Santral yanlıları, vatandaştan hangi yüzle oy isteyecek? ​

26. Dönem Bağımsız Tekirdağ Milletvekili Adayı Mustafa Ordu, Çerkezköy - Kapaklı sınırları içinde yapılması planlanan ve geçtiğimiz hafta teknik nedenlerden dolayı yapımından vazgeçildiği bildirilen kömürlü termik santralle ilgili açıklamalarda bulundu. Ordu, kömürlü termik santralin ilk kez gündeme geldiği dönemlerde santralin kurulması yönünde olumlu yorum yapan mercilere yüklenerek; o vatandaşların şimdilerde Çerkezköy ve Kapaklı’da belediye başkan aday adayı olduğunu; aday gösterilmeleri halinde bu ilçelerdeki vatandaşlardan nasıl oy almayı düşündüklerini sordu. Ordu ayrıca, Mustafa Yel’in kömürlü termik santralden vazgeçildiği üzere yapmış olduğu açıklamanın kendisini pek de tatmin etmediğini ifade ederek, “Orman ve tarım vasfından çıkmış alanlar şimdi tekrar tarım ve orman vasfına döndü mü? Bu vasıflar değişirken belgeyle değiştirildi. Şimdi böyle bir belge var mı? ÇED Raporu’nun Bakanlık’tan iptali var mı? Eğer ki bu belgeler gösterilirse termik santralin yapılmayacağına ben de inanırım; vatandaş da tam olarak inanır.” dedi.

Santral yanlıları, vatandaştan hangi yüzle oy isteyecek? ​
18 Aralık 2018 Salı 13:42

OYLARIN NEREYE GİDECEĞİNİ İYİ DÜŞÜNÜN
Açıklamalarına, 31 Mart 2019’da gerçekleşecek olan mahalli idareler seçiminden bahsederek başlayan 26. Dönem Bağımsız Tekirdağ Milletvekili Adayı Mustafa Ordu, “Çerkezköy de Kapaklı da bizlerin yaşadığı ilçeler. Tüm Türkiye’de olduğu gibi bu iki ilçede de bizlere hizmet edecek olan belediye başkanlarını seçeceğiz. Siyasi tecrübelerime dayanarak söylüyorum ki bu hususta başarmak için çok büyük emekler ve fedakarlıklar verilmeli. Onun için, milletin de bazı konularda aydınlanması gerektiğini düşünüyorum. Onlardan ricam, kullanacakları oyların nereye gideceğini, bu oyların kendilerine hizmet olarak nasıl geri döneceğini iyi düşünmeleri. Milletimiz bunu görüyor ancak yine de detaylı bir şekilde bunları ifade etmek lazım.” dedi.

SANTRAL KONUSUNU 2015’TE DİLE GETİRMİŞTİK
Çerkezköy - Kapaklı sınırları içinde yapılması planlanan ve geçtiğimiz hafta AKP Tekirdağ Milletvekili Mustafa Yel tarafından yapılan açıklamada; ‘teknik’ nedenlerden dolayı yapımından vazgeçildiği bildirilen kömürlü termik santral hakkında açıklamalarda bulunan 26. Dönem Bağımsız Milletvekili Adayı Mustafa Ordu, santralin gündeme geldiği günden bugüne kadar vermiş olduğu demeçlerde santralin zararlarını bölge halkıyla paylaştığını dile getirerek, “Biz, 2015’te bölgemize termik santral kurulacağını ifade etmiştik. ‘Çerkezköy ve çevre ilçeler, ülkede en çok kanser vakasının bulunduğu bölge. Zaten bir kanser yoğunluğu var, bu termik santral de kurulursa kanser hastalarının sayısı daha da artacak.’ gibi açıklamalarda bulunmuştuk. Sonra iş ciddiye bindiği zaman, Çerkezköy’de santrale karşı çıkılması için mücadele eden herkese teşekkür ediyoruz.” dedi.

