SANAYİNİN FAYDASINI GÖRMÜYORDUK

Kızılpınar'da vatandaşlarla bir araya gelen Ak Partililer, Büyükşehir olmanın getirdiği avantajları anlattı. Ziyaretlerde, Büyükşehir Kanunu ile ilgili bilgiler veren Çerkezköy Belediye Başkanı Ali Ertem, "Külfetine rağmen sanayinin bir faydasını görmüyorduk. Büyükşehir ile birlikte sanayicinin ödediği verginin yüzde 6'sı belediyelerin kasasına gelecek" dedi

SANAYİNİN FAYDASINI GÖRMÜYORDUK
09 Şubat 2013 Cumartesi 08:01

Ak Parti Çerkezköy İlçe Başkanlığı tarafından Kızılpınar'a düzenlenen ziyaretler kapsamında Erzurumlular Derneği ve Zafer Kırathanesi'nde vatandaşlarla biraraya gelen Ak Partililer, sorunları dinledi. Vatandaşların sorunlarını dinleyen Ak Partililer, Büyükşehir olmanın getireceği faydaları anlattı. Çerkezköy Belediye Başkanı Ali Ertem, "Külfetine rağmen sanayinin bir faydasını görmüyorduk. Büyükşehir ile birlikte sanayicinin ödediği verginin yüzde 6'sı artık belediyelerin kasasına gelecek."dedi.
ERZURUMLULAR DERNEĞİ'Nİ ZİYARET ETTİLER
Ak Parti Çerkezköy İlçe Başkanı Aleattin Demirbağ, Çerkezköy Belediye Başkanı Ali Ertem ve ilçe yönetim kurulu üyeleri Kızılpınar Erzurumlular Derneği'ni ziyaret etti. Burada Kızılpınar Belediye Başkanı Faruk Korkmaz ve Kızılpınar Ak Parti Belde Başkanı Kamil Yiğit'in de katıldığı programda Erzurumlular Derneği Başkanı İsmail Kurt ve dernek yöneticileriyle birlikte, dernek binasında toplanan Kızlıpınarlılar'ın sorunlarını dinleyen Ak Parti İlçe Yönetimi, Büyükşehir Yasası hakkında bilgiler verdi. Büyükşehir Yasası ile birlikte Çerkezköy ile birleştirilen Kızılpınar'da bundan sonraki belediye hizmetleriyle ilgili uygulamaları anlatan Ak Partililer, vatandaşlara ümit verdi. Ak Partililer daha sonra Kızılpınar'daki Zafer Kıraathanesi'ni ziyaret ederek, burada da vatandaşlarla sohbet etti. Ziyaretlerde Ak Parti Çerkezköy İlçe Başkanı Aleattin Demirbağ, Çerkezköy Belediye Başkanı Ali Ertem ve Kızılpınar Belediye Başkanı Faruk Korkmaz tek tek vatandaşlara seslendi. Yerel seçimlerde Büyükşehir Belediyesi'ni Ak Parti'nin alması için destek isteyen Ak Partililer, "Ak Parti Belediyeciliği"nin hizmette sınır tanımadığını söylediler.
SİZLERİ DİNLEMEYE GELDİK
Erzurumlular Derneği'nde çay içip dernek üyeleriyle sohbet eden Ak Partililer'in ziyaretiyle ilgili olarak kısa bir şekilde bilgi veren Ak Parti Kızılpınar Belde Başkanı Kamil Yiğit, "Sayın ilçe başkanımız ve Çerkezköy Belediye Başkanımız beldemize Büyükşehir Yasası'nın bize getirdiği yenilikleri anlatmak için geldiler."dedi. Yiğit'in arkasında programı düzenleyen Ak Parti İlçe Başkanı Aleattin Demirbağ, "Belde Başkanımız Büyükşehir yasası dedi ama biz aslında sizlere nutuk atmaya gelmedik. Daha çok sorunlarınızı dinlemeye, sıkıntılarınız varsa çözmeye geldik. Burada Belediye Başkanlarımızda var. Ne söylemek isterseniz söyleyin. Sizi dinleyeceğiz."dedi. Demirbağ'ın arkasından bu kez sözü Kızılpınar Belediye Başkanı Faruk Korkmaz aldı.
BÜYÜKŞEHİR'İN NİMETLERİNDEN YARARLANMAYA BAŞLADIK
