Şehitlik anıtına muhteşem açılış

Çerkezköy Belediyesi tarafından Kent Konseyi Binası yanında yapılan ‘Vatan Size Minnettar’ Anıtı muhteşem bir törenle açıldı. Katılımın oldukça yoğun olduğu açılış töreninin ardından binlerce Çerkezköylü çalan onuncu yıl marşı eşliğinde ellerindeki Türk bayraklarını bir kez daha dalgalandırdı

Şehitlik anıtına muhteşem açılış
31 Ağustos 2015 Pazartesi 18:33

 BARIŞ İÇİNDE YAŞAMAYA DEVAM EDECEĞİZ

Çerkezköy Belediyesi tarafından 30 Ağustos Zafer Bayramı’nda gerçekleştirilen şehitlere saygı yürüşü ve Vatan size minnettar anıtının açılış törenine Çerkezköylüler yoğun ilgi gösterdi. Yaklaşık 3 bin kişinin katıldığı yürüyüşün ardından Şehitlik anıtının açılışında konuşan Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, “30 Ağustos aynı zamanda onun adını ağızlarına almaktan imtina edenlere hatırlatılacak bir tarih. O bundan 92 yıl önce Türkiye Cumhuriyeti devletini kurarken, bu milleti Ay yıldızlı Türk Bayrağı altında toplayarak bu topraklara öyle bir temel atmış ki; bugün hala Türkiye Cumhuriyeti Devleti dimdik ve güçlü bir şekilde ayakta. Bu milletin içine sokulmak istenen ayrılık tohumlarını reddederek kardeşçe bu topraklarda yaşamaya devam ediyoruz. Ve bizler yine aynı kardeşlik duyguları içerisinde bu bayrak altında bu topraklarda barış içerisinde yaşamaya devam edeceğiz” diye konuştu.

7 ŞEHİDİMİZİM İSMİ DE ANITTA YAŞAYACAK

Akay konuşmasının devamında ise, “Dünya tarihinin en önemli anlarından biri olan Çanakkale Savaşının 100.yılı anısına bu anıtımızı bu önemli günde açıyor olmanın gurur ve mutluluğunu yaşıyoruz. Burada Çanakkale Savaşlarında Çerkezköy’den hayatlarını kaybeden şehitlerimizin isimlerini buraya bu meydana yazdık. Aynı zamanda Bu milletin kardeşlik duygularını kendi hesaplarına alet ederek bu milleti bölmeye çalışanlarla mücadele ederken doğu ve güneydoğu bölgemizdeki terör olaylarında hayatlarını kaybeden Mehmetçiklerimizin isimlerini de yine bu meydana yazdık. Son yıllarda bıkmadan, usanmadan, utanmadan, hain saldırılarına devam eden ve bu saldırılarda hayatlarını kaybeden Çerkezköy ilçemiz sınırlarındaki 7 şehidimizin de isimleri burada yaşayacak” dedi.

ŞEHİTLERİMİZE RAHMET DİLEDİ

Yaklaşık son 50 gündür ülkemizde yeniden şehit haberlerinin geldiğini sözlerine ekleyen Başkan Vahap Akay, “Bu milletin huzur ve güvenliği için hayatlarını kaybeden şehitlerimize Allah’tan rahmet, yakınlarına ve Türk Milletine başsağlığı diliyorum. Bu topraklar üzerinden yüzyıllardır hesap yapanlara, kan üzerinden siyaset yapanlara tarihte bu millet cevap verdi. Bugün de bu hesabı yapmaya çalışanların hesaplarının tutmayacağını yine bu millet göstermektedir. Ben bu şanlı tarihte bu toprakların birliği beraberliği için canlarını feda eden, Başta Ulusal kurtuluş mücadelemizin lideri Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere tüm şehitlerimize bir kez daha Allah’tan rahmet diliyorum” ifadelerini kullandı.

