Sağlığına ‘Laparoskopik’ yöntemle kavuştu

Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op. Dr. Sezer Arda adet kanamaları geçmeyen bir hastanın rahmini, ‘Laparoskopi’ adlı yöntemle alarak hastanın sağlığına kavuşmasını sağladı

Sağlığına ‘Laparoskopik’ yöntemle kavuştu
23 Aralık 2016 Cuma 16:29

MENORAJİ TESPİT EDİLDİ
47 yaşındaki Nuray Dönmez isimli hastanın, adet kanamalarının durmadığı için Çerkezköy Özel İrmet Hospital Hastanesi’ne başvurduğunu ifade eden Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op. Dr. Sezer Arda, “Yaptığımız tetkiklerde hastamızda ‘menoraji’ tespit edildi. Menopozun yaklaşmasıyla, rahmin yumurtalıklarla birlikte kendini toparlayamamasından kaynaklanan bir rahatsızlık bu. Durmayan adet kanamalarına sebep oluyor.” dedi.
RAHMİ KAPALI YÖNTEMLE ALINDI
Hastaya ‘Laparoskopi’ denen yöntemi uyguladıklarını ifade eden Çerkezköy Özel İrmet Hospital Hastanesi Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op. Dr. Sezer Arda, “Hastamızın rahmini almamız gerekiyordu. Bunu kapalı yöntemle gerçekleştirdik. Hastamızın karnında 3 tane küçük delik açarak buradan rahmi aldık.” diye konuştu.
HASTA KONFORU VE MENFAATİ AÇISINDAN ÇOK ÖNEMLİ
Çerkezköy’de dördüncü kez bu yöntemle operasyon yaptığını kaydeden Dr. Arda, “Bu yöntem hastanın konforu ve menfaati açısından çok önemli. Hastamız klasik yönteme göre daha çabuk uyanabiliyor ve hemen ertesi gün taburcu olabiliyor.” ifadelerini kullandı.
Haber: Uğur Kılıç
 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.