Saray’da kamyonlar tehlike saçıyor

Saray’da şehir içinde trafiğe çıkan ağır tonajlı kamyonlar yayalar için büyük tehlike oluşturuyor. Fatih Caddesi’nde çalışmaların yeniden başlamasıyla birlikte bozuk yollardan kaçmak için mahalle içlerine kadar giren ağır yüklü kamyonlar, özelikle okul çıkış saatlerinde öğrenciler için büyük tehdit oluşturuyorlar. Yetkililer duruma sessiz kalırken, bazı anlarda da önlerinden geçen ağır yüklü kamyonları görmezden geliyorlar.

Saray’da kamyonlar tehlike saçıyor
29 Ekim 2014 Çarşamba 07:41

İŞLEK CADDE KAMYON YOLU OLDU
Taş Ocaklarından çıkan ağır tonajları kamyonlar bozulmuş Fatih Caddesi yerine Hürriyet Caddesi’ni, Murat Giray Caddesi’ni ve bu caddelere yakın sokakları kamyon yolu olarak tercih ediyorlar. Özelikle Kaymakamlık, Halk Eğitim Merkezi ve Mustafa Elmas Arıcı Anadolu Lisesi’nin de bulunduğu Hürriyet Caddesi gün içerisindeki görüntüsüyle adeta kamyon yolunu andırıyor.

VATANDAŞ TEPKİLİ
Ağır tonajlı ve süratli kamyonlar, yasak olmasına rağmen her saat yollarda gelişi güzel gidiş geliş yaparken, vatandaşlarda bu duruma seyirci kalınmasından şikâyetçi oluyorlar. Ağır tonajlı kamyonların mahalle içlerine girmesinin yasak olduğunu dile getiren vatandaşlar, “Kamyonlar özelikle okul çıkış saatlerinde çocuklarımız için büyük tehlike arz ediyorlar. Yetkili makamları ağır tonajlı araçlar konusunda etkin çalışma yapmaya ve bu araçları mümkün olduğu kadar mahalle içine girişlerine izin vermemeye davet ediyoruz” diyorlar.

DENETİM YOK!
Kamyonların mahalle içlerine rahatça girebilmelerinin temel nedeni olarak ise denetimlerin yetersiz olması gösteriliyor. Saray ve civarında Taş Ocağı işleten firmaların ülkenin en güçlü şirketleri arasında olması, kamyon sürücülerine de dokunulmazlık sağlamış gibi gözüküyor. Amatör Spor Haftası Yürüyüşü sırasında ağır yüklü bir kamyonun Vize Caddesi’nden gelerek emniyet güçlerinin gözü önünde Çarşı Caddesi’nden geçmesi gelinen durumu da tüm çıplaklığı ile ortaya kayan bir örnek oldu.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.