Saray’ın geleceğini inşa ediyoruz

Saray Belediye Başkanı Nazmi Çoban Kanalizasyon ve Su Projeleri’nde çalışmalarının son durumu hakkında bilgi verdi. Çalışmaları yerinde inceleyip açıklamalarda bulunan Başkan Çoban, “Çağdaş bir teknoloji ile Saray’ın altyapısını inşa ediyoruz olmazsa olmaz olan yaşam damarlarını yeniliyoruz. Saray halkının hayatını iyileştirecek akıllı ve köklü çözümlerle Saray’ın geleceğini de inşa etmiş oluyoruz” dedi.

Saray’ın geleceğini inşa ediyoruz
16 Temmuz 2014 Çarşamba 07:11

Yer teslimi yapılan ve çalışmalara önümüzdeki günlerde başlanacak Su projesi ve %32’si tamamlanan Kanalizasyon projesi hakkında açıklamalarda bulunan Saray Belediye Başkanı Nazmi Çoban şunları söyledi:

NEDEN YENİ KANALİZASYON,  NEDEN YENİ SU PROJESİ?

“Saray Belediyesi Kanalizasyon ve Su Projeleri çalışmaları ile Saray halkının daha konforlu ve sağlıklı bir hayat sürmesini hedefliyor. Çağdaş bir şekilde gerçekleştirilen Kanalizasyon ve Su projeleri çevre, insan ve dolayısıyla toplum sağlığını doğrudan etkilemektedir. Bugünkü Kanalizasyon ve Su altyapısı büyüyen ve gelişen Saray’ın ihtiyaçlarını karşılayamamaktadır ve doğrudan halkın sağlığını tehdit etmektedir. Bu eski sisteme yapılan onarım ve bakım masrafları bütçemize ağır yükler getirmektedir.

SU VE KANALİZASYON SİSTEMLERİ YENİLENMEK ZORUNDAYDI

Yasalar gereği kanalizasyon ve altyapı çevre kirliliğine neden olmamalı ve katı atık arıtma tesisine ulaştırılmalıdır. Bu yüzden, çağdaş bir teknoloji ile Saray’ın altyapısını inşa ediyoruz ‘olmazsa olmaz olan’ yaşam damarlarını yeniliyoruz. Saray halkının hayatını iyileştirecek akıllı ve köklü çözümlerle Saray’ın geleceğini de inşa etmiş oluyoruz.

KANALİZASYON PROJESİ

Kanalizasyon konusunda çalışmalarımız tüm hızıyla aralıksız devam ediyor. Kanalizasyon çalışmalarının % 32’si tamamlandı. Modern kanalizasyon altyapısı inşa ediyoruz. Çalışmaları hızla devam eden bu proje kapsamında Saray tamamen modern kanalizasyon hattına kavuşacak.

SU PROJESİ

DSİ tarafından projelendirilen ‘Ayvacık içme suyu gölet barajı’ projesine ilçemiz dahil edilmemişti. Bilinçli ve kararlı ısrarımız sonucu ilçemiz bu proje kapsamına alındı. Mevcut 1.000 tonluk su depomuzun yerine, yeni içme suyu projemiz kapsamında ayran bayırına 5.000 tonluk su deposu yapılacaktır. Yeni deponun su beslemesi Güneşkaya, Kavacık kaynak sularından ve Ayvacık içme suyu barajından sağlanacaktır.  Su projesi konusunda ise ön çalışmalarımız sona erdi. Su projesini gerçekleştirecek firmaya da yer teslimi yapıldı. 90 kilometrelik Su Projemizin inşası başlamış olup gelecekteki nüfus planına göre projelendirilen bu yatırım sayesinde ilçemiz sağlam ve sağlıklı altyapıya kavuşmuş olacaktır.

Sarayımızın 2065 yılına kadar su problemini çözecek olan bu proje, aynı zamanda modern bir kent olmasına katkı sağlayacaktır.

PROJELERİN FİNANSMANI VE YAPIM SÜRESİ;

Toplam maliyeti 15 milyon 539 bin206 TL olan projelerimizin finansmanı; % 50’si SUKAP hibesidir. Diğer %50’si ise Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi tarafından karşılanacaktır. Projemiz bilinçli olarak Büyükşehir Belediye yasasından önce başlatıldığından, 1 Nisan 2014 tarihinden itibaren kalan 7 milyon 769 bin 603 TL’de Tekirdağ Büyükşehir Belediyesine devrolmuştur. Böylece iki proje içinde belediyemizin borcu bulunmamaktadır. Ayrıca aynı yasa ile merkeze bağlanan 19 köy ve 2 beldemiz içinde belirlenen ihtiyaçlarına ait projelendirme çalışmalarımız devam etmektedir.

Kanalizasyon Projesi’nin bitiş tarihi 25.05.2015, Su Projesi’nin bitiş tarihi ise 20.02.2016’dır.

GEÇİŞ SÜRECİ

Halkına daha sağlıklı daha modern bir kent yaşamı yaratmayı amaçlayan biz Saray Belediyesi, ilçemizin altyapısını, yani Kanalizasyon ve Su Projesini gerçekleştirmek zorundaydık. Projelerimizi hayata geçirirken halkımız bir takım sıkıntılar yaşıyor ve bunun bilincindeyiz. Uzun soluklu büyük projelerin geçici bedeli oluyor. Bu sıkıntıları anında aşmak için belediye olarak elimizden geleni yapıyoruz.

SARAY ÇAĞDAŞ KENT OLMA YOLUNDA

Kanalizasyon ve Su projeleri sorumlu belediyecilik anlayışıyla alınmış tedbirlerdir. Bu projeler Saray’ın çağdaş bir kent olmasına ve halkımızın sağlıklı yaşamasına katkı sağlayacaktır. Saray, geleceğine bu tür bilinçli projelerle güvenle bakacak. Geçiş sürecinde yaşanan sıkıntılara rağmen, halkımızın göstermiş olduğu duyarlılığa tüm samimiyetimle teşekkür ediyorum.”

 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.