Satranç turnuvası tamamlandı

Çerkezköy Belediyesi tarafından düzenlenen Satranç Turnuvası hafta sonu Kapalı Spor Salonu’nda yapıldı. 4 kategoride yapılan Satranç Turnuvası’na toplam 165 satranç ustası katıldı

Satranç turnuvası tamamlandı
18 Mayıs 2015 Pazartesi 15:55

 ÇERKEZKÖY BELEDİYESİNE TEŞEKKÜR ETTİ

 

Çerkezköy Belediyesi ve Tekirdağ İl Satranç Temsilciliği ile ortaklaşa olarak düzenlenen 4. Satranç Turnuvası Çerkezköy Belediyesi Kapalı Spor Salonu’nda yapıldı. 2 gün süren turnuvanın açılışını Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay yaptı. Turnuva’nın açılış konuşmasını Türkiye Satranç Federasyonu Tekirdağ İl Temsilcisi Mehmet Vardar yaptı. Tekirdağ İl Temsilcisi Vardar turnuvanın Çerkezköy Belediyesi ve Tekirdağ İl Satranç Temsilciliği ile ortaklaşa düzenlendiğini belirterek, “Bu organizasyonun ardından Süleymanpaşa Belediyesi ve Ergene Belediyesi’yle bunun gibi bir organizasyonumuz olacak. Çerkezköy Belediyesi bu organizasyonları her yıl yaparak geleneksel hale getirdi ayrıca diğer ilçe belediyelerine de bu konuda örnek oldu. Umarım burada gerçekleştirilen organizasyonlar birçok ilçeye daha örnek olur. Çerkezköy Belediyesi’ne bu yıl 4.’sünü düzenlemiş olduğu turnuvadan dolayı kutlar, teşekkürlerimi sunarım. Umarın bu örnek davranışını tüm sosyal aktivitelerde de sürdürür” diye konuştu.

 

GELENEĞİ DEVAM ETTİRMENİN MUTLULUĞUNU YAŞIYORUZ

 

İl Temsilcisi Mehmet Vardar’ın ardından bir konuşma yapan Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, Tekirdağ’ın farklı ilçelerinden gelen sporculara katılımlarından dolayı teşekkür ederek, “İl Temsilcimizin de dediği gibi Çerkezköy Belediyesi olarak bu yıl Satranç Turnuvası’nın 4.’sünü düzenliyoruz. Bunu da her yıl geleneksel hale getirip, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı arifesinde yapmaya özen gösteriyoruz. Tabi çocuklarımızın geleceğini, kişisel gelişimlerini, zeka gelişimlerini, muhakeme yeteneğini, önce karar verip daha sonra hareket etme kabiliyetlerini de geliştiren bu sporun öncüsü olduğumuzun Çerkezköy de bundan önce de başlatılan geleneği devam ettirmenin mutluluğunu yaşıyoruz” dedi.

 

ÖRNEK OLDUK

 

Akay konuşmasının sonunda ise, “Ne mutlu bize ki çevre ilçeler bu konuda hassasiyetlerini arttırmışlar bizde Çerkezköy Belediyesi olarak onlara örnek olmuşuz. Bunun da mutluluğunu yaşadığımızı sizlerle paylaşmak isterim. İki gün boyunca burada yarışacak olan tüm sporcu arkadaşlara başarılar diliyorum” ifadelerini kullandı. Başkan Akay konuşmasının ardından turnuvanın açılışını gerçekleştirdi. 


TÖRENİN ARDINDAN MÜSABAKALARA GEÇİLDİ

 

Açılış töreninin ardından müsabakalara geçildi. Turnuvada A Kategorisi’nde 21, B Kategorisi’nde 42, C Kategorisi’nde 49 ve D Kategorisi’nde 53 sporcu. Zevkli ve çekişmeli geçen müsabakalar sonucunda A Kategorisi’nde birinci Eyüp Kazoğlu, ikinci Cem Çakan ve üçüncü Çağlayan Akgöl olurken, B Kategorisi’nde birinci Kerem Yılmaz, ikinci Eser Şen ve üçüncü Ayberk Gürses oldu.

