ŞEKER FABRİKALARI OLMASAYDI BUGÜN KOLONYA BİLE YAPAMAZDIK

CHP Edirne Milletvekili Doç. Dr. Okan Gaytancıoğlu TBMM’de yaptığı konuşmada dünyada yaşanan corono virüs krizinin zor bazı ürünleri paranız olsa dahi alamadığınızı bir kez daha gösterdiğini belirtti.

ŞEKER FABRİKALARI OLMASAYDI BUGÜN KOLONYA BİLE YAPAMAZDIK
Tamer Avcılar
Tamer Avcılar
20 Mart 2020 Cuma 12:12

Doç. Dr. GaytancıoğluCHP’nin altı okundan birisinin devletçilik olduğunu bunun da stratejik ürünleri kar amacı gütmeden üretmek, ülke  içinde kendi kendine yeterli olmak için konulduğunu hatırlattı. Bugün dezenfektan, kolonya gibi ürünleri üretmek için kullanılan ürünlerdeki alkolün kriz nedeniyle dışardan alınamadığını ancak şeker fabrikalarından temin edildiğini ifade etti.
Doç. Dr. Gaytancıoğlu “Birileri ‘Devletin sırtında yük ve zarar ediyor’ diye yalan yanlış niteleyip satışı isterken biz ‘şeker vatandır vatan satılamaz’ diyorduk. O şeker fabrikaları olmasa şimdi bir gram kolonya üretemezdiniz. Cumhuriyeti kuranlar neyse ki sizin gibi değildi de, her şeyi düşünmüşler, yaşanılan sıkıntılardan gerekli dersleri çıkarıp ona göre bir ekonomik model ve buna uygun fabrikalar kurmuşlar”  dedi.
CHP Edirne Milletvekili Doç. Dr. Okan Gaytancıoğlu konuşmasının sonunda şeker fabrikalarını bile satan, her şeyi özelleştiren AKP’den açtığı bir fabrikanın adını duymak istediklerini söyledi.
 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.