Belediye Başkanlığı görevinde 9'uncu yılı geride bırakırken, Kızılpınar'a hizmet etmekten dolayı çok mutlu ve gururlu olduğunu söyleyen Korkmaz, "Bugüne kadar sizlerden hiç kırılmadım. Bazen beni uyardınız, yanlıştan döndüm. Bazen eleştirdiniz, bu eleştirileri kendime ödev olarak aldım. Açık yüreklilikle söyleyeyim bugüne kadar Kızılpınar halkı beni hiç incitecek bir şey yapmadı. Hepinizle gurur duyuyorum."diye konuştu. Başkan Korkmaz, Kızılpınar'ın Büyükşehir çatısı altında Çerkezköy ile birleşmesinden dolayı daha gelişeceğini savunarak, "İşte Büyükşehir'in nimetlerini yemeye başladık. Çerkezköy Belediyemiz Endüstri Meslek Lisesi'nin yollarını yapmaya başladı." diye konuştu. Başkan Korkmaz, Çerkezköy Belediye Başkanı Ali Ertem'e yeni yapılan okulun çevre düzenlemesinin de yapılması için talepte bulunurken, Başkan Ertem, okulun çevre düzenlemesini de yapma sözü verdi.
SANAYİNİN KÜLFETİ VARDI, ARTIK YARARLANACAĞIZ
Ziyaretler sırasında hem Erzurumlular Derneği'nde hem Zafer Kıraathanesi'nde vatandaşlara özellikle Büyükşehir Yasası ile ilgili, getirdiği değişiklik ve yeniliklerle alakalı olarak bilgiler veren Çerkezköy Belediye Başkanı Ali Ertem, "Büyükşehir ile birlikte gelirlerimiz artacak dedik. Bakın bu kadar sanayii var ilçemizde. Ne Veliköy ne Çerkezköy ne Kapaklı bu sanayiden faydalanamıyordu. Üstelik külfetine rağmen, bize faydaları yoktu. Büyükşehir Yasası ile birlikte şimdi sanayicinin ödediği vergilerin yüzde 6'sı belediyelerin kasasına girecek. Bununla bizde Çerkezköy için hizmet edeceğiz."diye konuştu.
KIZILPINAR BÜYÜDÜ İLÇE OLDU
Büyükşehir Yasası'nın ardından Kızılpınar Belediye Başkanı Faruk Korkmaz ile birlikte bazı konularda istişare yapmaya başladıklarını belirten Belediye Başkanı Ali Ertem, şunları kaydetti: "Başkanımızın da dediği gibi zaten biz Büyükşehir yasasının ardından kanunun bize verdiği yetkiler çerçevesinde görüşmelere, istişarelere başladık. Kızılpınar için neler yapılabilir bu konuda birlikte çalışıyoruz. Ama esas çalışmalar seçimden sonra birleşme tamamlandıktan sonra gerçekleşecek. Şu anda kış sezonundayız. Yazın Kızılpınar'da birçok çalışma yapacağız. Büyümenin faydalarını göreceksiniz. Şunu iyice bilmemiz lazım. Kızılpınar Belediyesi kapanmadı. Artık Çerkezköy ilçesi oldu. Daha da büyüdü."
ÇERKEZKÖY ÇÖP KONTEYNERLARINI YENİLEYECEK
Zafer Kıraathanesi'nde bir vatandaş belde içerisindeki çöp konteynırlarının eski ve kırık oluşundan şikayet ederek, "Çöp konteynırlarımız çok kötü. Bunları değiştirmeyi düşünmüyor musunuz?"dedi. Bu soruya Kızılpınar Belediye Başkanı Faruk Korkmaz 'Haklısınız' diye yanıt verirken Çerkezköy Belediye Başkanı Ali Ertem, "Bakın bir ay kadar önce Faruk Başkan, bu konuyu bana iletti. Burada çöp konteynırı ihtiyacı olduğunu söyledi. Ancak bende de yoktu. Şimdi yeni konteynır alacağım. Bir ay içerisinde ihalesi biter. Alınca Kızılpınar'a göndereceğiz. Yani bu sorununuzdan haberimiz var. Ama bir şey söyleyeyim çöp konteynırlarında Çerkezköy Belediyesi yazacak haberiniz olsun." diye açıklama yaptı. Bunun üzerine vatandaşlar, "Çöp konteynırı gelsin de üzerine Çerkezköy Belediyesi yazsın" karşılığını verdi.
BİLARDO OYNAYAN GENÇLERE KATILDILAR
Erzurumlular Derneği'nden ayrıldıktan sonra Zafer Kıraathanesi'ne geçen Ak Partililer, burada bilardo oynayan gençlere bir süre eşlik ettiler, onlarla hatıra fotoğrafı çektirdiler. Çerkezköy Belediye Başkanı Ali Ertem, Ak Parti İlçe Başkanı Aleattin Demirbağ, Kızılpınar Belde Başkanı Kamil Yiğit, kısa süreli de olsa bilardo masasında hünerlerini sergiledi. Bol bol gülüşmelere neden olan siyasetçilerin bilardo denemeleri, hatıra fotoğraflarının çekilmesiyle sona erdi.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.