BU TOPRAKLAR HEPİMİZİN

Belediye Başkanı Akay konuşmasının sonunda ise, “Son dönemlerde haksız siyasi davalarla yıpratılmaya ve itibarı ile oynanmaya çalışılan, bu milletin bağrından kopmuş, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ifadesi ile ‘Zaferleri ve mazisinin insanlık tarihi ile başladığını’ ifade ettiği Türk Ordusu’nun, bu topraklar için mücadele etmiş Türk Silahlı Kuvvetlerimiz mensuplarına şükranlarımı sunuyorum, Aynı davalarda suçsuzluğu ispatlanmış haksız yere cezalandırılmış tüm komutanlarımıza buradan selam gönderiyorum, hayatlarını kaybedenlere de Allah’tan rahmet ailelerine sabırlar diliyorum. Ben bugün açılışı gerçekleşecek anıtımızın Çerkezköy’ümüze hayırlı olmasını diliyor, bu duygu ve düşüncelerle Türk Silahlı Kuvvetlerimiz mensuplarının ve tüm hemşerilerimin 30 Ağustos Zafer Bayramlarını kutluyorum. Diyor ki vatan şairi Nazım Hikmet; ‘dörtnala gelip uzak Asya’dan Akdeniz’e bir kısrak başı gibi uzanan bu memleket bizim Bu memleket bizim, Bu topraklar hepimizin’ Hepinizi en derin sevgi ve saygılarımla selamlıyorum” dedi.

ÜLKEMİZİ BÖLMEK İSTEYENLERE KARŞI DİK DURACAĞIZ

Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay’ın ardından kürsüye Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak geldi. Anıtın yapımında emeği geçen Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay ve çalışma ekibine teşekkür eden Kadir Albayrak, “Son zamanlarda haberlerini sıkça aldığımız şehitlerimize önce Allah’tan rahmet yakınlarına da başsağlığı diliyorum. Ülkemizi bölmek isteyenlere karşı her zaman dik duracağız. Çanakkale’de yedi düvele meydan okuyan bir birlik birkaç çapulcuya ideallerini böldürmez. Ben bir kez daha Çerkezköy Belediye Başkanımıza bu güzel etkinliği ve çalışmasından dolayı teşekkür ediyorum” açıklamasında bulundu.

BELEDİYEMİZ ÇERKEZKÖY’ÜN ŞEHİTLERİNE SAHİP ÇIKTI

CHP Tekirdağ Milletvekili Candan Yüceer ise yaptığı konuşmada, “Anıtımıza bakınca Çerkezköy’de bir şeylerin eksik olduğunu fark ediyorum. Bu anıtın yapılmasında emeği olan Çerkezköy Kent Konseyi’ne, Belediye Başkanımıza çok teşekkür ediyorum. 93 yıl önce zaferle sonuçlanan büyük taarruz muhaberesinde bizi esaret altına almaya çalışanlara özgürlüğümüzü ilan ettik. İnsanın şehidine sahip çıkmasından daha güzel bir şey olamaz ve bugün Çerkezköy Belediyemiz Çerkezköy’ün şehitlerine sahip çıktı” açıklamasında bulundu.

BAŞKANIMIZA NE KADAR TEŞEKKÜR ETSEK AZDIR

Konuşmaların devamında kürsüye CHP Tekirdağ Milletvekili Emre Köprülü geldi. Şehitlere saygı yürüyüşünde ortaya çıkan görüntü birçok konuşmadan daha önemli olduğunu ifade eden Köprülü, “Bu bayraklar dalgalandıkça kimse bize bölemeyecektir. 30 Ağustos düşmanın topraklarımızdan silindiği gündür. Bugünde bu topraklar için şehit düşmüş askerlerimizin anıtının ve şehitliğini açılışında olmaktan çok mutluyum. Anıtı Çerkezköy’e kazandıran Çerkezköy Belediye Başkanımız Vahap Akay’a ne kadar teşekkür etsek azdır” dedi.

EMEĞİ OLAN BELEDİYE BAŞKANLIĞINA TEŞEKKÜR ETTİ

Açılış törenin son konuşmasını Tekirdağ Valisi Enver Salihoğlu gerçekleştirdi. Anlamlı günde Şehitlik anıtının açılışında yer aldığı için mutlu olduğunu ifade eden Salihoğlu, “Bu anlamlı günde burada olmaktan dolayı çok mutluyum. Şehit haberlerini üst üste aldığımız bu dönemlerin bir an önce bitmesini temenni ediyorum. Bize bu topraklar şehit vermeden kalmadı, bizden sonrakilere kalmıyor fakat ne olursa olsun, siyasi görüşler ne kadar farklı olursa olsun tek bayrak ve tek vatan altında toplanmalıyız. Bu güzel eserinde yapılmasında emeği olan Çerkezköy Belediye Başkanlığımıza teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

ONUNCU YIL MARŞI EŞLİĞİNDE BAYRAKLAR DALGALANDI

Yapılan konuşmaların ardından Vatan size minnettar anıtının açılışı gerçekleştirilirken, çalan onuncu yıl marşı eşliğinde Türk Bayrakları bir kez daha binlerce Çerkezköylüler tarafından dalgalandırıldı.

Haber: Emrah ÇOĞALAN

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.