Sanayi Odası Tekirdağ’ın marka değerini artıracaktır

Tekirdağ Sanayiciler Derneği Başkanı Ömer Sarıoğlu, Tekirdağ Sanayi Odası kurulmasının Tekirdağ’ın marka değerini arttıracağını açıkladı.

Sanayi Odası Tekirdağ’ın marka değerini artıracaktır
24 Ekim 2014 Cuma 08:05

Tekirdağ Sanayiciler Derneği Merkezi’nde bir basın toplantısı düzenleyen TEKSANDER Başkanı Ömer Sarıoğlu, Biliyorsunuz Tekirdağ Sanayi Odası’nı kurmak üzere biz Tekirdağlı sanayiciler 12 Aralık 2012’de Tekirdağ Sanayi Odası Müteşebbis Heyeti’ni oluşturduk” diye sözlerine başladıktan sonra, “26 Nisan 2013 tarihinde 1040 sanayicinin imzasıyla Tekirdağ Sanayi Odası Müteşebbis Heyeti olarak Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’ne başvurduk.

TOBB Yönetimi başvurumuza yasal süresi içinde cevap vermedi. Başvurumuzun akamete uğramaması için yargıya başvurduk ama lobi çalışmalarımızı da aralıksız sürdürdük, sürdürüyoruz. Bu kapsamda 22 Ocak 2014’te Tekirdağ Sanayiciler Derneği’ni (TEKSANDER) kurduk. Dernek, Tekirdağ Sanayi Odası’nın kurulması için gerekli altyapı çalışmalarını yapmak amacıyla kuruldu” açıklamasını yaptı.
 
“Tekirdağ Sanayi Odası’nın kuruluşuna destek istediğimiz il milletvekillerimiz olsun, ilgili bakanlar olsun, dönemin Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan olsun, bir önceki Cumhurbaşkanımız Abdullah Gül olsun hep desteklerini açıkça belirttiler. Buna rağmen TOBB yönetimi ‘Tekirdağ Sanayi Odası’nı kurdurtmayız’ minvalinde açıklamalarla önümüzü kapatmaya, engel olmaya çalıştı” diye açıklamalarını sürdüren TEKSANDER Başkanı Ömer Sarıoğlu şöyle devam etti:

TİCARET ERBABI BİZİM DOSTUMUZ
“Ticaret erbabı bizim dostumuzdur. Biz üretiriz onlar malları nihai tüketiciye ulaştırır. Onlarla hiçbir sorunumuz yok. Bazılarının söylediği gibi koltuk merakımız hiç yok. Ancak Ticaret Odaları bizim sorun ve taleplerimize cevap veremiyor. Tacirle sanayicinin gündemi çok farklı.

 TOBB BU GÜCÜNÜ NEREDEN ALIYOR?
Ticaret Odaları biz sanayicilerin taleplerine cevap veremezken 1700 civarındaki Tekirdağlı sanayi kuruluşunu Sanayi Oda’sız bırakma gayretini, gücünü TOBB nereden alıyor? Buradan TOBB yönetimine soruyorum; Tekirdağlı sanayicilerin kendi odalarını kurmalarından neden rahatsız oluyorsunuz? Bizim en tabi hakkımızı kullanmamıza neden karşısınız?

O MADDENİN DEĞİŞMESİNİ İSTİYORUZ
TOBB Başkanı Sayın Rifat Hisarcıklıoğlu yönetimi tarafından 2004 yılında hazırlanıp TBMM’den geçirilen 5174 sayılı kanunun 5’inci maddesindeki ‘Yeni kurulacak Odalar TOBB’un olumlu görüşü, Gümrük ve Ticaret Bakanlığı’nın kararıyla kurulur’ maddesinin değiştirilmesini istiyoruz. “

“Bu anti-demokratik düzenlemeyle biz sanayicilerin en doğal hakkı görmezden gelinmeye, gasp edilmeye çalışılıyor” diyerek TOBB’a yönelik eleştirisinin dozajını arttıran TEKSANDER Başkanı Ömer Sarıoğlu, açıklamalarını şöyle tamamladı:

HAREKETE GEÇTİK
“TOBB’un olumsuz tavrından sonra çabalarımızı Tekirdağ Sanayi Odası’nı kurmamızın önündeki yasal engellerin kaldırılması doğrultusunda yoğunlaştırdık. TOBB kanununun ilgili maddesinde değişiklik yapılmasını sağlamak üzere harekete geçtik.

