Şehit Mustafa Baykuş’un ismi okulda yaşatılacak

Özel İdare İlkokulu’na ‘Şehit Mustafa Baykuş İlkokulu’ isminin verilmesi ve Şehitlik Köşesi’nin açılış töreni gerçekleşti

Şehit Mustafa Baykuş’un ismi okulda yaşatılacak
28 Eylül 2016 Çarşamba 16:37

YOĞUN KATILIM YAŞANDI

Özel İdare İlkokulu’na ‘Şehit Mustafa Baykuş İlkokulu’ isminin verilmesi ve Şehitlik Köşesi’nin açılış törenine Ak Parti Tekirdağ Milletvekili Ayşe Doğan, Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay, Çerkezköy 3. Zırhlı Tugay Komutanı Tank Albay Engin Candaş, Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, Çerkezköy Cumhuriyet Başsavcısı Hacı Ünal, Şehit Piyade Er Mustafa Baykuş’un anne ve babası Keziban – Süleyman Baykuş, İlçe Emniyet Müdürü Murat Ogan, İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Erdoğan, İlçe Müftüsü Yusuf Tuna, İlçe Sağlık Müdürü Olcay Palak, Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü İsa Altay, İŞKUR Çerkezköy Şube Müdürü Ercan Sözen, Çetin Group Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Çetin, ÇOSB Bölge Müdürü Mehmet Özdoğan, Çerkezköy Motorlu Taşıyıcılar Kooperatifi Başkanı Yılmaz Arat, Çerkezköy Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Mustafa As, Çerkezköy Esnaf ve Sanatkarlar Kredi e Kefalet Kooperatifi Başkanı Muzaffer Yaztepe, Türkiye Muharip Gaziler Derneği Çerkezköy Temsilcisi Hasan Hüseyin Yarlıgan ve Dernek Üyeleri, Okul İdarecileri ve Mahalle Muhtarları katıldı.

ÖĞRENCİLER ŞİİR OKUDU

1 dakikalık saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan program, Şehit Piyade Er Mustafa Baykuş’un özgeçmişiyle devam etti. Özgeçmişin ardından okulun 2/f sınıfı öğrencilerinden İrem Karabulak ‘Şehidim’ adlı şiiri, Taha Fatih Güli de ‘Şehide Mektup’ adlı yazıyı okudu.

ŞEHİDİMİZİN İSMİ, OKULUMUZ VAR OLDUĞU SÜRECE ZİKREDİLECEK

Öğrencilerin okudukları şiir ve yazının tamamlanmasının ardından Çerkezköy İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Erdoğan kısa bir konuşma yaptı. Erdoğan, “Özel İdare İlkokulu isminin Şehit Mustafa Baykuş İlkokulu olarak değiştirileceği törene hepiniz hoş geldiniz. Bizler okulumuzun ismini andıkça şehidimizin hatırasını bir kez daha hatırlayacağız. Şehidimizin ismi, okulumuz var olduğu sürece zikredilecek. Okulumuzun isminin hürmetine şehit ailemizin ellerinden öpüyor ve hayırlı uğurlu olmasını diliyorum.” dedi.

TEŞEKKÜR ETTİ

Erdoğan’ın ardından kürsüye çıkan Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, “Bizler, Türk milleti olarak şehidine önem veren bir toplumuz. Şehidimizin adını bu okulda yaşatacağız. Bunun gururu ve mutluluğu içerisindeyiz. Okulumuza bu ismin verilmesinde emeği geçen herkese teşekkürlerimi iletiyorum.” dedi.

BU SESİMİZİN ANKARA’DAN DUYULACAĞINA İNANIYORUM

Çerkezköy’ün eğitim konusundaki sıkıntılarına da vurgu yapan Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, “Nüfusun her geçen gün daha da arttığı ilçemizde eğitim anlamında sıkıntı var. Kaymakamımızın yoğun çalışmalarıyla Ambardere Mevkii’ndeki eğitim kampüsümüzde çalışmalar başladı. Hayırseverlerimiz de kampüsümüze destek oluyorlar. Onlara çok teşekkür ediyorum. Ancak eğitimde yaşanan bu sıkıntılar geçecek gibi değil. Çerkezköy çok fazla eğitim yatırımına ihtiyacı var. Bu sesimizin Ankara’dan duyulacağına inanıyorum.” ifadelerini kullandı.

