Seçimlerde sol TKP’dir

Türkiye Komünist Partisi(TKP) Tekirdağ Milletvekili Adayları Yeter Özkan ve Metin Karaca basın toplantısı düzenleyerek Çerkezköylülere boyun eğmeme çağrısında bulundular. TKP İlçe Örgütü’nde yapılan basın açıklamasında konuşan Metin Karaca, Türkiye’de bağımsızlıktan, eşitlikten, özgürlükten, laiklikten yana olan ve bu değerler için mücadele eden TKP’nin seçimlere katılan tek sol parti olduğunu söyledi

Seçimlerde sol TKP’dir
09 Haziran 2011 Perşembe 00:00

TKP Tekirdağ Milletvekili Adayları Yeter Özkan ve Metin Karaca Çerkezköy İlçe Örgütünde basın toplantısı düzenleyerek bu seçim döneminde sermayenin ve düzen partilerinin hesaplarını boşa çıkarmak için TKP’nin desteklenmesi gerektiğini söylediler.

Toplantıda İlk olarak söz alan Özkan TKP’nin bir proje partisi olmadığını, program partisi olduğunu söyledi. Düzen partilerinin hepsinin programlarının aynı olduğunu belirten Özkan, “AB’ci, NATO’cu, Piyasa faşizminden yana olan partiler seçim dönemi halkın vergilerinden aldıkları parayla meydanlarda halka proje anlatma yarışına giriyorlar. Seçim dönemi piyasacı partilerin başkanları, milletvekili adaylarının hepsi mühendis, teknisyen, tekniker oldu. Hiç anlamadıkları konularda halkın karşına çıkıp ahkam kesiyorlar ve kendilerinin de inanmadıkları söylemlere oy istiyorlar. Emekçilerin partisi TKP projeleriyle değil programıyla halkın karşısına çıkmaktadır. Bizler eşitlikçi, özgürlükçü, bağımsızlıkçı, aydınlamadan yana, laik bir Türkiye için Çerkezköylülerden oy istiyoruz” dedi.  
TKP TRT’DE GENÇLERİ VE İŞÇİLERİ KONUŞTURUYOR
Türkiye’de TKP’nin kadınlara, gençlere en fazla önemi veren parti olduğunu söyleyen Özkan, TKP'nin 550 milletvekili adayının 227'si kadın, 172’si ise işçidir. AKP, CHP ve MHP’deki kadın aday sayısını toplasanız bu sayıya ulaşamazsınız. Yani bu üç parti bir TKP edemiyor.  Gençlerin, kadınların, emekçilerin sesi olan bir parti olduğumuz için TRT’de yapılan ilk propaganda konuşmalarını YGS mağduru 19 yaşındaki Şebnem Topal yaptı. Yarın saat 18.35’de yapılacak ikinci konuşmayı ise TKP adına ve Tekel İşçisi Yıldız Gök’e yapacak” ifadelerini kullandı. Özkan sözlerini ülkenin umudunu yeniden yeşertmek için herkesi TKP’ye oy vermeye çağırıyorum diyerek bitirdi.
OYLARINIZI ÖZGÜRLEŞTİRİN
“Bu seçimde güçlü olana değil haklı olana oy verin” diyerek konuşmasına başlayan Metin Karaca ise, “Bu seçimlerde sizlerin parası ile sizlerden oy isteyenlere, meclise gittiğinde halkı unutanlara,  Milletvekillikleri sayesinde zenginliklerine zenginlik katanlara, jeeplerle, lüks araçlara seçim çalışması yapıp sizlerden oy isteyenlere değil; Milletvekili aday listesinde işçileri, köylüleri, sanatçıları, aydınları aday gösteren TKP’ye oy verin. Bu seçimlerden kendinize bir iyilik yapın oylarınızını özgürleştirin ve TKP’ye oy verin” ifadelerini kullandı.
BAĞIMSIZLIKTAN YANA İSENİZ TKP’YE OY VERİN
CHP’liler tarafından TKP’ye oyları bölüyorsunuz yönünde eleştiriler geldiğini belirten Karaca, “Libya müdahalesine destek veren, ABD’ye gidip onlardan icazet isteyen ve AKP’yi değil bizi seçin diyen, ülkede yaşanan ekonomik yıkımın en önemli nedenlerinden biri Avrupa Birliği iken açıktan AB’cilik yapan, biz ülke ekonomisini patronlara emanet edeceğiz diyen, Türkiye’nin laiklik sorunu yok diyen CHP’nin solla hiçbir alakası kalmamıştır. Bu seçimlerde bağımsızlığı, emeği, eşitliği, laikliği sahiplenen, bu değerler için mücadele eden tek sol parti TKP’dir. Eğer ki Trakya halkı ilercilikten, aydınlanmadan, bağımsızlıktan, laiklikten yana ise bu değerleri savunan TKP’ye oy vermek durumundadır” dedi.
Metin Karaca son olarak, 1950’lerden bu yana bu ülkeyi yöneten ve her seçim dönemi aynı yalanları söyleyerek halkın oylarını çalanlara bu seçimlerde boyun eğilmemesi gerektiğini ve ülkenin biricik umudu olan TKP’ye güç verilmesi gerektiğini söyledi. 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.