SASDER’den yoğun katılımlı panel

Sağlık ve Sigorta Yöneticileri Derneği (SASDER) tarafından düzenlenen ‘Sağlık Yöneticisinin Gündemi’ konulu panel, Çerkezköy Özel Optimed Hastanesi ev sahipliğinde Business Hotel’de gerçekleştirildi

SASDER’den yoğun katılımlı panel
12 Ekim 2015 Pazartesi 17:41

PANEL YOĞUN İLGİ GÖRDÜ

‘Sağlık Yöneticisinin Gündemi’ konulu panele SASDER Başkanı Dr. Melih Bulut, Çerkezköy Özel Optimed Hastanesi Genel Müdürü Op. Dr. Ayhan Arslan, Çerkezköy Özel Optimed Hastanesi Başhekimi Dr. Elif Sözer, İstanbul ve Tekirdağ’dan gelen hastane yöneticileri ile bu illerde faaliyet gösteren kamu ve özel hastanelerin yöneticileri katıldı.

AÇILIŞ OP. DR. AYHAN ARSLAN’DAN

Panelin açılış konuşmasını yapan Çerkezköy Özel Optimed Hastanesi Genel Müdürü Op. Dr. Ayhan Arslan, “Sağlık ve Sigorta Yöneticileri Derneğinin organize ettiği panele hoş geldiniz. Optimed ailesi olarak ev sahipliğini üstlendiğimiz panele gösterdikleri çabalardan dolayı, başta Başhekimimiz Dr. Elif Sözer’e, diğer yönetici ve tüm arkadaşlarımıza, bugün buraya katılarak bizlere verimli ve faydalı panel yaşatacak panelist akademisyenlere teşekkür diyoruz.” ifadelerini kullandı.

SASDER’İN MİSYONUNDAN BAHSETTİ

Özel Optimed Hastanesi Genel Müdürü Op. Dr. Ayhan Arslan’ın ardından kısa bir konuşmaya yapan SASDER Başkanı Prof. Dr. Melis Bulut SASDER hakkında bilgilendirmelerde bulunarak, “SASDER sağlık sektöründeki politika belirleyici ve kural koyucu makamlar ile aktif iletişim içinde bulunup etkin rol alarak ulusal ve uluslararası gelişmeleri takip eder; sektör çalışanlarının performans ve gelişimlerine katkıda bulunarak uzmanlaşmalarını sağlarız. Eğitim kurumlarıyla işbirliği yaparak sektörün ihtiyaç duyduğu nitelikli insan kaynağının yetişmesini sağlayarak, Sağlık ve Sigorta profesyonellerini bir araya getirir sektörel sinerji oluşturmayı hedefleriz.” açıklamalarını yaptı.

“PATRON DERNEĞİ DEĞİLİZ”

Sözlerine devam eden Bulut, “Menfaatimiz Türkiye’nin menfaatidir. Patron derneği değiliz. Bugün de burada olmaktan dolayı çok mutluyuz. Hayatın boyunca hep kendinizi motive ediniz. Bu işi yaparken doktor yada hemşire olmanız gerekmiyor. Hastaya yardımcı olmanız yeterlidir. Sağlıkçı olarak kutsal bir görev yapıyorsunuz. SASDER olarak Trakya da ki hastane ve kurumlara her zaman destek olmaya hazırız.” şeklinde konuştu.

BİRİNCİ OTURUM

İki oturumda gerçekleşen panelin ilk oturumu Okan Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mithat Kıyak başkanlığında gerçekleşti. ‘Sağlık Sistemlerinde Yeni Gelişmeler’ ana başlıklı oturumda ‘Sağlıkta Kalite, Performans ve Hasta Güvenliği, Liderlik, Tıbbi Yöneticinin Kritik Rolü’ konuları; konuşmacılar Türk İç Hastalıkları Uzmanlık Derneği Yönetim Kurulu Eski Başkanı Prof. Dr. Erdal Akalın ve Anadolu Sağlık Merkezi Yönetim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Metin Çakmakçı tarafından anlatıldı.

İKİNCİ OTURUM

Yarım saatlik kahve molasının ardından geçilen ikinci oturumun başkanlığını Biruni Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Haydar Sur tarafından yapıldı. ‘Kurumsal Paydaşlar ve Uygulamalar’ ana başlıklı bu oturumda ise Sağlık Bakanlığı Sağlık Hizmetleri Genel Müdür Yardımcısı Dr. Ömer Faruk Erbay ‘Sağlık Bakanlığı Özel Hastaneler ve Yönetmeliği’; Koç Üniversitesi Hastanesi SGK ve Mevzuat Yöneticisi Uz. Dr. İbrahim Berçem ‘SGK Özel Sağlık Kurumları Sözleşmeleri’; Axa Sizgorta Müdür Yardımcısı Dr. Kağan Asker ise ‘Özel Sağlık Sigortası Süreçleri’ hakkında bilgilendirmelerde bulundu.

Haber: Uğur Kılıç

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.