Saray’a 8 bin 979 Avusturalya doları hibe

Saray Belediyesi Proje Birimi tarafından hazırlanan ve içerisinde Saray Kent Konseyi Kadın Meclisi ile Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası Kadın Girişimci Birliği’nin de yer aldığı ‘Saray’da kadın kazanacak, Saray kazanacak’ projesi Avusturalya Büyükelçiliği Doğrudan Yardım Programına sunularak, 8 bin 979 Avusturalya Doları tutarında hibe almaya hak kazandı

Saray’a 8 bin 979 Avusturalya doları hibe
11 Şubat 2016 Perşembe 17:59

EĞİTİM 10 AY SÜRECEK

Proje kapsamında Saray Belediyesi El Sanatları Atölyesinde 10 Ay boyunca yürütülecek eğitim çalışmaları ile Tekirdağ İli Saray ilçesinde belirlenen 10 ev hanımına çini üretimine yönelik bilgi, beceri ve üretim deneyimi kazandırılacak. Bu sayede ev hanımlarının daha üretken bireyler haline gelmesi, ürettikleri çinileri ve hediyelik ürünleri satarak aile bütçelerine katkı sağlamaları ve çevrelerindeki diğer ev hanımlarına çalışma hayatına katılmaları konusunda iyi birer örnek olmaları amaçlanıyor. Ayrıca iş gücü piyasasında geçerli mesleği olmayan işsiz ev kadınlarının yaşamlarını kolaylaştırmak, sosyal statülerini güçlendirmek, niteliklerini arttırmak, sosyalleşmelerini sağlamak ve toplumsal gelişmelerin önünü açmak da hedefler arasında yer alıyor.

DEVAMLI İŞ VE GELİR SAHİBİ OLMA İMKANI

‘Saray’da kadın kazanacak, Saray kazanacak’ projesinin bir diğer önemli amacı da Saraylı kadınların güvenli ortamlarda emeklerini değerinde satabilmeleri, ürünlerine kalite ve orjinalite kazandırarak üretebilmeleri, devamlı iş ve gelir sahibi olma imkânı yakalamaları olacak.

Konu ile ilgili bir açıklama yapan Saray Belediye Başkanı Nazmi Çoban “Kadınlara yönelik eğitim ve meslek edindirme ile ilgili gerçekleşecek her projenin sonuna kadar yanında olacağız. Bölgede çocuk bakım hizmetlerinin yetersiz olması çocuk sahibi kadınların işlerini bırakmalarına, işgücü piyasasının dışına itilmelerine neden olmaktadır. Bu nedenle ev kadınlarının iş hayatına katılmaları konusunda cesaretlendirilmeleri, iş hayatına katılmalarını destekleyecek beceriler kazanmaları Saray İlçesi için oldukça önemli bir yere sahiptir. Bu proje ile kadınlarımızın mesleki becerilerini geliştirmek ve onları aktif üreticiler ve ürettiklerini pazarlama kabiliyetlerini kazanmış bireyler haline getirmeyi hedeflemekteyiz” dedi.

DESTEK İÇİN TEŞEKKÜR ETTİ

Çoban ayrıca bu projenin Saray için başvurulacak AB hibe programlarına çok başarılı bir refererans olacağını da vurguladı. Eğitim boyunca gerekli tüm malzeme desteğinin Avusturalya Büyükelçiliği tarafından karşılanacağını da belirten Nazmi Çoban, Avusturalya Büyükelçiliği’ne Saray Belediyesi’ne verdikleri destek dolayısıyla bir kez daha teşekkür etti.

Proje kapsamında,

1-Saray İlçesinde belirlenen 10 ev hanımı meslek edinmiş ve gelir sağlayan üretken bireyler haline dönüşecektir.

2-Aile ekonomisine katkı sağlayacak kadınlarımız, zamanlarını ve mevcut potansiyellerini üretimle değerlendireceklerdir

3-Ekonomik ve psikolojik açıdan güçlenecek, özgüven kazanacaklardır

4- Saray’da yaşayan kadınlarımıza örnek olacak kadınlara yönelik tüm projelerimizde katılımı arttıracaktır

5-Saray İlçemizin “KADIN DOSTU” kent olma yolunda ve kadınlarımızın istihdamını arttıracak projelerimizin başlangıcında ilk adımı atacaktır

6- Ayrıca bu proje planlanan “Sanat Sokağı” projemizin hayata geçmesinde verimli ve teşvik edici ölçüde katkı sağlayacak ve kadınlarımızın sanatın her alanında katılımcı ruhlarının gelişmesine öncülük edecektir.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.