Saray, Termik Santral için ayakta!

Saray Belediyesi, Saray Kent Konseyi ve Saray Doğayı Koruma Derneği tarafından 22 Aralık 2016 Perşembe günü Trakya’da kurulması planlanan termik santrallerin olumsuz ve yıkıcı etkileri hakkında bir söyleşi gerçekleştirilecek. Prof. Dr. Doğanay Tolunay, Prof. Dr. Halim Orta ve Hakan Dedeoğlu’nun konuşmacı olarak katılacağı söyleşi, Saray Belediyesi Konferans Salonu’nda saat 15.30’da başlayacak

Saray, Termik Santral için ayakta!
16 Aralık 2016 Cuma 12:10

Yetkililer tarafından konu ile ilgili yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi: "Bilindiği gibi günümüzde tüm dünyada enerji ihtiyaçlarının karşılanması konusunda olumsuz çevresel etkileri ve doğal hayatı yok eden kirliliği yüzünden artık termik santraller tercih edilmiyor. Mevcut termik santraller ise yenilenebilir enerji kaynaklarıyla çözümler geliştirildikçe faaliyeti durdurularak sökülüyor. Duman, kül ve hatta asit yağmurlarına kadar ölümcül etkileri olan termik santrallerin yakın gelecekte Trakya’nın birçok yerine kurulma tehlikesi gündemde. Bunlardan Vize, Çerkezköy ve Silivri’ye kurulmak istenen üç santral, Kuzey Ormanları’na yakınlığıyla da ayrıca çok daha büyük ve geri döndürülemez bir yıkıma neden olabilir. 

Bu büyük tehlikeye dikkat çekmek, böylesi bir tehdide karşı bilimsel, akılcı ve doğadan yana çözümleri masaya yatırmak için buluşacak olan katılımcılar Trakya’nın kendi öznel koşulları nedeniyle de termik santrallerin bu bölgeye asla kurulmaması gerektiğini bir kez daha hatırlatacaklar"
 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Halide - 7 yıl önce
Trakya'ya Termik santral yapıldığı an ne fabrikalara ne hastanelere nitelikli insan gücü gelmez.
Olanlar da göçer gider.
Cahili filtre/teknoloji diye kandırırlar ama nitelikli insan gücü bu yalanlara kanmaz..
Avatar
halide termik lazim - 7 yıl önce
SENE 80 lerde ABD agzina bakiyodunuz ne cabuk unuttunuz simdi de ABD Bizim agzimiza bakiyo neden mi milli silahimiz milli atak helikopterimizi milli obüs tanklarimizi milli insansiz sillah sız ucaklarmizi uretiyoduk sizde bunlari anliycak beyin yok nedenine gelirse termik elektirik diyosun karsiyim bunu da yapicaz milli elektirigimiizide uretecegiz beyinsizler sizler izliceksiniz sadece