Saygı, özlem ve minnetle

Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu ve ebedi Başkomutanımız Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün aramızdan ayrılışının 80’inci yıldönümü dolayısıyla Cumhuriyet Meydanı'nda çelenk töreni ile başlayan anma programı, Halk Eğitim Merkezi’nde devam etti. Anma programı, Çerkezköy Şehitliği’nde düzenlenen törenle sona erdi

Saygı, özlem ve minnetle
11 Kasım 2018 Pazar 21:35

Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu ve ebedi Başkomutanımız Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün aramızdan ayrılışının 80’inci yıl dönümü dolayısıyla düzenlenen anma programı Cumhuriyet Meydanı’nda bulunan Atatürk Anıtı’na çelenklerin sunulması, 2 dakikalık saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın okunması ile başladı.

ANMA PROGRAMI HALK EĞİTİM MERKEZİ’NDE DEVAM ETTİ
Cumhuriyet Meydanı’ndaki çelenk töreninin ardından 10 Kasım Atatürk’ü Anma Programı Halk Eğitim Merkezi’nde devam etti. Anma programına Çerkezköy Kaymakamı A. Selami Abban, 3. Zırhlı Tugay Komutanı Tuğgeneral Ahmet Ömercikli, Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, Çerkezköy Cumhuriyet Başsavcısı Bayram Örenci, siyasi parti temsilcileri, kamu kurum ve kuruluşları temsilcileri, STK temsilcileri, askeri erkan, muhtarlar ve çok sayıda vatandaş katıldı.

ATAMIZI ANDIK
Çerkezköy Halk Eğitim Merkezi’ndeki Anma Programı saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşımızın okunması ile başladı. Ardından Seval-Ahmet Çetin Fen Lisesi Tarih Öğretmeni Deniz Akarslan’ın günün anlam ve önemine ilişkin bir konuşma yaptıktan sonra öğrenciler tarafından günün anlam ve önemine ilişkin şiirler okundu.

SEVDİĞİ ŞARKILAR VE MARŞLAR SESLENDİRİLDİ
Şiirlerin okunmasının ardından, "10 Kasım Atatürk’ü Anma Günü ve Atatürk Haftası" kapsamında düzenlenen resim, şiir ve kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi ve öğrenciler tarafından hazırlanan zeybek gösterisi izlendi. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün sevdiği şarkıların ve marşların koro tarafından seslendirilmesinin ardından öğrencilerin hazırladığı ‘Atatürk’ konulu slayt gösterisi izlendi. Halk Eğitim Merkezi’ndeki anma programı ‘Anıtkabir’ isimli oratoryo gösterisi ile sona erdi.

10 Kasım Atatürk’ü Anma etkinlikleri, Halk Eğitimi Merkezi’nde düzenlenen programın ardından Çerkezköy Şehitliği’nde düzenlenen törenle sona erdi.  

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.