Seksen milyonun iradesinin bir kişiye bırakılmasına ‘Hayır’ diyoruz

Cumhuriyet Halk Partisi Tekirdağ Milletvekili Faik Öztrak referandum çalışmaları için Çerkezköy’e geldi. Etbeyi Restaurant’ta düzenlenen yemek programında muhtarlarla bir araya gelen Öztrak daha sonra Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası’nı, Motorlu Taşıtlar Kooperatifi’ni, yerel gazeteleri ve sanayi esnafını ziyaret ederek neden ‘Hayır’ denilmesi gerektiğini anlattı

Seksen milyonun iradesinin bir kişiye bırakılmasına ‘Hayır’ diyoruz
08 Nisan 2017 Cumartesi 17:49

MUHTARLARLA YEMEKTE BULUŞTU
CHP Tekirdağ Milletvekili Faik Öztrak referandum çalışmaları için Çerkezköy’e geldi. Etbeyi Restaurant’ta düzenlenen yemek programında muhtarlarla bir araya gelen Öztrak daha sonra Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası’nı, Kamyoncular Kooperatifi’ni, yerel gazeteleri ve sanayi esnafını ziyaret ederek neden ‘Hayır’ denilmesi gerektiğini anlattı. İlk olarak Etbeyi Restaurant’ta düzenlenen programa Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, CHP İlçe Başkanı Engin Camcı, CHP İlçe Kadın Kolları Başkanı Ebru Alaca, CHP İlçe Gençlik Kolları Başkanı Uğur Can Avcılar ve İlçe yönetim kurulu üyeleri de katıldı.
‘SOKAK SOKAK GEZİYORUZ’
Yemek programında konuşan CHP İlçe Başkanı Engin Camcı, referandum çalışmaları hakkında bilgi vererek, “Yaklaşık bir aydır Çerkezköy’de mahalle mahalle sokak sokak geziyoruz. Neden ‘Hayır’ dememiz gerektiğini vatandaşlarımıza anlatıyoruz. Bu meselenin parti seçimi olmadığını bu seçimde ne Cumhurbaşkanı, ne Başbakan, ne de Belediye Başkanı seçilmediği ifade ediyoruz. Biz burada geleceğimizin ve Cumhuriyetimizin kararını verdiğimizi anlatıyoruz. Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir diyoruz. Neden ‘Hayır’ diyoruz? Biz seksen milyonun iradesinin bir kişiye bırakılmasına ‘Hayır’ diyoruz. Tek adamın aklının tüm halkımızın aklından üstün olmadığına inanıyoruz.’’ dedi.
‘ÖZGÜRLÜKLERİ BİR KİŞİYE TESLİM ETMEMEK İÇİN HAYIR’
Yasama ve yürütmenin bir kişiye teslim edilmesine ‘Hayır’ dediklerini söyleyen Camcı, ‘‘Biz yargının bir kişiye teslim edilmesine ‘Hayır’ diyoruz. Biz halkın iradesini, demokrasiyi, özgürlükleri bir kişiye teslim etmemek için ‘Hayır’ diyoruz. Biz seçtiğimiz altı yüz tane milletvekilinin hiç birinin bakan olmamasına hatta başkanın istediği her kişiyi mesela kızını, oğlunu, yeğenini, dünürünü, karısını bakan yapmasına ‘Hayır’ diyoruz. Biz bir kişinin başkanın kanun hükmünde kararname çıkarmasına yani ağzından çıkacak olanın kanun olmasına ‘Hayır’ diyoruz. Seçilen başkanın ve bakanların dört yüz milletvekili izin vermezse yargılanamamasına ‘Hayır’ diyoruz.’’ ifadelerini kullandı.
‘HAYIRLI BİR SONUÇ ÇIKACAĞINA İNANIYORUM’
Bir kişinin asgeri ücreti, fiyatları belirlemesine, maaşları belirlemesine, işçi ve memur alımlarını belirlemesine, dernek ve sendikaların kapatılıp açılmasını belirlemesine ‘Hayır’ dediklerini söyleyen Engin Camcı, ‘‘Tek adamın isterse devlet kurumlarını bölgelere ayırarak ülkenin bölünmesine sebep olmasına ‘Hayır’ diyoruz. Biz Irak, Suriye, Mısır, Libya gibi ülkeler olmamak için ‘Hayır’ diyoruz. Sorunumuz başkanlık sorunu değil. En önemli sorunumuz terör, işsizlik ve geçim sıkıntısı. Referandumda sunulan anayasa paketi değişikliği bu sorunların hiçbirini çözmüyor, biz bu yüzden ‘Hayır’  diyoruz. Bizim birinci vazifemiz Türk İstiklalini Türk Cumhuriyetini ilelebet muhafaza ve müdafaa etmektir diyoruz. Biz bu yüzden ‘Hayır’ diyoruz. Sizin de ‘Hayır’  demenizi istiyoruz. İnşallah yarınlarımız, geleceğimiz hayırlı olur. Hayırlı bir sonuç çıkacağına inanıyorum.” diye konuştu.
‘İZMİR’İN DAĞLARINDA ÇİÇEKLER AÇACAK’
