Sahte kitapçılara dikkat

2007-2008 Eğitim ve Öğretim Yılı'nın açılmasına az bir zaman kala, kitap dolandırıcılarının geçtiğimiz gün ortaya çıkmalarının ardındann, Çerkezköy İlçe Emniyet Müdürlüğü yetkilileri bu şahısların tekrar ortaya çıkma ihtimallerine karşı vatandaşı uyardı.

Sahte kitapçılara dikkat
08 Ağustos 2007 Çarşamba 08:30

Kendilerinin Milli Eğitim Müdürlüğü veya Bakanlığı'ndan geldiklerini belirterek kitap sattıklarını söyleyen dolandırıcıların bu sayede vatandaşı kandırarak para vurmanın peşine düştüğünü belirten Emniyet yetkilileri, bu tip şahıslara itibar edilmemesi gerektiğini belirtti.

AMAN DİKKAT!

Kendilerini görevli personel olarak gösteren bu şahısların niyetlerinin dolandırıcılık olduğunu ve Milli Eğitim Bakanlığı'nın kitap satmadığını belirten Çerkezköy İlçe Emniyet Müdürlüğü yetkilileri vatandaşları bu tür dolandırıcılara kanmamaları konusunda uyararak, "Daha önceki yıllarda kendilerini Milli Eğitim Müdürlüğünden/Bakanlığından gelmiş gibi gösteren bazı kötü niyetli kişiler önce evde ilköğretim öğrencisi olup olmadığını tespit ediyor, daha sonra vatandaşa almak zorunda olduğunu söyleyerek yüksek fiyatlar ile senet karşılığı okul kitapları satıyorlardı.

Sonradan dolandırıldığını anlayan vatandaş ise ya parayı vermiş oluyor ya da senedi imzalamış oluyordu. Bu tip vukuatların meydana gelmemesi için vatandaşlarımız kesinlikle bu tür şeylere kanmasın. Kapıya kadar gelerek okul kitabı sattığını ve Milli Eğitim görevlisi olduğunu belirten kişiler dolandırıcıdan başkası değildir.

ALMAK ZORUNDA DEĞİLSİNİZ

Önceki yıllarda bölgemizde bu tür dolandırılma vukuatları meydana gelmişti. Son olarak bu tip dolandırılma olayı geçtiğimiz günlerde Kapaklı Beldemizde meydana geldi.

Vatandaşlarımız bu konuda duyarlı, tedbirli ve bilinçli olsunlar. Milli Eğitim Bakanlığı ilköğretim ve lise öğrencilerinin ders kitaplarını okullarda sorumlu öğretmenler aracılığı ile dağıtıyor. Kimse para ile kitap almak zorunda değil.

Milli Eğitim Bakanlığı'ndan gelerek ders kitabı sattığını ve almak zorunda olduğunu belirten şahıslara kesinlikle para vermeyin, senet imzalamayın ve itibar etmeyin. Bu tür durumda karşılaşan vatandaşımız derhal oyalama yöntemi ile şahıs veya şahısları bekleterek 155 Polis İmdat' hattına haber versin ve durumu bildirsin. Emniyet Müdürlüğü olarak gereken derhal yapılacaktır.

SENETLER KÖTÜ NİYETLİ ŞEKİLDE KULLANILABİLİR

Dolandırıcılar senet imzalattığı zaman bu senetler kötü niyetli bir şekilde kullanılabilir. Vatandaşımızın dolandırılmaması ve senetlerinin kötü niyetli olarak kullanılmaması için kesinlikle senet imzalamasınlar, kitap almasınlar ve derhal polise haber versinler. Özellikle peşin para ödemesi kesinlikle yapmasınlar.

Vatandaşlarımıza tekrar hatırlatıyoruz, bu tip kişiler dolandırıcıdır. Milli Eğitim Bakanlığı öğrencilere her sene kitap dağıtımı yapmakta ve bunun karşılığında para talep etmemekte. Ayrıca bu tür kişilerin sattıkları sözde Milli Eğitim Ders Kitapları yönetmeliğe ve mevzuata aykırı olduğundan kullanılamaz. Vatandaşlarımız bu tip şeylere kanmasınlar ve dolandırılmasınlar. Bu tip şahıslar ile karşılaştıkları taktirde ise dolandırıcı eya dolandırıcıları oyalayarak derhal polise haber versinler" şeklinde açıklamada bulundular.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.