Sakatlar Derneğine destekler devam ediyor

Bir süre önce Çerkezköy'de kurulan ve bölgedeki tüm özürlü, sakat vatandaşlara hizmet veren Türkiye Sakatlar Derneği Çerkezköy Şubesi'ne destekler devam ediyor.

Sakatlar Derneğine destekler devam ediyor
23 Ağustos 2007 Perşembe 08:25

Sakatlar Derneği Çerkezköy Şube Başkanı Hayrettin Çetinkaya geçtiğimiz günlerde Veliköy ve Kızılpınar Belediye'lerinin kendilerine önemli yardımlarda bulunduğunu belirtti. VELİKÖY BELEDİYESİ'NDEN FOTOKOPİ MAKİNESİ

Çerkezköy Belediyesi'nin kendilerine tahsis ettiği Dernek Binası'ndan sonra binanın içerisini diğer kurum ve kuruluşların yardım ve destekleri ile gidermeye çalıştıklarını belirten Sakatlar Derneği Çerkezköy Şube Başkanı Hayrettin Çetinkaya, "Bilindiği gibi daha önce Çerkezköy Belediye Başkanımız Sayın Ali Ertem bize Dernek Binası'nı tahsis etmiş ve malzeme olarak da ne gerekiyorsa elinden geleni yapmıştı. Ancak bizim daha önce de belirttiğimiz gibi bu Derneğin bu bölgedeki tüm sakat ve sağlam herkesin derneğidir. Bu yüzden bu Derneğe herkes sahip çıkmalı, sadece sakat vatandaşlar değil. Çünkü hayatta hiç birşeyin garantisi yok ve daha öncede belirttiğimiz gibi her sağlam insan bir özürlü adayıdır. Maalesef bu hayatın bir gerçeği. Sonuçta bizlerde normal olarak doğduk ama öyle ya da böyle bir kaza geçirdik özürlü duruman düştük. Bu Derneğe herkes sahip çıkmalıdır. Çerekzköy Belediyesi bu konuda Derneğe çok destek çıkıyor ve sahiplenmiş durumda. Aynı hassasiyeti diğer belde belediyelerden de beklediğimiz daha önce de belirtmiştik. Yaptığımız görüşmeler sonucunda da Veliköy Belediye Başkanı Sayın Efrahim Yeşil Derneğimize bir adet fotokopi makinesi sözü verdi.

KIZILPINAR BELEDİYESİ'NDEN DE KLİMA

Derneğimize herhangi bir işlem için gelen özürlü vatandaşımız fotokopi için dolaşıyordu ve bir de para harcıyordu. Artık Veliköy Belediyesi'nden gelen fotokopi makinesi ile bu işleme gerek kalmayacak. Ayrıca dışarıya da ücretli fotokopi de çekmeyi düşünüyoruz. Böylece Derneğimizin çay veya telefon masraflarını çıkartabiliriz.

Kızılpınar Belediye Başkanı Faruk Korkmaz'dan da Dernek Binamıza klima sözü aldık. Yazın sıcağı ayrı bir dert, bu bir yana burada soba yakma ihtimalimiz yok. Doğalgaz bağlanıtımımız da olmadığından dolayı kış aylarında buraya gelen sakat ve özürlü vatandaşlarımızın soğukta üşümemeleri için binamıza klima gerçekten gerekiyordu.

Veliköy Belediye Başkanımız Efrahim Yeşil'in fotokopi makinesi sözü ve Kızılpınar Belediye Başkanımız Faruk Korkmaz'ın klima sözü ile iki tane büyük eksiğimiz çözülmüş oldu. Her iki Başkanımız da en kısa zamanda klima ve fotokopi makinesinin Derneğimize gönderileceğini belirttiler.

HER İKİ BAŞKANA DA TEŞEKKÜR

Derneğimize bizim için önemli düzeyde olan bu jestleri ve desteklerinden dolayı Veliköy Belediye Başkanı Efrahim Yeşil ve Kızılpınar Belediye Başkanı Faruk Korkmaz'a teşekkür ederiz. Yaptıkları bu önemli destekle gerçekten hem önemli ihtiyaçlarımızı gidermiş oldular, hem de manevi olarak bize destek oldular. Bu desteğin daimi olmasını bekliyoruz ve diğer kurum ve kuruluşlardan da aynı hassasiyeti görmek istiyoruz.

Biz diğer dernekler gibi keyfi kurulmuş bir dernek değil, ihtiyaç derneğiyiz. Nüfusu artık 100 binlerle konuşulan bir yerleşim yerinde olması gereken bir derneğiz. Fakat yaşayabilmemiz için de bu tür desteklere, hele hele manevi desteklere sonsuz ihtiyacımız var. Her iki Belediye Başkanımıza da teşekkür ederiz" dedi.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.