SİZ BU MİLLETTEN NASIL OY ALACAKSINIZ?
Kömürlü termik santralin yapılması için mücadele eden ve termik santral güzellemesi yapan bir grubun da bulunduğunu ifade eden Ordu, “Ne hikmetse, bölgemizde ikamet eden, anca önünü görebilen arkadaşlar, kanser vakalarını tetikleyecek olan kömürlü termik santrali desteklediler. Desteklemek için de ellerinden geleni yaptılar. Ama STK’lar ama siyasi parti temsilcileri, bu makamların ağzıyla ‘Biz santrali kuracağız. Göreceksiniz santrali’ gibi açıklamalarda bulundular. Şimdi de bu arkadaşlar Çerkezköy ve Kapaklı’da milletin karşısına belediye başkan aday adayı olarak çıkıyorlar. Bu arkadaşlara sormak istiyorum. Siz bu milletten nasıl oy alacaksınız? Santral yanlıları, vatandaştan hangi yüzle oy isteyecek? O gün milleti kandırmak, kömürlü termik santralin faydalı olacağına inandırmak için millete dağıttıkları şampuanları, gelsinler de ben onlara vereyim. Her gezide kendilerine bu şampuan ve kremlerden paket paket veriliyordu. Oraya gidenler de Çerkezköy ve Kapaklı’ya geldiklerinde bu paketleri vatandaşa dağıtarak kömürlü termik santrali faydalı bir şeymiş gibi göstermeye çalışıyorlardı.” diye konuştu.

SANTRAL KARŞITLARI SALONA ALINMAMAYA ÇALIŞILDI
Çerkezköy Ticaret Odası yönetimi de bu destekçilerin içinde olduğunu kaydeden Ordu, Çerkezköy TSO’da yapılmaya çalışılan ve bölge halkının yoğun protestoları sonucu gerçekleştirilemeyen halkın bilgilendirme toplantısında Oda kapılarının kapatılarak muhalif kesimin dışarıda bırakıldığını; santral yanlılarının ise farklı bir kapıdan içeri alınarak toplantı raporuna olumlu ifadeler kaydedilmesi planı yapıldığını ifade etti ve şunları söyledi: “ÇTSO’da toplantı yapılıyor ve kömürlü termik santrale karşı olan vatandaşlara kapılar kapatılıp onları  Oda’ya almamaya çalışıyorlar. Gelen toplumun aydınlatılması için kimseye müsaade etmiyorlar. Ancak bizim çevreci toplumumuz, o gün salona nasıl gireceğini göstermiş ve toplantı yetkililerine tepkilerini aktarmıştır.”

ÇERKEZKÖY’DE NE OLARAK ADAY OLACAKSIN?
Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanlığı görevinden istifa ederek AKP Çerkezköy Belediye Başkan Aday Adaylığı başvurusu yapan Süleyman Kozuva hakkında da açıklamalarda bulunan 26. Dönem Bağımsız Tekirdağ Milletvekili Adayı Mustafa Ordu, “6 ay önce 2.500 oyla, tüm desteklere rağmen rakibini sadece 26 oyla geçerek almış olduğu Ticaret ve Sanayi Odası’ndan şimdi de Çerkezköy Belediye Başkan Adaylığı için ayrılıyor. Çerkezköy’de ne olarak aday olacaksın? Daha önce de açıklamış olduğum gibi, Ticaret ve Sanayi Odası’nı kullanarak, ülkemizi terk eden kişileri Bosna Hersek’te ziyaret edip onlara plaket vermek için mi yoksa onlara burada yer açıp hizmet etmek için mi buraya başkan oldun? O kadar kanser vakası varken Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası’nın kapısını açıp ve bu termik santralin kurulması için çalışmalarını yaptın. Bu arkadaş, termik santral yapılmasın diye buraya gelen Pınarçalıların tırnağı bile olamaz. Benim kimseyle hesabım yok. Ben, millete gelecek hizmete bakıyorum.” ifadelerini kullandı.

