Santralin iptali seçim propagandası mı? ​

Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, Çerkezköy – Kapaklı sınırları içinde yapılması planlanan kömürlü termik santralin ‘teknik nedenlerle’ iptal edilmesi konusunda açıklamalarda bulundu

Santralin iptali seçim propagandası mı? ​
14 Aralık 2018 Cuma 14:30

SEÇİME 105 GÜN KALA AÇIKLANMASI VATANDAŞI TATMİN ETMEDİ
Bölgede yapılması planlanan kömürlü termik santralin iptal edilmesinin doğru ve yerinde bir karar olduğuna vurgu yapan Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, “Bu karar için teşekkür ediyoruz. Çerkezköy’ün yüzde 90’ının karşı çıktığı termik santralin iptal edilmesi kararını doğru buluyoruz. Ancak ‘teknik nedenlerle iptal edilmiştir’ açıklamasının seçime 105 gün kala yapılması kamuoyunu tatmin etmemiştir” dedi.

ÇED RAPORLARI İPTAL EDİLDİ Mİ?
Kömürlü termik santral yapımının teknik nedenlerle iptal edilmesi kararı ile ilgili kamuoyunu meşgul eden bazı sorular olduğunu kaydeden Başkan Akay, “Kamuoyu şu soruların cevaplarını merak ediyor: Kömürlü termik santralin iptalini gerektiren teknik nedenler nelerdir? Bu teknik nedenlerin seçimlerden sonra iyileşme ihtimali var mıdır? Termik santral sahası olarak belirlenen alanın, yeniden tarım ve orman alanına dönüştürülmesi yönünde plan değişikliği yapılacak mıdır? ÇED raporları iptal edilmiş midir? Çerkezköy bu termik santral belasından tamamen kurtulmuş mudur?” diye konuştu.

TERMİK SANTRALE KARŞI MÜCADELE VEREN HERKESE TEŞEKKÜR EDİYORUM
Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, “Çerkezköy bizim evimizdir. Evimizin havasının, suyunun, doğasının kirletilmemesi için termik santrale karşı her şeye rağmen mücadele veren herkese ayrı ayrı teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.
 
 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
B.A. - 5 yıl önce
İsmi lazım değil bir ilçe başkanınız; “çatlasanız da patlasanız da o termik santral hükümetimiz tarafından yapılacak” demişti. Demek ki ne yapmak lazımmış: büyük lokma yemek büyük söz konuşmamak lazımmış. Başka bir değişle söz ağzından çıkana senin esirin çıktıktan sonra da sen onun esirisin. Tabi bunları anlayana sivrisinek saz anlamayana davul zurna hatta ver mehteri az.
Misafir Avatar
ersoy ulubey - 5 yıl önce @B.A.
gene yapılacak teknik sebepler yani para bulunsun umarum bulunmazda