Saray’ın nüfusunun azalması bizi üzer

Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak’ın insan odaklı belediyecilik anlayışı çerçevesinde uygulamaya koyduğu ve her hafta bir ilçede gerçekleştirilen ‘Hizmet Kervanı’ programının 6. durağı Saray oldu. Saray’da konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Albayrak, “Saray’ın nüfus bütünlüğünü oldukça önemsiyorum. Nüfusu 50 bin sınırına dayanmış bir Saray için bu rakam, Saray’ın hizmet alabilmesi ve İller Bankası ile ilişkileri için son derece önemli. Bu anlamda Saray’ın nüfusunun azalması bizi üzer” açıklamasını yaptı

Saray’ın nüfusunun azalması bizi üzer
22 Eylül 2014 Pazartesi 07:47

Saray’da temaslarına Saray Kaymakamı Hüseyin Öner’i ziyaret ederek başlayan Başkan Albayrak, Kaymakam Öner’e hizmet kervanı ile ilgili bilgi verdi, Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi olarak Saray’da yapılacak çalışmaları aktardı.
Kaymakamlık ziyaretinin ardından Saray Meslek Yüksek Okulu’nda Saray Belediye Başkanı Nazmi Çoban, Saray Belediyesi yetkilileri ve Belediye Meclis Üyelerinin katılımı ile bir çalıştay gerçekleştirildi. Başkan Albayrak burada yaptığı konuşmada, hizmet kervanı çerçevesinde her hafta bir ilçede çalıştay gerçekleştirdiklerini belirterek, “Hizmet kervanımızın 6 durağı olarak bugün Saray’dayız. İlçelerimizde gerçekleştirdiğimiz çalıştaylarımızın, sivil toplum kuruluşları ile yaptığımız çalışmaların ve halkımızla kucaklaşmanın adına hizmet kervanı dedik.

SARAY’IN NÜFUSUNUN AZALMASI BİZİ ÜZER
Tabi hizmet kervanı deyince sadece buraya gelip bir gün geçirmek değil. Bu çalışmaların arkası gelecek. Her hafta bir ilçemizde olmaya devam edeceğiz. Ancak Saray’ın bizim için ayrı bir önemi var. Saray’ın nüfus bütünlüğünü oldukça önemsiyorum. Nüfusu 50 bin sınırına dayanmış bir Saray için bu rakam, Saray’ın hizmet alabilmesi ve İller Bankası ile ilişkileri için son derece önemli. Bu anlamda Saray’ın nüfusunun azalması bizi üzer. Ama biz inanıyoruz ki bu çalışmanın sonunda kazanan Saray olacaktır” dedi.

Konuşmasında büyükşehir yapılanmasından da bahseden Başkan Albayrak, “İlçeler arasında rekabet olmaz. Biz her ilçemize her mahallemize aynı mesafedeyiz. Hep söylediğimiz gibi hizmet kervanını tüm ilçelerimize tüm mahallelerimize götüreceğiz. Yaptığımız bu toplantılar, çalıştaylar hayata geçireceğimiz projelerin altyapısını oluşturmak içindir. Her ilçemizde 2 tane hizmet binası olacak. Bunların hazırlıkları bitmek üzere. Yani şunu rahatlıkla söyleyebilirim yılbaşından sonra tek düşüncemiz sadece hizmet olacak. Ana felsefemiz vatandaş her zaman haklıdır.

TEK DÜŞÜNCEMİZ VATANDAŞA HİZMET
Bu 5 yıl içinde büyükşehirde de ilçe belediyelerimizde de tek düşüncemiz olacak vatandaşa hizmet etmek. Nasıl hizmet; kaliteli, başarılı ve sürekli hizmet. Buraya Saray’ın sorunlarını dinlemeye, düşüncelerinizi almaya ve kendi düşüncelerimizi aktarmaya geldik. Sonuç itibariyle oluşturacağımız sistem içerisine tüm ilimize çok güzel hizmetler gelecek. Yeter ki biz birbirimizi kucaklayalım, birbirimizi sevelim. E temel kavram hoşgörü. Birbirimize hoşgörülü olmak durumundayız. Siyaset 30 Mart sonrası artık geride kaldı. Hizmette siyaset olmaz. 5 yıllık görev süremiz sonunda hem bizim hem halkımızın gurur duyacağı, halkımızın yaşam standardını yükseltecek projeleri hayata geçireceğimize inanıyorum. Ve bu çalıştayın başarılı olmasını diliyorum” diye konuştu.

