ŞEHİR DIŞINA CENAZE ARACI DA ÜCRETSİZ OLDU

Çerkezköy Belediyesi, defin işlemlerinin ücretsiz olarak yapılmasına yönelik uygulamanın ardından şehir dışı cenaze nakil hizmetleri de ücretsiz yapıldı. Mezarlıklar Müdürü Kenan Çetin, "Meclisimizin aldığı karar ve Belediye Başkanımızın verdiği talimat üzerine tüm Trakya geneline, İstanbul dahil vermiş olduğumuz cenaze nakil hizmetlerinden dolayı vatandaşlarımızdan aldığımız ücreti kaldırdık" açıklamasını yaptı

ŞEHİR DIŞINA CENAZE ARACI DA ÜCRETSİZ OLDU
17 Aralık 2012 Pazartesi 08:49

Geçtiğimiz günlerde Çerkezköy Belediye Meclisi'nde alınan karar üzerine Belediye Mezarlıklar Müdürlüğü'nün defin işlemleri için cenaze yakınlarından talep ettiği ücretlerin kaldırılmasının ardından şehir dışı cenaze aracı hizmetlerinde de ücret kaldırıldı. Belediye Mezarlıklar Müdürü Kenan Çetin, "Belediye Meclisimizin aldığı karar ve Başkanımızın verdiği talimat üzerine tüm Trakya geneline, İstanbul dahil vermiş olduğumuz cenaze aracı ile nakil hizmetlerinden dolayı vatandaşlarımızdan aldığımız ücreti kaldırdık" açıklamasını yaptı.
İSTANBUL DAHİL TRAKYA'NIN HER YERİNE ÜCRETSİZ
Çerkezköy Belediyesi Mezarlıklar Müdürü Kenan Çetin, şehir dışı cenaze aracı hizmetlerinden dolayı artık Belediye'nin para talep etmediğini açıkladı. Müdür Kenan Çetin, "Çerkezköy içinde cenaze aracımız zaten ücretsiz olarak hizmet veriyordu. Ancak, Çerkezköy dışına cenaze taşınması gerektiğinde; Edirne, İstanbul ve Tekirdağ'da hastanelerde vefat eden vatandaşlarımızın cenazeleri Çerkezköy'e getirilmesi gerektiğinde bizden talep edilen cenaze aracı için kilometre başına 65 kuruş talep ediyorduk. Artık bu para alınmayacak. 
Belediye Meclisimizin aldığı karar ve Belediye Başkanımızın verdiği talimat üzerine tüm Trakya geneline, İstanbul dahil vermiş olduğumuz cenaze aracı hizmetlerinden dolayı vatandaşlarımızdan aldığımız ücreti kaldırdık" diye konuştu.
TRAKYA DIŞINA 72 KURUŞ KİLOMETRE BAŞINA ALIYORUZ
Trakya dışına Türkiye'nin herhangi bir iline götürülmek istenen cenaze için talep edilen cenaze aracı için gidiş-dönüş kilometre başına ücret alındığını söyleyen Mezarlıklar Müdürü Kenan Çetin, şunları kaydetti:"Trakya genelinde, Tekirdağ, Edirne, Kırklareli ve İstanbul'un her iki yakasına da ücretsiz olarak cenaze aracı ile nakil hizmeti veriyoruz. Ancak bunun dışında Türkiye'nin herhangi bir yerine gitmek için bizden araç talep edildiğinde kilometre başına ücret alıyoruz. Bu arada daha önce kilometre başına aldığımız 65 kuruş zamlanarak 72 kuruşa çıktı. Bu arada şunu hatırlatmak istiyorum. Bazen vatandaşlarımız bizim ücretsiz hizmet verdiğimiz alan dışına cenaze götürmek istediğinde şöyle birşey de yapıyoruz. Eğer acil olarak cenaze götürülmek istenmiyorsa, biz ücretsiz olarak İstanbul'a kadar götürüyoruz. Burada İstanbul Büyükşehir Belediyesi Mezarlıklar Müdürlüğü'ne teslim ediyoruz. Onlarda buradan alarak, cenazenin götürülmek istendiği ile götürüyor. İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Türkiye'nin her yerine, bizim Trakya ve İstanbul geneline verdiğimiz ücretsiz cenaze aracı hizmetini veriyor."

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
selver gungogdu - 7 yıl önce
Bizde getirdik cenazemizi hala paramizialamadik alti aydir.ordan oraya gonderiyolar.bizde edirneden ist bula getirdik.240 km re.bugun yine gittik sgk ye yok.peki biz paramiz olmasa nasi getircektik.mezar yeri burdaydi.