Seçimler huzur ve güven içerisinde geçti

12 Haziran Pazar günü yapılan ve iktidar partisi Adalet ve Kalkınma Partisi'nin ezici bir çoğunluğu ile sonuçlanan 24. Dönem Milletvekilliği Genel Seçimleri Çerkezköy'de huzur ve güven içerisinde geçti.

Seçimler huzur ve güven içerisinde geçti
14 Haziran 2011 Salı 00:00

SORUN YAŞANMADI
İlçe Seçim Kurulu Başkanı Hakim Akın Donbaycı gözetiminde yapılan seçimler dolayısı ile İlçe Emniyet Müdürlüğü ve Çerkezköy İlçe Jandarma Bölük Komutanlığı geniş güvenlik önlemleri alırken, herhangi bir güvenlik zafiyeti yaşanmadı.
KATILIM %90'A DAYANDI
Çerkezköy'de seçmen listesine kayıtlı 111 bin 560 seçmenin 99 bin 645 tanesi sandık başına giderken, kullanılan 99 bin 645 oyun 2 bin 441 tanesi geçersiz, 97 bin 204 tanesi ise geçerli sayıldı. Çerkezköy'de seçime katılım oranı %89.31 civarında gerçekleşti.
SEÇİM KURULU ÖNÜNDE HAREKETLİLİK
Okullarda yapılan oy verme işleminin ardından oy sayımı ve tasnifi yine okullarda yapıldı. Oy sayımı ve tasnifinin ardından Sandık Kurulu Başkanları tarafından hazırlanan ve imza altına alınan tutanaklar ve oy torbaları İlçe Seçim Kurulu'na getirilerek teslim edildi.
ÖNLEMLER YERİNDEYDİ
İlçe Seçim Kurulu Başkanlığı önünde kargaşa yaşanmaması ve düzensizlik olmaması için İlçe Emniyet Müdürlüğü geniş güvenlik önlemleri aldı. Polisin aldığı önlemler sayesinde Seçim Kurulu önünde de üzücü bir hadise yaşanmazken, İlçe Seçim Kurulu'nda oluşturulan merkezde sandıklardan gelen oylar sisteme girildi ve İlçe Seçim Kurulu çalışmaları saat 21.00 sularında tamamladı.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.