Salgın Sürecinde Tekirdağ Halkına Psikososyal Destek

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi, yeni tip Koronavirüs salgını sürecinde maddi ve manevi olarak zor bir dönemden geçen vatandaşlara yönelik uzman psikologlar aracılığıyla psikososyal destek verdi.

Salgın Sürecinde Tekirdağ Halkına Psikososyal Destek
Tamer Avcılar
Tamer Avcılar
29 Haziran 2020 Pazartesi 11:46

Bir yandan belediyecilik hizmetlerini sürdürürken bir yandan da Koronavirüs salgınıyla etkin bir şekilde mücadele eden Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi, salgının vatandaşlar üzerinde oluşturduğu olumsuz psikolojik etkileri ortadan kaldırmak amacıyla psikososyal destek programı düzenledi. Bu kapsamda Çorlu, Süleymanpaşa ve Çerkezköy ilçelerinde bulunan Kadın Danışma Merkezlerinde görev yapan uzman psikologlar,telefon aracılığıyla 2 bin 824 vatandaşa psikososyal destek hizmeti verdi. Büyük ilgi gören bu hizmet vatandaşlar tarafından memnuniyetle karşılandı.
Konuyla ilgili açıklama yapan Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, “Koronavirüsle mücadele sürecinde sosyal belediyecilik anlayışımızın bir gereği olarak zordurumdaki vatandaşlarımızın yanında olmaya devam ediyoruz. Bu zorlu sürecin sebep olduğu olumsuz psikolojik etkileri azaltabilmek amacıyla kadın danışma merkezlerimizde vatandaşlarımıza psikososyal destek sağlıyoruz. Halkımızla birlik ve beraberlik içerisinde bu zorlu süreci aşacağız” dedi.
Koronavirüs salgını nedeniyle telefon üzerinden verilen psikososyal destek hizmeti, 1 Temmuz 2020 tarihinden itibaren Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi kadın danışma merkezlerinde görevli uzman psikologlar tarafından yüz yüze görüşme yöntemiyle de verilecek.
 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.