Şanlı tarihimiz kahramanlık destanlarıyla örülüdür

Çetin Group Yönetim Kurulu Başkanı ve aynı zamanda Kardak Gazisi olan Ahmet Çetin, Gaziler Günü dolayısıyla yaptığı açıklamada, “Yüce Türk Ulusunun en büyük şeref ve onuru olan şehitlik ve gazilik bizim millet olarak hür ve bağımsız yaşamamızın teminatıdır” dedi

Şanlı tarihimiz kahramanlık destanlarıyla örülüdür
22 Eylül 2014 Pazartesi 07:53

EN BÜYÜK ONUR ŞEHİTLİK VE GAZİLİKTİR
 
Çetin Group Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Çetin, yaptığı açıklamada Gaziler Günü’nü kutladı. Çetin, yaptığı açıklamada, “20. Yüzyılın dehası Büyük devlet adamı ve ebedi Baş Komutan, Mustafa Kemal Atatürk’e Gazilik ünvanı ve Mareşallik rütbesinin verilmesinin yıl dönümü olan bugün, ulusça kutladığımız şükran ve minnetle andığımız Gaziler Haftası’nda ebedi istirahatgaha göçen şehit ve gazilerimizi rahmet ve şükranla anarken hayatta olan gazilerimize yüce Allah'tan şifa diler ve minnet duygularımı da belirtmek isterim. Şanlı Tarihimiz boyunca hür yaşamış ve bağımsızlık timsali yüce milletimiz için en büyük onur şehitlik ve gaziliktir” ifadelerini kullandı.
 
ŞANLI TARİHİMİZ KAHRAMANLIK DESTANLARI İLE ÖRÜLÜDÜR

 
Ahmet Çetin konuşmasının devamında ise şunları söyledi: “Her Türk üzerinde yaşadığımız bu toprağı kutsal bir vatan, birlik ve kardeşlik aşığı millet, kutsal emanet ve bağımsızlık simgesi ay yıldızlı al bayrak, ve yaşama sevinci olan hürriyet gibi kutsal değerleri için hiç tereddüt etmeden canını seve seve vermekte ve bunların uğrunda destanlar yazarak kahramanca mücadele eden bir ecdadın torunlarıdır. Zira bu değerler Türk Milleti için vazgeçilmez anlamları ifade etmektedir. Şanlı tarihimiz bu değerler için gerçekleştirilen kahramanlık destanları ile örülüdür.”
 
KAHRAMANLIK GÜNLERİNİ ŞEHİT VE GAZİLERİMİZE BORÇLUYUZ
 
Kahramanlık günlerini şehit ve gazilere borçlu olduklarının altını çizen Çetin, “Üzerinde yaşadığımız vatanımızın bu destanları gerçekleştiren, kahramanlık günlerimizi şehit ve gazilerimize borçluyuz. Yüce Türk Ulusu’nun en büyük şeref ve onuru olan şehitlik ve gazilik bizim millet olarak hür ve bağımsız yaşamamızın teminatıdır. Güzel vatanın bekası için gerektiğinde her Türk insanı vatan, millet, bayrak, hürriyet gibi kutsal değerleri için kahramanca çarpışarak canını seve seve vermektedir. Yüce Türk Milleti için bu değerler vazgeçilmez anlamları ifade etmektedir. Bizim dinimiz, vatan uğrunda savaşarak ölmeyi şehit, bu savaştan sağ veya yaralı dönenleri ise gazi unvanı ile onurlandırılmıştır” dedi.
 
19 EYLÜL GAZİLER GÜNÜNÜ KUTLADI
 
Manevi rütbelerin en yükseğinin şehitlik ve gazilik olduğunu sözlerine ekleyen Ahmet Çetin, “Gaziler Haftası’nı kutladığımız bu günde, bütün değerlerini canından aziz bilerek şehitlik ve gazilik mertebesine ulaşan, tüm şehitlerimizin ve gazilerimizin önünde saygıyla ve minnetle eğiliyor, bu duygu ve düşüncelerle 19 Eylül Gaziler Haftasını kutlarken, başta Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, ebediyete intikal etmiş tüm aziz şehitlerimizi ve merhum gazilerimizi rahmet ve şükranla anıyor, hayatta olan gazilerimize de sağlık, başarı ve mutluluklar dilerim” diye konuştu.

Haber: Emrah ÇOĞALAN

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.