ŞEHİT DİNÇER ERSOY OKULU AÇILDI

Çerkezköylü Şehit Jandarma Uzman Onbaşı Dinçer Ersoy'un adının verildiği Gazi Osman Paşa İlkokulu'nun açılışı gerçekleştirildi. Açılış törenine katılan Tekirdağ Valisi Ali Yerlikaya, Şehit Dinçer Ersoy'un adının Çerkezköy'de ilelebet yaşayacağını söyledi. Törende Şehit Dinçer Ersoy'un hayatının anlatıldığı slayt gösterimi yapıldı.

ŞEHİT DİNÇER ERSOY OKULU AÇILDI
17 Nisan 2014 Perşembe 07:58

Çerkezköylü Şehit Jandarma Onbaşı Dinçer'in isminin verildiği Gazi Osman Paşa İlkokulu'nda isim değişikliği nedeniyle açılış töreni düzenlendi. Törene Tekirdağ Valisi Ali Yerlikaya ile mülki ve askeri erkan katıldı.
ŞEHİT'E ANLAMLI JEST
10 Kasım 2012 tarihinde Siirt Pervari'de şehit düşen Çerkezköylü Jandarma Uzman Onbaşı Dinçer Ersoy'un isminin verildiği okulun açılışı yapıldı. Gazi Osman Paşa Jandarma Uzman Onbaşı Dinçer Ersoy İlkokulu'nun bahçesinde düzenlenen törene Tekirdağ Valisi Ali Yerlikaya, Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay, Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, 3. Zırhlı Tugay Komutanı Tuğgenaral Mehmet Ozan,  İl Milli Eğitim Müdürü Halis İşler, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Hamdi Zenginal, Şehit Dinçer Ersoy'un annesi Nilüfer Hatun Ersoy Babası Mustafa Ersoy ve kardeşleri Dursun ile Devrim Ersoy, askeri ve mülki erkan, öğrenci ve öğretmenler katıldı. Törende konuşan İl Milli Eğitim Müdürü Halis İşler, Gazi Osman Paşa Jandarma Uzman Onbaşı Dinçer Ersoy İlkokulu hakkında bilgi verdi.
MİLLİ EĞİTİM KOMİSYONU KARAR ALDI
İl Milli Eğitim Müdürü Halis İşler, Şehit Dinçer Ersoy'un isminin verildiği okulun 2005 yılında İl Özel İdaresi tarafından yapılarak Milli Eğitim Müdürlüğü'ne devredildiğini, 2006-2007 Eğitim ve Öğretim Sezonu'nda ise eğitime başladığını belirterek konuşmasına başladı. Okulda 976 öğrencinin eğitim gördüğünü belirten İşler, 35 kadrolu öğretmenin görev yaptığını söyledi. 12 yıllık kesintisiz eğitimle birlikte okulun ilkokula dönüştürüldüğünü belirten İşler, Şehit Dinçer Ersoy'un isminin verilmesi için Tekirdağ Milli Eğitim Müdürlüğü Komisyonu tarafından karar alındığını ve bu kararın da Vali Ali Yerlikaya tarafından onaylandığını kaydetti. Milli Eğitim Müdürü Halis İşler, "Şehit Dinçer Ersoy 10 yıldan fazla Çerkezköy'de oturduğu için okula ismi verilmiştir. Hepimiz bu vatan evlatları, şehitlerimiz ve gazilerimiz sayesinde bu ülkede yaşıyoruz. Şehitlerimizi ve gazilerimizi rahmet ve minnetle anıyorum."diye konuştu.
GÖZBEBEĞİMİZ ŞEHİTLERİMİZ GAZİLERİMİZ