BELGELER AÇIKLANSIN, VATANDAŞ RAHATLASIN
AKP Tekirdağ Milletvekili Mustafa yel’in açıklamalarını değerlendiren Ordu, “Sayın Milletvekili Mustafa Yel açıklamalarda bulundu. Biz buna inanmak istiyoruz. Ama daha önce de yaptığım açıklamalarda hammaddenin o işletmeyi kurtarmayacağını ve bunun altında farklı oyunların olduğunu düşünüyordum. Orman ve tarım vasfından çıkmış alanlar şimdi tekrar tarım ve orman vasfına döndü mü? Bu vasıflar değişirken belgeyle değiştirildi. Şimdi böyle bir belge var mı? ÇED Raporu’nun Bakanlık’tan iptali var mı? Eğer ki bu belgeler gösterilirse termik santralin yapılmayacağına ben de inanırım; vatandaş da tam olarak inanır.” diyerek vatandaşın kafasındaki soru işaretlerinin kaldırılması gerektiğine dikkat çekti.

KANSER İSTATİSTİKLERİ SAĞLIKLI SONUÇ VERMİYOR
Bölgedeki kanser hastalığı istatistiklerinin devlet tarafından tam olarak bilinmediğini kaydeden Ordu, “‘İktidar partisi ya da muhalefet partileri neden buna müdahale etmiyor?’ derseniz onu da şöyle açıklayayım: Sağlık Bakanlığı, eczanelerden alınan kanser ilaçlarının istatistiklerine bakıyor. Bölgemizdeki eczanelerden çok da fazla kanser ilacı alınmıyor. Ondan dolayı da durum kamufle oluyor. Tedavi gören kanser hastalarını da göremiyorlar. Hem Çerkezköy de onkoloji bölümü olmadığı için hem de çoğu kanser hastası, bu hastalıklarını gizledikleri için tedaviye İstanbul veya Edirne’ye gidiyorlar. Bakanlıklar bu yüzden bunu göremiyor. Bunu gün yüzüne çıkarma konusunda iktidar partisine çok büyük görevler düşüyor.” ifadelerini kullandı.

NEDEN HALA O KOLTUKLARDA OTURUYORLAR?
“İktidar partisini temsil eden arkadaşlara sormak istiyorum.” diyerek yerel siyaset hakkında da bir takım mesajlar veren Ordu, “5 yıl içinde Genel Merkezlerine Çerkezköy, Kapaklı, Saray veya Tekirdağ için bir proje, bir sorun ilettiler mi? Ben vatandaşlara sormak istiyorum. Sizleri temsil eden arkadaşlar, sizlerin faydasına herhangi bir şey gösterdiler mi? Sağlık için faydalı olacak, diğer hizmetler için faydalı olacak bir şey gösterdiler mi? Göstermediler. O zaman bu teşkilatlar ne için var. Neden hala o koltuklarda oturuyorlar? Önümüzdeki yerel seçimlerde de ‘biz iddialıyız’ diye ortaya çıkıyorlar. Baktılar ki Ankara bunları saymıyor, Çerkezköy yetmedi ve Anadolu - Trakya insanı diye bölgeciliğe başladılar. İstedikleri kadar uğraşsınlar. Ülke artık birleşti. Birlik ve beraberlik içinde yaşıyoruz. Bizlere düşen görev, halkımıza hizmet getirecek vatandaşları bu göreve getirmek.” dedi.

ONUN YAPTIĞI HER AÇIKLAMANIN ALTINA İMZAMI ATARIM
Ordu son olarak da, AKP Çerkezköy Belediye Başkan Aday Adayları içinden aday gösterilecek ismin Yılmaz Erkılıç olması gerektiğini vurgulayarak, “Yılmaz Bey şu an Ak Parti’nin Çerkezköy’de ayakta durmasını sağlayan isim. Onun yaptığı her açıklamanın altına imzamı atarım. Verdiği demeçlerde Çerkezköy’ün gerçeklerini ortaya çıkarıyor. Ak Parti’nin adayı kesinlikle Yılmaz Erkılınç olmalıdır.” dedi.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.