Şehit Ailelerine 'Kutlu Doğum' ziyareti

Kutlu Doğum Haftası nedeniyle bir dizi etkinlik düzenleyen Çerkezköy Müftülüğü, şehit ailelerini unutmadı. Müftülük temsilcisi din görevlileri, ilçemizde bulunan 13 şehit ailesini de ziyaret ederek, gül hediye edip Kutlu Doğum Haftası'nı kutladı.

Şehit Ailelerine 'Kutlu Doğum' ziyareti
19 Nisan 2014 Cumartesi 08:02


Çerkezköy Müftülüğü, 14-20 Nisan tarihleri arasında kutlanan Kutlu Doğum Haftası etkinliklerini sürdürüyor. Etkinlikler kapsamında Çerkezköy'de bulunan şehit aileleri tek tek ziyaret edilerek, Kutlu Doğum Haftası kutlandı. Ziyaretlere Çerkezköy Müftü Vekili Faruk Aktepe, Veliköy Merkezi Camii İmamı Ahmet Baksı, Fevzi Paşa Camii İmamı İsmail Bütün ve Din Görevlisi İbrahim Ünsal katıldı.
İLK ZİYARET DİNÇER ERSOY'UN AİLESİNE
Çerkezköy Müftülüğü'nün görevlendirdiği din görevlileri Kutlu Doğum Haftası nedeniyle şehit ailelerini tek tek ziyaret ederek, Kutlu Doğum Haftaları'nı kutladı. İlk ziyareti Çerkezköy'de oturan geçtiğimiz günlerde ismi Gazi Osman Paşa İlkokulu'na verilen Şehit Jandarma Uzman Onbaşı Dinçer Ersoy'un ailesine yapan din görevlileri anne Nilüfer Hatun Ersoy ve Baba Mustafa Ersoy ile görüştü. Şehit Dinçer Ersoy için hazırlanan odada şehite dua okuyan din görevlileri anne Nilüfer Hatun Ersoy ve Baba Mustafa Ersoy'a Hz. Peygamberimizin remzi olan gül hediye etti.
13 ŞEHİT AİLESİ ZİYARET EDİLDİ
Müftülük görevlileri Kutlu Doğum Haftası nedeniyle Çerkezköy merkez, Kızılpınar, Kapaklı, Veliköy ve Karağaç'ta 13 şehit ailesini ziyaret etti. Şehit ailelerine yapılan ziyaretlerin 7'si Çerkezköy merkezde, ikisi Karağaç'ta diğerleri de Kızılpınar, Kapaklı ve Veliköy'de gerçekleşti. Şehitler Piyade Er Mustafa Baykuş, Piyade Komando Er Serdar Gönülal, Mu Çvş Mustafa Oruç, Ulş Er Ilgar Özkan, J. Komando Çeş. Muharrem Yanal, Jandarma Er Kamil Ünal, Jandarma Er Habip Savtekin, Jandarma Er İlker Akkaya, Jandarma Er İlhan Doyran, Jandarma Komando Er Yalçın Gürbüz, Jandarma Er Alparslan Kaya, Piyade Er Kadir Dadaş, Jandarma Uzm. Çvş. Dinçer Ersoy'un aileleri ziyaret edildi.
ŞEHİTLER ÖLÜ DEĞİL DİRİDİR
Ziyaretler sırasında şehit ailelerine gül ve çeşitli kitaplar hediye eden din görevlileri Kuran-ı Kerim ve hadislerle şehitliğin önemini de anlattı. Din görevlileri ailelere Kuran-ı Kerim'de şehitlerin ölü değil diri olduğunun anlatıldığını ve ayrıca şehitlerin defalarca dirilip yeniden şehit olmak istediklerine dair peygamberimizin hadisleri bulunduğuna dikkat çektiler, anlattılar. Şehit ailelerine sabır temennisinde bulunan din görevlileri, yalnız olmadıklarını her zaman her türlü ihtiyaçları halinde Çerkezköy Müftülüğü olarak yanlarında olacaklarını da söylediler.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.