Milli Eğitim Müdürü Halis İşler'in ardından törenin son konuşmasını Tekirdağ Valisi Ali Yerlikaya yaptı. Yerlikaya, sözlerine "Gözbebeğimiz şehitlerimiz, gazilerimiz, çocuklarımız" diye başladı. Davetlilere okula Şehit Dinçer Ersoy isminin verilmesinin şehit ailesinden gelen talebin ardından gerçekleştiğini dile getiren Vali Yerlikaya, "Şehidimizin ilelebet hatırlansın, anılsın istedik. Bugünde bu kararımızı taçlandırmak, Çerkezköy kamuoyu ile paylaşmak için buradayız." açıklamasını yaptı. Konuşmasında şehit ve gazilere şükran ve minnetlerini sunan Vali Ali Yerlikaya, "Şehit Dinçer Ersoy ve 16 silah arkadaşını rahmet ve minnetle anıyorum. Şükranlarımı sunuyorum."dedi. Tokatlı olan Dinçer Ersoy'un adının Gazi Osman Paşa Okulu'na verilmesine de dikkat çeken Vali Yerlikaya, "Kendi içlerinden çıkan Dinçer kardeşimizin ismi bu okulumuzu şereflendirecek, hafızalardan silinmeyecektir. Bu isim eğitim kurumuzdan daha aydınlık, daha şuurlu yavrularımızın yetişmesine temenni ediyor ve hayırlı uğurlu olsun diyorum."diye konuştu.
ŞEHİT KÖŞESİ AÇILDI
Konuşmaların adından  Okulun girişinde oluşturulan Şehit Köşesi'nin açılışı yapıldı. Vali Ali Yerlikaya, Şehit Dinçer Ersoy'un annesi Nilüfer Hatun Ersoy'a Türk Bayrağı takdim etti. Şehit Dinçer Ersoy'un özgeçmişi ve hatıralarının yer aldığı Şehit Köşesi'nin açılışının ardından davetliler okulun gösteri salonunda yine Şehit Dinçer Ersoy ile ilgili hazırlanan sinevizyon gösterisini izledi. Protokolün Şehit ailesi ile birlikte izlediği slaty gösterisinde duygulu anlar yaşandı. Adının verildiği okulun bahçesinde oyunlar oynarken çekilen fotoğrafları da yer alan Şehit Dinçer Ersoy'un çocukluğundan itibaren gençlik yılları ve askerlik günlerine ilişkin fotoğraflarından hazırlanan slayt gösterildi. Slayt gösteriminin son bölümünde Şehit Dinçer Ersoy'un cenaze töreninden kareler oluşturdu.
AİLE ATATÜRK POSTERİ YAPTIRDI
Gazi Osman Paşa İlkokulu'na Şehit Dinçer Ersoy'un adının verilmesinin ardından yapılan Şehit Köşesi'nin yanı sıra bir de Okulun giriş kapısının hemen yanında dış duvara dev bir Atatürk resmi koyuldu. Okulun hemen girişine koyulan Atatürk resmini Şehit Dinçer Ersoy'un ailesi tarafından yaptırıldığı belirtildi.
EVİNİ ZİYARET ETTİ
Vali Ali Yerlikaya, Okulda yapılan tören öncesinde Şehit Dinçer Ersoy'un ailesinin evini ziyaret etti. Baba Mustafa Ersoy'un kapıda karşıladığı Vali Ali Yerliakaya'ya eşi Hatice Nur Yerlikaya ve Kaymakam Metin Kubilay ile eşi Füsun Kubilay eşlik etti. Vali Ali Yerlikaya, anne Nilüfer Hatun Ersoy'un oğlu için evinde hazırladığı odanın çok özenle hazırlandığını belirterek, "Herkesin şehidimiz için anacığının hazırladığı odayı gidip görmesini isterim. İnsan nasılki şehitlerimizin kabristanına  gittiğinde büyük bir mutluluk, huzur, onur duyuyorsa orada da aynı hissi tattık. Sizlerinde şehidimizin babacığı Mustafa Ersoy'dan bir randevu alıp sonra anacığının hazırladığı o odayı görmenizi istiyorum." tavsiyesinde bulundu.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
ayşenur - 7 yıl önce
ben bu kulu biliyorum ben bu okulda okuyorum yeni ismi şehit dinçer ersoy ilkokulu 4. sınıftayım 4e yeni müdür yardımcısı geldi babamın en samimi arkadaşıymış