Seçmen listeleri yeniden askıda

Cumhurbaşkanının halk tarafından seçilmesini öngören Anayasa değişikliği paketinin 21 Ekimde oylanacağı referandum için seçmen listeleri muhtarlıklarda askıya çıkarıldı. Listeler 19 Ağustos Pazar günü mesai bitimine kadar askıda kalacak.

Seçmen listeleri yeniden askıda
09 Ağustos 2007 Perşembe 08:25

Çerkezköy Seçim Kurulu'ndan alınan bilgiye göre geçtiğimiz gün askıya çıkarılan listeler 19 Ağustos Pazar günü mesai bitimine kadar askıda kalacak.

Özellikle Türkiye Cumhuriyeti Kimlik Numarası olmayanların muhtarlıklara başvuracağını belirten Çerkezköy Seçim Kurulu yetkilileri, "Muhtarlık bölgesi askı listelerine veya daha sonra yapılan seçimlerde güncelleştirilen listelere herhangi bir sebeple yazılamamış olanlar, 21 Ekim 1989 tarihinde ve daha önce doğanlar, sürekli oturmak amacıyla başka bir muhtarlık bölgesine taşınanlar, kimlik ve adres bilgilerinde yanlışlık veya eksiklik bulunanlar ve özellikle Türkiye Cumhuriyeti Kimlik Numarası bulunmayanlar, askerlikten terhis olanlardan listede kaydı bulunmayanlar, taksirli suçlardan hükümlü veya tutuklu olduğu halde listeye yazılmayanlar muhtarlıklara başvurabilecek.

KİMLİK BİLGİLERİNDE YANLIŞLIK OLANLAR MUHTARLIKLARDA SEÇMEN BİLGİ DÜZELTME FORMLARINI DOLDURACAKLAR

Kısıtlı veya kamu hizmetlerinden yasaklı olanlar, silah altında bulunan erler, onbaşılar ve kıta çavuşlarıyla askeri öğrenciler listelere yazılamayacak.

Kimlik bilgilerinde yanlışlık olanlar muhtarlıklardaki seçmen bilgi düzeltme formlarını, yeni kaydolacaklar da kayıt formlarını TC Kimlik numaralarına yer verecek şekilde dolduracak. Listeler askıdan inip kesinleştikten sonra başka bir muhtarlık bölgesine taşınanlar ikametgah belgesiyle İlçe Seçim Kurullarına başvurarak, yeni listelere eklenecek. Listelerde isimleri olduğu halde, o muhtarlık bölgesinde oturmadığı tespit edilen seçmenlerin kayıtları, İlçe Seçim Kurulu Başkanının kararıyla dondurulacak.

Özürlü seçmenlerin oylarını rahatlıkla kullanabilmeleri için özür durumları askı listelerinde gösterilecek. Cezaevlerinde taksirli suçlardan tutuklu ya da hükümlü bulunanlara ait seçmen listeleri de 17 Ağustos Cuma günü saat 17.00'ye kadar askıda kalacak" dediler.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.