Rent a Car sahipleri kaçak kiralamalardan şikayetçi

Rent a Car sektörü ülkemizde olduğu gibi Çerkezköy’de de büyük revaç gören firmaların başlarında geliyor. Tatil, düğün, bayram ziyareti gibi sebeplerin yanı sıra acil ihtiyaçlar için de bu firmalardan araç kiralamak mümkün.

Rent a Car sahipleri kaçak kiralamalardan şikayetçi
26 Ocak 2015 Pazartesi 08:44

 KİRALIK ARAÇ TALEPLERİ GÜN GEÇTİKÇE ARTIYOR

 

Sanayi bölgesi olması nedeniyle Türkiye’nin her yerinden göç alan ve her geçen gün nüfusu biraz daha artan Çerkezköy’de kiralık araç talebi gün geçtikçe artmakta. Durum böyle olunca yatırım yapmak isteyen vatandaş, getirisi de yüksek diye bu işe yönelmektedir.

 

RENT A CAR SAHİPLERİ ŞİKAYETÇİ

 

Tabi bu işin yüksek gelirli ve dışarıdan bakılınca “kolay” gibi görünen bir sektör olması dışında bir takım sıkıntıları da mevcut. Şu an Çerkezköy’de 10 tane resmi Rent a Car firması mevcut. Bu sayıdan daha fazla kaçak olarak bu işi yapanların olduğu da bir gerçek. Çevresindekilere, eşine-dostuna ve onların tanıdıklarına şahsi arabasını kiralayabileceğini ileterek bu sektörden vergisiz olarak para kazanmaya çalışan insanların sayısı bir hayli fazla. Durum böyle olunca Rent a Car sahibi işletmeler bu durumdan oldukça şikayetçiler.

 

YASAL SÜREÇLERDEN SIYRILMA PEŞİNDE OLANLAR VAR

 

Bir diğer sorun ise bazı Rent a Car işletmecilerinin araç sahibi insanları ikna ederek hem araç filosunu daha kalabalık göstermek hem de aracın herhangi bir kaza veya suça karışması durumunda ortaya çıkacak yasal süreçlerden sıyrılmak nedeniyle onların arabalarını illegal bir şekilde kiralamalarıdır.

 

ARAÇLARI ALKOLLÜ KULLANANLAR VAR

 

Aracı kiralayan kişilerin güvenilirlikleri de ayrı bir sorun olarak göze batmakta. Aracı kiralayıp alkollü kullananlar, araçla suça karışanlar, kiraladığı aracı üçüncü bir kişiye kiralayanlar hatta ve hatta kiraladığı aracı sahte evrak düzenleyerek satmaya kalkanlar bile mevcut. Durum böyle olunca araç kiralama işi sadece tanıdıklar arasında veya tanıdıklarının kefaletleriyle gelen şahıslar arasında ilerlemeye çalışan bir duruma doğru gitmektedir.

 

Haber: Uğur Can Avcılar

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.