ÇOBAN TEŞEKKÜR ETTİ
Başkan Albayrak’ın ardından kürsüye gelen TESKİ Genel Müdürü Prof. Dr. Halim Orta, TESKİ’nin Saray’daki yapılanması, Saray özelinde yapılacak çalışmalar ve sistemin işleyişi hakkında bilgiler verdi. Ardından Büyükşehir Belediyesi Daire Başkanları kendi hizmet alanları ile ilgili yapılacak olan çalışmaları aktardılar. Saray Belediye Başkanı Nazmi Çoban ise, Büyükşehir Belediyesini tüm kadroları ile birlikte Saray’da görmekten büyük mutluluk duyduklarını belirterek, Büyükşehir Belediyesi ile birlikte Saray’da önemli çalışmalara imza atacaklarına inandığını söyledi ve böyle bir toplantının gerçekleştirmesinden dolayı Başkan Albayrak’a teşekkür etti.

ALBAYRAK STK’LARLA BULUŞTU
Saray Belediyesi ile gerçekleştirilen çalıştayın ardından Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Saray’da faaliyet gösteren sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, mahalle muhtarları ve belediye meclis üyeleri ile bir araya gelerek fikir alışverişinde bulundu. Katılımcıları tek tek dinleyen ve isteklerini not eden Başkan Albayrak, “Bugün hizmet kervanımızın 6. durağı olan Saray’dayız. Buraya sizi dinlemeye, yapacağımız çalışmaları sizinle paylaşmaya, halkımızla kucaklaşamaya geldik. Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi, 11 ilçesi ile birlikte güç birliği yaparak Tekirdağ’ın her yerine kaliteli hizmeti götürecektir. Bundan şüpheniz olmasın. 30 Mart seçimlerinde bize büyük bir güç ile hizmet etme şansını verdiniz. Biz de sizin teveccühünüze layık olmak için, Tekirdağ’ı hak ettiği seviyeye getirmek, halkımızın yaşamaktan mutlu olduğu bir Tekirdağ’ı oluşturmak için tüm ekibimizle birlikte gece gündüz çalışıyoruz. Yılbaşından sonra hizmet yağmuru başlayacak” dedi.

BAŞKAN ALBAYRAK, BÜYÜKYONCALI’DA
Hizmet Kervanı Saray temasları kapsamında Büyükyoncalı Mahallesi’ni de ziyaret eden Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, burada bir kahvehanede mahalle sakinleri ile bir araya gelerek fikir alışverişinde bulundu. Büyükşehir Belediyesinin yapılanması ve yapılacak çalışmalar ile ilgili vatandaşları bilgilendiren Başkan Albayrak, mahalle sakinleri ile sohbet etti, onların hal ve hatırlarını sordu, istek ve önerilerini dinledi. Seçim sonrası oluşan sistem ile ilgili vatandaşlara bilgi veren Başkan Albayrak, “30 Mart seçimlerinden sonra ne oldu. Tekirdağ’ın 257 köyü mahalleye dönüştü. 23 beldesi mahalleye dönüştü. Büyükyoncalı da bunlardan bir tanesi. Belediye olurken Büyükyoncalı’ya sordular, ‘Belediye olmak istiyor musunuz?’ diye siz de ‘Evet’ dediniz ve oldunuz. Ama mahalleye dönüştürürken size sormadılar. Diğer taraftan toplamda 11 ilçemiz oldu. Ve Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi oldu. Seçimlerden hemen sonra biz de Büyükşehir Belediyesi yapılanması için kolları sıvadık ve kısa süre içerisinde tüm birimlerimizi tamamladık. Ve bugün buraya, sizin sorularınıza cevap vermek için tüm Daire Başkanlarımla birlikte geldim.

BÜTÜN KOLLARI İLE HİZMETE HAZIR
Yani artık Büyükşehir bütün kolları ile hizmet başladı. İlçelerimizde 2 hizmet binası olacak. Bir ilçe belediye hizmet binası diğeri büyükşehir belediyesi hizmet binası. Yapacağımız projeler içerisinde Büyükyoncalı için de önemli projeler var. Bunları en kısa zamanda hayata geçireceğiz. Hiç şüpheniz olmasın. Hizmet kervanımızın 6. durağı bugün Saray’dı. Şimdi de Büyükyoncalı’dayız. Burada sizlerle birlikte olmaktan büyük mutluluk duydum. Biz bu işe iyi hazırlandık. Hizmet başlamıştır. 11 ilçeye 11 Trilyonluk proje desteği sağladık. Milli eğitime 6.5 Trilyonluk bir yatırımımız olacak. Yılbaşından sonra iki koldan hizmet almaya başlayacaksınız ve her şey çok güzel olacak. 5 yılın sonunda çok güzel bir Tekirdağ, çok güzel bir Saray ve çok güzel bir Büyükyoncalı göreceksiniz. Her şey gönlünüzce olsun” dedi.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.