Sakatlar Derneği kongreye gidiyor

Türkiye Sakatlar Derneği Çerkezköy Şubesi önümüzdeki hafta sonu Cumartesi günü ilk kongresini gerçekleştiriyor.

Sakatlar Derneği kongreye gidiyor
12 Temmuz 2007 Perşembe 08:21

KATILIMIN GENİŞ OLMASI BEKLENİYOR Bir süre önce kurulan ve Çerkezköy ile bölgesindeki özürlü, sakat vatandaşlara hizmet veren Türkiye Sakatlar Derneği Çerkezköy Şubesi kurucu Başkanı Hayrettin Çetinkaya bu hafta sonu ilk kongrenin gerçekleştirileceğini belirtti.

Derneğin ilk kongresinin Çerkezköy Belediyesi Nikah Salonu'nda bu Cumartesi günü saat 15.00'de yapılacağını belirten Türkiye Sakatlar Derneği Çerkezköy Şube Başkanı Hayrettin Çetinkaya, "Yaklaşık 6 ay önce kurduğumuz Sakatlar Derneğimizin ilk kongresini gerçekleştiriyoruz. Öncelikle kongremizin hayırlı ve uğurlu olmasını diliyorum ve kongremize katılımın geniş olmasını bekliyoruz. Kongre ile ilgili olarak davetiyelerimizi bırakabileceğimiz yerlere bıraktık, davetlerimizi yaptık. Derneğimize üye olan olmayan, özürlü olan olmayan tüm vatandaşlarımız, sivil toplum örgütleri, siyasi parti temsilcileri, herkesi davet ediyoruz. İnşallah hepimiz için hayırlı ve en faydalı olan gerçekleşir, bize yakışır bir kongre gerçekleştiririz.

TOPLAM 46 TEKERLEKLİ SANDALYE DAĞITILACAK

Kongremiz yapılmadan önce biz Kurucu Başkan ve Yönetimi oluşturduk, bugüne kadar hem Derneğimiz için hem de etrafımızdaki sakat, özürlü vatandaşlarımız için bir çok hizmet yaptık. Ayrıca Derneğimize çok sayıda da üye kazandırdık. Üye çalışmalarımız da halen daha devam ediyor. Bu hafta içerisinde derneğimiz tarafından yürüyemeyen ve gerçekten ihtiyacı olan üyelerimize 26 adet akülü tekerlekli, 20 adet de normal tekerlekli sandalye dağıtacağız. Üyelerimiz arasından gerekli araştırmaları yapıyoruz, ancak gerçekten çok ihtiyacı olan üyelerimiz de Derneğimize gelerek isimlerini yazdırsınlar. Basın aracılığıyla da ulaşamadığımız üyelerimize, sakat ve özürlü vatandaşlarımıza duyuruyoruz.

SARAY'DA DA ÇALIŞMALAR DÜZENLENDİ

Daha önce de belirttiğimiz gibi Dernek Yöneticileri olarak bizler de sakat ve özürlü insanlarız. Biz sakatlar için Devletimiz bazı imkanlar sunmuş ancak bir çok arkadaşımızın bu imkanlardan haberi yok. Bizim de amacımız bu haklarımızı kendilerine bildirmek, onların bu faydalardan yararlanmalarını sağlanmak. Bu amaçla da Saray Belediyesi'nden teklif almıştık ve geçtiğimiz hafta içerisinde Saray'da özürlü ve sakat arkadaşlarımız ile olumlu, faydalı bir toplantı düzenledik. Saray'da da çalışmalarımız bundan sonra da sürecek.

YENİ YER TAMAMLANMAK ÜZERE

Belediye'mizin bizim kullanmamız için Derneğimize tahsis ettiği yeni binamız ise tamamlanmak üzere. Bizim için gerekli olan tespitlerimizi bir rapor haricinde Başkanımıza teslim ettik, kendisi de bizim istediğimiz ve kullanabileceğimiz şekile gelmesine onay verdi. Akabinde de çalışmalar Fen İşleri tarafından başlatıldı.

Şuanda Fen İşleri Ekipleri binayı ve parkı bizim kullanmamıza uygun şekle getirmek için çalışmalarını sürdürüyorlar. Girişteki merdivenlerde tadilatlar yapılıyor, tekerlekli sandalyeler için de Avrupa Birliği standartlarında giriş çıkış rampaları yapılıyor. Çalışmalar kısa bir süre sonra tamamlanacak ve kullanıma uygun hale gelmiş olacak.

BİR KEZ DAHA TEŞEKKÜR ETTİLER

Yeni yerimizde herhangi bir kira bedeli falan ödemeyeceğimizi ve yeni yerimizle birlikte üye sayımızı daha da artırıp, bölgemizdeki tüm sakatları Derneğimiz bünyesinde bir araya getirmeyi amaçladığımızı daha önce de belirtmiştik. Çerkezköy Belediye Başkanımız Ali Ertem'e özürlü vatandaşlar için yaptığı bu yardımdan bir kez daha teşekkür ediyoruz" dedi.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.