Camcı’nın konuşmasının ardından Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak da kısa bir konuşma gerçekleştirerek. ‘‘16 Nisan’da ‘Evet’ diyene de ‘Hayır’ diyene de saygımız var. Ama inanıyorum ki 17 Nisan sabahı İzmir’in dağlarında çiçekler açacak. ‘Yaşa Mustafa Kemal Paşa’ demeye ilelebet devam edeceğiz.’’ dedi. Başkan Albayrak’ın ardından konuşan CHP Tekirdağ Milletvekili Faik Öztrak, ‘‘Bu ülke ilk defa Atatürk’ün Cumhuriyeti ilan etmesi ile rüştünü ispatladı. Çok partili sisteme geçiş ile ikinci kez rüştünü ispatladı. Şimdi de 16 Nisan’da üçüncü kez rüştünü ispatlayacak. 2014 yılında ilk defa Cumhurbaşkanını halk seçti. Cumhurbaşkanı dedi ki ‘Ben bu elbiseye sığmıyorum. Beni halk seçti, parlamenter rejimi askıya aldım. Verin 400 vekili bu işi çözelim.’ Halk da değil 400 vekil vermek, ‘Ancak koalisyonla kalabilirsin.’ dedi. Böylece AKP ile koalisyon müzakereleri başladı. Davutoğlu ve biz samimi olarak bu koalisyonu istedik; ancak Bahçeli ve Cumhurbaşkanı istemedi ve terör batağına saplandık.’’ ifadelerini kullandı.
‘HALK HAYIR DİYOR’
Kasım’da tekrar seçime gidildiğini ve ardından halkın seçtiği Başbakanın Cumhurbaşkanı tarafından düşük profilli bir Başbakan ile değiştirildiğini söyleyen Öztrak, ‘‘Ardından 15 Temmuz’da bir darbe girişimi yaşandı ve Ohal ile meclisin tüm yetkileri askıya alındı. Mecliste kavga gürültü ile şu an oylayacağımız Anayasa tasarısını hızlı bir şekilde hazırladılar. Fakat 20 gün Meclis Başkanının masasında bekledi. Bu süreyi, daha kapsamlı araştırmak için kullanmalıydık. Yandaş medya aracılığı ile sürekli ‘Evet’ denilmesi gerektiği söyleniyor; ancak neden ‘Evet’ denilmesi gerektiği açıklanamıyor. ‘CHP’ diyor, ‘Almanya’ diyor… Ama halk ne diyor? ‘Hayır’ diyor.’’ diye konuştu.
‘CUMHURBAŞKANI BAŞKAN YARDIMCISINI ATAYACAK’
18 maddenin neler getireceği konusunda da açıklamalarda bulunan Öztrak, ‘‘Milletin yüzde 50’sinin seçip ardından asla denetlemediği bir adama hakkımızı emanet etmemiz dayatılıyor. Meclis olarak ne yazılı ne de sözlü soru sorma yetkimiz olmayacak. Mesela Organize Sanayi Bölgesi’nde araziniz var ama Cumhurbaşkanı zor durumda ve çıkıp arazinizin 4’te 1’ini Varlık Fonu’na aktarabilecek. Ama ben vekil olarak hiç soru soramayacağım. Meclis kanun çıkarmak ve denetlemek hükmünü kaybedecek. Cumhurbaşkanı Başkan Yardımcısını atayacak. ABD’de de bu sistem böyle diyorlar. Hayır, böyle değil. Orada Başkan Yardımcısı da halk tarafından seçiliyor. Bu millete kendi seçtiği birinin mi kapısı açık olur, atanan birinin mi?’’ ifadelerini kullandı.
‘KAOS OLMAZ, HERKES İŞİNİ YAPAR’
Cumhurbaşkanının tüm yargıyı da kendi atayacağına vurgu yapan Faik Öztrak, ‘‘Yarın öbür gün, 15 Temmuz’da engel olunan darbe girişimi 1 gecede gerçekleşir. Cumhurbaşkanı yurtdışındayken 16 B’yi işletir, eyaletleri kurar. Her şeyi ona devredeceğiz ve onun nefsine bırakacağız. Böyle yetki kimseye verilmez. ‘Bu sistemle hızlı karar alırız, ülke ekonomisi büyür.’ dediler. Biz ülke ekonomisin parlamenter sistemle büyüttük. G20’ye parlamenter sistemle girdik. Gelişmişlik endeksine göre sıralanmış ülkelerin ilk 10’unda parlamenter sistem var. Son 10’da ise 7 tane başkanlık, 3 yarı başkanlık sistemi var. ‘Eğer hayır oyu verirseniz kaos olur.’ deniliyor. Hayır, olmaz. Hayır dediğimizde Cumhurbaşkanı, Başbakan ve Meclis görevini yapmaya başlar ve Türkiye dünyanın şampiyonlar liginde olmaya devam eder.’’ dedi.
‘HAYIR YAZAN YERE MÜHÜRÜMÜ BASACAĞIM’
‘Evet’ diyene de ‘Hayır’ diyene de saygı duyduklarını dile getiren CHP Tekirdağ Milletvekili Faik Öztrak, ‘‘Ama ‘Evet’ dersek Orta Doğu batağına saplanıp kalırız. Çoluğumuzun çocuğumuzun yüzüne bakamaz hale geliriz. Kimsenin ülkeyi böyle bir karanlığa sürüklemeye hakkı yok. Bu yüzden ben 16 Nisan’da oy pusulasında toprak rengi olan yere, ‘Hayır’ yazan yere tercih mühürünü basacağım. Sizden ricam eşiniz, dostunuzu, herkesi sandığa götürün. Bu, parti meselesi değil; bu nasıl yönetileceğimizin meselesi. Ülkenin karanlığa gömülmesine izin vermeyin.’’ diye konuştu.
ZİYARETLERDE BULUNDU
CHP Tekirdağ Milletvekili Faik Öztrak, Etbeyi Restaurant’ta düzenlenen yemek programında muhtarlar ile bir araya gelmesinin ardından, Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası’nı, Motorlu Taşıtlar Kooperatifi’ni, yerel gazeteleri ve sanayi esnafını ziyaret ederek neden ‘Hayır’ denilmesi gerektiğini anlattıktan sonra Çerkezköy’deki ziyaretlerini sonlandırdı.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.