KAYMAKAM KUBİLAY KONUŞTU

Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay da günün anısına bir konuşma gerçekleştirdi. Kaymakam Kubilay konuşmalarında şu ifadelere yer verdi: “Milletimiz kutsal değeri olan vatan, millet, devlet ve bayrağı söz konusu olduğunda gerekirse şehadet mertebesine ulaşmaktan veya yaralanıp gazi olmaktan asla çekinmemiştir.

ŞEHİTLİĞİN ÖNEMİNE VURGU YAPTI

Yüce dinimizde en büyük rütbenin peygamberlikten sonra şehitlik olduğu belirtilmiştir. Yüce Yaradan Kur’an-ı Kerim’inde ‘Şehitler için ölüler demeyiniz, onlar diridirler; ama siz anlayamazsınız.’ Buyurarak, şehitlerin Allah katındaki imtiyazlarını en istisnai ve çarpıcı şekilde ifade etmiştir. İşte, Türk milleti, milli karakterinden kaynaklanan istiklal ve bağımsızlığına düşkünlüğünün yanı sıra, yüce dinimizin gazilik ve şehitlik için biçtiği payeye de muhatap olabilmek konusunda her zaman kararlı ve istekli olmuştur; bu, bizim milli karakterimizdir.

DARBE GİRİŞİMİNE DEĞİNDİ

Ülkemizde yaşanan 15 Temmuz hain darbe girişimini de aziz milletimizin sahip olduğu milli irade şuuruyla birlik ve beraberlik içerisinde bastırmıştır.

BÜYÜK BİR KAHRAMANLIK DESTANI YAZILMIŞTIR

15 Temmuz 2016’da Fethullaçı Terör Örgütü tarafından gerçekleştirilen alçak darbe girişimini milli iradeye bağlı aziz milletimiz meydanlarda, sokaklarda canları pahasına eşsiz bir destan yazarak durdurmuş ve istikbalimize sahip çıkmıştır. Yüce milletimiz tek yürek olduğumuzda yenilmeyeceğimizi bir kez daha kanıtlamıştır. Türk milleti dünya tarihinde hiçbir millete nasip olmayan büyük bir kahramanlık destanı yazarak tüm dünyaya mükemmel bir ders vermiştir.

İKİNCİ KURTULUŞ MÜCADELESİ

15 Temmuz yüce Türk milletinin büyük kahramanlık destanıdır. 15 Temmuz şehitlerimiz asla ve asla milletimiz tarafından unutulmayacaktır. Çünkü 15 Temmuz Türkiye’nin ikinci kurtuluş mücadelesinin adıdır.

HATIRA ORMANI OLUŞTURULACAK

15 Temmuz şehitlerimizin aziz hatırasını yaşatmak bizim en asli görevimizdir. Şehitlerimizin hatırasını ilçemizin her köşesinde yaşatmak, isimlerini ölümsüzleştirmek için gerekli kararları hep beraber almaktayız. 15 Temmuz şehitlerimizin aziz hatırasını yaşatmak, hatıra ormanı oluşturmak için gerekli girişimlerde bulunulmuş olup, çalışmalar tamamlanma aşamasına gelmiştir.

DARBE GİRİŞİMİNİ KINADI

Bu vesile ile alçak teşebbüsünde bulunan vatan haini, millet düşmanı FETÖ’yü şiddetle kınıyor, alçak teröristleri de lanetliyorum. Kahramanlıklarını hayatıyla ödeyen, şehadet şerbetini içerek vatanımız ve milletimiz için şehit olan aziz şehitlerimizi rahmetle anıyor, gazilerimize de acil şifalar diliyorum.