BAKANDAN TALEPLERİMİZ OLDU
Çerkezköy OSB’nin çok amaçlı konferans salonu ve modern idari binasının açılış töreninde, katılımcıların ve medya mensuplarının huzurunda Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanımız Sayın Fikri Işık’tan TOBB kanununda yeni düzenleme talebinde bulundum. ‘TOBB’un yeni kurulacak Odalara olur verme yetkisi’nin yeniden düzenlenmesini talep ettim.

KOMİSYON BAŞKANINI MİSAFİR ETTİK
ÇOSB’deki açılış törenin hemen ardında 9 Ekim 2014’te TBMM Sanayi, Ticaret, Enerji, Tabii Kaynaklar, Bilgi ve Teknoloji Komisyonu Başkanı Gaziantep Milletvekili İbrahim Halil Mazıcıoğlu TEKSANDER’i ziyaret etti. Sayın Mazıcıoğlu’na da Sanayi Odası kurma taleplerimiz ilettik ve TOBB kanununda ‘Olur verme’ ibaresinin TBMM’de yeni bir düzenlemeyle değiştirilmesini talep ettik.

İKİ BAKAN İLE GÖRÜŞECEĞİZ
Sayın Mazıcıoğlu bize açık destek vererek birlikte çalışacağını söyledi. Mazıcıoğlu’nun açık desteğinin ardından öncelikle Gümrük ve Ticaret Bakanımız Sayın Nurettin Canikli ile Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanımız Sayın Fikri Işık’la kanun değişikliğiyle ilgili bir görüşme yapacağız.

TBMM Sanayi, Ticaret, Enerji, Tabii Kaynaklar, Bilgi ve Teknoloji Komisyonu Başkanı Sayın İbrahim Halil Mazıcıoğlu’nun açık desteği bizim için çok önemli. Bu desteği TEKSANDER’i ziyaretinde açıklaması ise daha kıymetli bir gelişme.

25 YILDIR YENİ BİR SANAYİ ODASI KURULMAMIŞ
Türkiye’de 25 yıldan bu yana yeni bir Sanayi Odası kurulmamış. Sadece 2007’de Aydın Sanayi Odası kurulmuş. O da mahkeme kararıyla kurulmuş. 25 yıldan bu yana Türkiye’nin nasıl değiştiğini, geliştiğini hepimiz görüyoruz. Bu sürede yeni sanayi kentleri ortaya çıktı. Bu yeni sanayi kentlerinin yeni ihtiyaçları ortaya çıkıyor. Bakanlıklar bile Sanayi Bakanlığı ve Ticaret Bakanlığı olarak ikiye ayrıldı. Bursa, Manisa, Antakya ve Tekirdağ gibi yeni sanayi kentlerinin ihtiyaçlarına cevap verecek yeni kanuni düzenlemelere de ihtiyaç doğuyor.

Yeni bir Türkiye’den bahsediyoruz, yeni Türkiye’ye yeni sanayi oadalarının şart olduğu ısrarla belirtiyoruz.”
 
Tekirdağ Sanayi Odası biz sanayicilerin en temel hakkıdır. Bu hak evrensel insan hakları çerçevesinde değerlendirilmelidir. TOBB yönetimi görevini aşan bir heves içine giriyor. ‘Kurumsal bencilik’ ve delege hesaplarıyla biz sanayicilerin en tabi hakkı keyfi ve iradi bir müdahaleyle gasp edilemez. Bunu yasal zeminlerde verdiğimiz mücadeleyle aşacağız ve TEKİRDAĞ SANAYİ ODASI’nı kuracağız.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.