prof. Dr Nizamettin Şenköylü, "Siz bize fakülte yerini ve laboratuarlarını hazırlayın, hemen Çerkezköy Mühendislik Fakültesi dosyasını hazırlayalım ve YÖK'e sunalım" dedi. KATKI YAPARIZ

Bu teklife olumlu bakan Ç.T.S.O. Başkanı A. Tuncel Çetin, kurulacak olan fakültenin arsasını vermeye hazır olduklarını ve şuanda yapılan lise inşaatının yanında sosyal tesis olarak ayrılan yerin fakülte arsası olarak kullanılabileceğini ve kendilerinin de bu işe her türlü katkıyı yapmaya hazır olduklarını ifade etti.

YÖK'Ü İKNA EDECEĞİM

Çerkezköy'ün dinamik ve hızla gelişen bir ilçe olduğunu belirten Rektör Prof. Dr Nizamettin Şenköylü, eğer gerekli altyapı ve desteğin sağlanması durumunda kendisinin Çerkezköy'e 4 yıllık bir yüksek öğretim kurumu kurulması için YÖK'ü ikna edeceğini ifade etti.

"Eğer sanayi-üniversite iş birliği sağlanır ve bunu üniversitemize gelen öğretim görevlileri görürse, tatmin olurlar ve öğretim görevlisi sıkıntısı çekmeyiz" diyen Rektör Prof. Dr Nizamettin Şenköylü, Sizler gerekli desteğiverirseniz Çerkeköy'e 1000 ile 1500 öğrenci kapasitelibir yüksek öğretim kurumunun kurulması için çabalayacağım, YÖK'e dosyamızı hazırlayarak, ikna edeceğim" dedi. Rektör Prof. Dr Nizamettin Şenköylü'den 4 yıllık bir yüksek öğretim kurumu sözü alan Ç.T.S.O. Başkanı A. Tuncel Çetin, kendilerinin ve Çerkezköy kamuoyunun bu oluşuma sonuna kadar destek vereceğini ve her türlü kolaylığı yapacaklarını ifade etti.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.