Sandık görevlilerine seçim eğitimi

Önümüzdeki Pazar günü yapılacak Cumhurbaşkanlığı seçiminde görevli olan sandık başkan ve görevlilerine yönelik eğitim yapıldı. Çerkezköy İlçe Seçim Kurulu Başkanı Hakim Fatih Özyurt ve Kapaklı İlçe Seçim Kurulu Hakimi Serkan Yoğurtçu nezaretinde İlçe Seçim Kurulu görevlileri iki gün içinde 724 kişiye eğitim verdi

 Sandık görevlilerine seçim eğitimi
06 Ağustos 2014 Çarşamba 07:27

Çerkezköy ve Kapaklı İlçe Seçim Kurulu, önümüzdeki Pazar günü yapılacak olan Cumhurbaşkanlığı seçimi öncesinde sandık başkan ve görevlilerine eğitim düzenledi. Halk Eğitimi Merkezi’ndeki eğitimlere Çerkezköy’den 204 sandık başkanı ve görevlisi ile Kapaklı’dan 158 sandık başkan ve görevlisi katıldı. Eğitimler Çerkezköy İlçe Seçim Kurulu Başkanı Hakim Fatih Özyurt ve Kapaklı İlçe Seçim Kurulu Hakimi Serkan Yoğurtçu nezaretinde İlçe Seçim Kurulu görevli memuru Hamit Karakaş tarafından verildi.
İLK EĞİTİM KAPAKLI’YA
İlçe Seçim Kurulu tarafından yürütülen eğitimin ilki önceki gün Kapaklı’da görev alacak 158 sandık başkanı ve görevlisi için düzenlendi. Kapaklı İlçe Seçim Kurulu Hakimi Serkan Yoğurtçu nezaretinde gerçekleştirilen eğitim sinevizyon göstrimi ile yapıldı. Seçimde görev alacak olan sandık başka ve görevlilerinin seçim öncesi, seçim sırası ve seçimden sonra sayım aşaması ve oyların teslimi kapsamında neler yapacaklarının görüntüleriyle uygulamalı bir şekilde anlatıldığı sinevizyon gösterimi yaklaşık 20 dakika sürdü. Eğitimde ilk olarak sandık başkanlarına yönelik neler yapmaları gerektiği anlatıldı. Daha sonra sandık görevlilerinin seçimlerle ilgili görevlerinin anlatıldığı ‘Cumhurbaşkanlığı Seçimi Yurt İçi Sandık Kurulları Eğitim Filmi’nde Pazar günü sabah 8.00 ile akşam 17.00 arasında oy verme işlemi gerçekleştirileceği belirtildi.
ÇUVAL TESLİMİ BUGÜN YAPILACAK
Eğitim filminin ardından sözü  İlçe Seçim Kurulu Memuru Hamit Karakaş, aldı. Karakaş, bir önceki seçimlerde yaşanan aksaklıklara dikkat çekerek aynı aksaklıkların yaşanmaması için uyarılarda bulunduğu açıklamalarında, seçimlerle ilgili malzemelerin bugün sabah 9.30’dan itibaren teslim edileceğini bildirdi. Hamit Karakaş “Cumartesi günü saat 9.30 ile 17.00 arasında sadece sandık başkanlarının okullarda çalışması olacak. Sandık görevlilerinin gelmesine gerek yok. Seçim günü sabah Adalet Sarayı önünden Çerkezköy’deki görevliler için okullara araç kaldırılacaktır. Kapaklı’daki görevliler için ise Belediye önünden araç kaldıracağız. Aracı olmayan arkadaşlarımız görevli oldukları okullara bu araçlarla gidebilir. Aracı olan arkadaşlarımız kendileri de gidebilir. Yine bir başka husus siyasi parti temsilcileri seçim günü bizim sabah 7.00’da gelin uyarılarımıza rağmen geç geliyorlar. Bu arkadaşlarımız kaçta gelirse gelsin bunların oturmalarına tutanakta belirterek izin verin. Almama gibi bir hakkınız yok. Yerel seçimlerde çok yoğun bir gün geçirdiğinizi biliyoruz. Bu seçim yerel seçim gibi olmayacaktır. Daha rahat geçeceğini düşünüyoruz. Zaten üç aday var. Son olarak çuvallar Çarşamba günü teslim edilecek” diye açıklamalarda bulundu.
EVDE ZARFLARI MÜHÜRLEMEYİN
Eğitimler sırasında Kapaklı İlçe Seçim Kurulu Hakimi Serkan Yoğurtçu da bazı uyarılarda bulundu. Hakim Yoğurtçu, sandık başkanlarını özellikle uyararak, “Zarflar seçim günü mühürlenecek. Evde mühürleyip gelmeyin. Daha önceki seçimde bazı sandık başkanlarının evde zarfları mühürledikleri görülmüş. Bunlar olmasın” ifadelerini kullandı. Eğitimlerin ikinci gününde ise Halk Eğitimi Merkezi’nde bu kez Çerkezköy’de görev yapacak olan 204 sandık başkanı ve görevlisi Çerkezköy İlçe Seçim Kurulu Hakimi Fatih Özyurt nezaretinde aynı eğitimi aldı.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.