BOYNUMUZUN BORCUDUR

Bugün üzerinde yaşadığımız vatan, aziz vatan şehitlerimizin ve gazilerimizin bizlere emanetidir. Bizler, şehit ve gazilerimiz sayesinde bu topraklarda barış, kardeşlik ve huzur içinde yaşamaktayız. Canları uğruna bu vatanı bizlere emanet eden, devletimizin ve milletimizin bekası uğrunda büyük fedakarlıklar gösteren kahraman gazilerimizi ve şehitlerimizi hiçbir zaman unutmayacağız. Onların hatıralarını canlı tutmak bizim boynumuzun borcudur.

GURUR VE MUTLULUĞU İÇERİSİNDEYİZ

Bilindiği gibi daha önce Gazi Osman Paşa İlkokulu’na şehidimiz Şehit Dinçer Ersoy’un adı verilmişti. Özel İdare İlkokulu’na da şehit ailemizin onayı ile şehidimiz Şehit Er Mustafa Baykuş’un adını vererek şehidimizin adını bu okulda yaşatmanın gurur ve mutluluğu içerisindeyiz.

ŞEHİT AİLESİNE SESLENDİ

Aziz şehidimiz Mustafa Baykuş’un saygıdeğer ailesi… Sizler vatanımız için bir evladıızı feda ettiniz. Bu okulda okuyan tüm öğrenciler artık sizin evladınızdır.

HAYIRLI OLMASINI DİLEDİ

Okulumuza şehidimizin adının verilmesinde ve Şehitlik Köşesi’nin hazırlanmasında katkısı olan Türkiye Muharip Gaziler Derneği Çerkezköy Temsilcimiz Hasan Hüseyin Yarlıgan’a, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüz ile okul idaresine teşekkür ediyor, hayırlara vesile olmasını diliyorum.

ŞÜKRANLARINI SUNDU

Son olarak Cumhuriyetimizin Kurucusu Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını, kanlarıyla, canlarıyla bu toprakları vatan yapan aziz şehitlerimizi ve aramızdan ayrılan kahraman gazilerimizi saygı, minnet ve rahmetle anıyor, tüm gazilerimize sonsuz şükranlarımı sunuyorum.”

EVLATLARIMI ŞEHİT VERMEYE RAZIYIM

Ak Parti Tekirdağ Milletvekili Ayşe Doğan, Kaymakam Kubilay’ın ardından kürsüye çıkarak bir konuşma gerçekleştirdi. Programın amacının okula Şehit Mustafa Baykuş isminin verilmesi ve Şehit Köşesi’nin açılışı olduğunu dile getiren Doğan, “Şehit ve gazilerimiz bu toprakların nasıl vatan olduğunu göstermiştir. Onların bize emaneti olan bu coğrafyayı ömrümüzün sonuna kadar koruyacağız. Benim 3 erkek evladım var. Ben de onları bu vatan uğruna şehit vermeye razıyım. Şehit ailelerimizin ve gazilerimizin başımızın üstünde yeri var.” dedi.

ÇALIŞMALAR DEVAM EDİYOR

Eğitim için her zaman Tekirdağ ve Ankara arasında irtibatta olduklarını dile getiren Doğan, sağlık, eğitim gibi konularda da çalışmalarına devam ettiklerini dile getirdi.

BU MAKAM VE MERTEBELER HERKESE NASİP OLMAZ

Konuşmalarının devamında 15 Temmuz askeri darbe girişimini kınadığını da dile getiren Doğan, “15 Temmuz’da şehitlerimiz, gazilerimiz ve vatandaşlarımız bu ülkenin kıymetini tüm dünyaya gösterdi. Bu makam ve mertebeler herkese nasip olmaz. Okulumuza Şehit Mustafa Baykuş isminin verilmesinde katkısı olan başta Kaymakamımız olmak üzere herkese çok teşekkür ediyorum.” ifadelerini kullandı.

ŞEHİT KÖŞESİ’NİN AÇILIŞI YAPILDI

Protokol üyelerinin konuşmalarının ardından okulun girişinde açılış kurdelesi kesilerek Özel İdare İlkokulu’nun ismi Şehit Mustafa Baykuş İlkokulu olarak değiştirildi. Daha sonra okulun içine giren katılımcılar, girişe hazırlanan Şehit Mustafa Baykuş Köşesi’ni inceledi. 
 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.