SARAY ATATÜRK KÜLTÜR MERKEZİ 29 EKİM’DE HİZMETE SUNULDU

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan, Saray Atatürk Kültür Merkezi, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nda düzenlenen açılış töreni ile hizmete sunuldu.

SARAY ATATÜRK KÜLTÜR MERKEZİ 29 EKİM’DE HİZMETE SUNULDU
Tamer Avcılar
Tamer Avcılar
30 Ekim 2021 Cumartesi 12:14

Açılış töreninde bir konuşma yapan Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Etüt ve Projeler Dairesi Başkanı Yüksel Özdal, kültür merkezi hakkında teknik bilgiler verdi. Saray Önceki Dönem Belediye Başkanı Nazmi Çoban, Saray Belediye Başkanı Özgen Erkiş, Tekirdağ Milletvekilleri Enez Kaplan, İlhami Özcan Aygun ve Candan Yüceer de yaptıkları konuşmalarda Büyükşehir Belediyesine gerçekleştirdiği projeler için teşekkür ederek Saray Atatürk Kültür Merkezi'nin ilçeye ve vatandaşlara hayırlı olmasını dilediler.

Başkan Kadir Albayrak: "Saray'a hizmetlerimiz devam edecek"

Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak ise gerçekleştirdiği konuşmasında , "Böylesi güzel ve onurlu bir günde siz değerli Saraylı vatandaşlarımızla bir arada olmaktan son derece mutluyum. Çerkezköy, Ergene ve Kapaklı'dan sonra dördüncü kültür merkezimizi Saray'da açıyoruz. Saray Atatürk Kültür Merkezi'nde çok güzel etkinlikler olacak. Çocuklarımıza yönelik önemli kültür sanat etkinliklerini burada hayata geçireceğiz. Büyükşehir Belediyesi olarak Saray'a yapacağımız hizmetler Kültür Merkezi ile sınırlı kalmayacak, yapacağımız daha çok hizmet var. Saray'a son derece modern bir mezbaha kazandırmak için çalışmalara başladık. Yakın zamanda bununla ilgili ihaleye çıkacağız. Saray, her zaman Mustafa Kemal Atatürk'e ve ilkelerine bağlı bir ilçe olmuştur. Saray Atatürk Kültür Merkezi'nin ilçemize ve vatandaşlarımıza hayırlı olmasını diliyorum." dedi.

Konuşmaların ardından Saray Belediye Başkanı Özgen Erkiş tarafından Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak'a Saray'da gerçekleştirdiği hizmetler nedeniyle plaket takdim edildi. Açılış töreni Saray Belediyesi Roman Dans Gösteri Ekibi Saray Şukar tarafından sergilenen dans gösterisi ve protokol üyeleri tarafından gerçekleştirilen kurdele kesimi ile son buldu.

Saray Atatürk Kültür Merkezi açılış töreninde Tekirdağ Milletvekilleri Candan Yüceer, İlhami Özcan Aygun ve Enez Kaplan, Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Saray Belediye Başkanı Özgen Erkiş, Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, İl Kültür ve Turizm Müdürü Ahmet Hacıoğlu, Saray Önceki Dönem Belediye Başkanı Nazmi Çoban, Büyükşehir Belediyesi Etüt ve Projeler Dairesi Başkanı Yüksel Özdal, mahalle muhtarları, meclis üyeleri, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluşları ve vatandaşlar yer aldı.

Saray Atatürk Kültür Merkezi Modern Ve Estetik Bir Tasarımdan Oluşuyor

Toplam inşaat alanı 14.111 metrekare olan Saray Atatürk Kültür Merkezi, 2 bodrum kat+zemin kat+2. normal kat olmak üzere toplam 5 kattan oluşuyor. Modern ve estetik bir Tasarımdan oluşan kültür merkezinin içerisinde restoran, 3 adet kafe, sergi alanı, boyama, resim ve el sanatları atölyesi, müzik ve dans dersliği, TV ve masal okuma alanı, çocuk kütüphanesi, normal kütüphane, 500 kişilik tiyatro salonu, 2 adet gelin odası, oyun alanı, iki adet cep sinema salonu, eğitim salonları, 45 araçlık kapalı otopark bulunuyor.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.