 

C KATEGORİSİNDE CEM BATUR BİRİNCİ OLDU

 

C Kategorisi’nde Cem Batur Aslan birinci olurken, Sefa Kesim ikinci, Ömer Tüncer üçüncü, Furkan Yavaş dördüncü, Efsun Yakut beşinci, Kerem Ali Çelik altıncı, Naz İlhan yedinci, Zeynep Gül sekizinci, Eren Mustafa Tereci dokuzuncu, Emre Güler onuncu oldu. D Kategorisi’nde ise sıralama Ahmet Efendioğlu, Yusuf Cemal Girgin, Egemen Şen, Yunus Kaya, Niyazi Eren Arabacıgil, Halil İbrahim Duran, Mert Kaplan, Kerem Biçer, Batuhan Avcı ve Batuhan Çavuşoğlu şeklinde oluştu.


EN KÜÇÜK YARIŞMACI ÖDÜLÜ KAAN TURAN’A

 

Çerkezköy Belediyesi tarafından düzenlenen 4. Satranç Turnuvası’nda en küçük yarışmacı ödülünü 20.12.2009 doğumlu Kaan Turan alırken, A Kategorisi en iyi bayan yarışmacı ödülünü Didem Dilara Dizdar, B Kategorisi en iyi bayan yarışmacı ödülünü Eylül Göksu Uzun, C Kategorisi en iyi bayan yarışmacı ödülünü Efsun Yakut ve D Kategorisi en iyi bayan yarışmacı ödülünü ise Elif Yalım aldı. En iyi 55 yaş üstü yarışmacı ödülü ise Çağlayan Akgöl’e verildi.


ÖDÜLLER TAKDİM EDİLDİ

 

Dereceye giren yarışmacılara ödülleri Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, Belediye Başkan Yardımcısı İmdat Özgör, Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Atilla Can tarafından verilirken, turnuvanın kapanış konuşmasını yapan Belediye Başkanı Vahap Akay, bu yıl dördüncüsü düzenlenen Çerkezköy Belediyesi Satranç Turnuvası’nın iki gün sürdüğünü ve 200’e yakın sporcunun mücadele ettiğini belirterek, “Satrancın kaybedeni yok. Çok keyifli bir iki gün geçirdik. Bu iki günün oluşmasında emek veren, katkı koyan Belediye personelimize, Türkiye Satranç Federasyonu Tekirdağ İl Temsilciliği’ne, Hakem Heyetimize ve turnuvaya katılan sporcularımıza çok teşekkür ediyorum. İnşallah gelecek yıl beşincisi düzenlenecek olan turnuvada daha geniş bir katılım ile buluşuruz” dedi.


EMEĞİ GEÇENLERE TEŞEKKÜR ETTİ

 

Belediye Başkanı Vahap Akay’ın konuşmasının ardından Türkiye Satranç Federasyonu Tekirdağ İl Temsilcisi Mehmet Vardar da yaptığı konuşmada, “Turnuvanın düzenlenmesinde emek veren herkese ve Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay’a teşekkür ediyorum. Çerkezköy’de 4 yıldır düzenlenen turnuva gün geçtikçe güzelleşiyor. Bunun ulusaldan çıkıp, uluslararası bir hal alması gerektiğini düşünüyorum. Trakya’da tek Keşan’da uluslararası satranç turnuvası düzenleniyor. Çerkezköy’de neden düzenlenmesin. Çerkezköy bunu çok rahat bir şekilde yapabilir” açıklamasında bulundu.

 

PLAKET TAKDİM EDİLDİ

 

Konuşmaların yapılmasının ardından dereceye giren satranç ustalarına ödülleri verildi ve hep birlikte hatıra fotoğrafı çektirildi. Ayrıca Türkiye Satranç Federasyonu Tekirdağ İl Temsilcisi Mehmet Vardar tarafından belediye Başkanı Vahap Akay ve Turnuva Direktörü Belediye personeli Ersan Bahtiyar’a da katkılarından dolayı plaket takdim edildi. 

 

Haber: Emrah ÇOĞALAN

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.