Selam olsun Başöğretmenime

Kapaklı Belediyesi 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla Kapaklı’da görev yapan okul idarecisi ve öğretmenlerin davetli olduğu bir gece düzenledi. Kapaklı Hawthorn Suites by Wyndham Otel’de düzenlenen gecede Emrah Meloğlu sahne alırken öğretmenler doyasıya eğlendi

Selam olsun Başöğretmenime
26 Kasım 2016 Cumartesi 11:59

KAPAKLI BELEDİYESİ DÜZENLEDİ
24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla  Kapaklı Belediyesi’nin Kapaklı Hawthorn Suites by Wyndham Otel’de düzenlediği geceye Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı, Kapaklı İlçe Milli Eğitim Müdürü Tahsin Nalbant, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Serdar Ümit Öncel, Kapaklı’da eğitim öğretim veren okulların idarecileri, öğretmenler ve aileleri katıldı.
NALBANT KONUŞMA YAPTI
1 dakikalık saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan gece, Kapaklı Belediyesi’nin 24 Kasım Öğretmenler Günü için hazırlamış olduğu videonun sunumu ile devam etti. Videonun izlenmesinin ardından Kapaklı İlçe Milli Eğitim Müdürü Tahsin nalbant kısa bir konuşma yaptı.
TEŞEKKÜR ETTİ
Nalbant, “Ben burada göreve başladığım günden bu yana bizimle uyumlu bir şekilde çalışan, okullarımızın her türlü ihtiyacı için koşturan Belediye Başkanımız İrfan Mandalı ve eşine sonsuz teşekkür ediyorum.” dedi ve tüm katılımcıların 24 Kasım Öğretmenler Gününü kutladı.
ÖĞRETMENLER YENİ NESİL SİZİN ESERİNİZ OLACAKTIR
İlçe Milli Eğitim Müdürü Tahsin Nalbant’ın konuşmalarının ardından Kapaklı Halk Eğitim Merkezi Türk Halk Müziği Korosu konseri gerçekleşti. Konserden sonra ise Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı’da bir konuşma yaptı. Başkan Mandalı konuşmasında şu ifadelerine yer verdi: “Atatürk ilke ve inkılaplarına içten bağlı, özverili, çevresine güvenen, inanç veren, insan ve yurt sevgisiyle dopdolu bir kişi olarak tarif edilebilecek öğretmene Cumhuriyetimizin Kurucusu Ulu Önder Atatürk, “Öğretmenler yeni nesil sizin eseriniz olacaktır” diyerek hem büyük sorumluluklar yüklemiş hem de değerlerini arttırmıştır.
MUASIR MEDENİYETLER SEVİYESİ
Büyük Önder Atatürk’ün hedef gösterdiği muasır medeniyetlerin oluşturduğu çağı yakalamak istiyorsak, bilginin önemini kavramak zorundayız. Bilgiyi üretip, çağı yönlendirenler ve onu en iyi kullananlar gelişmiş toplumlardır.
AKLI HÜR, VİCDANI HÜR, İRFANI HÜR NESİLLER
Artık, çağımız bilim çağıdır. Bilginin oluştuğu ve mayalandığı yerler ise eğitim kurumlarıdır. Bilginin kaynağı ise siz değerli öğretmenlerimizsiniz. Eğer ülkemiz muasır medeniyetler seviyesine çıkacaksa, bu sizlerin üstün gayretlerinizle ve Atatürk’ün ifadesiyle, “Aklı hür, vicdanı hür, irfanı hür nesiller” sayesinde olacaktır.
ÖĞRETMENLERİME SELAM OLSUN
Sözlerimi, buradan birkaç selam göndererek tamamlamak istiyorum. Karayı ak eylemek adına, okuluna varmak için yağmur çamur demeden, dağı taşı aşıp çocuklarına bilginin ışığını götüren öğretmenlerime selam olsun. Dağın başında ya da bozkırın ortasında, buz kesmiş okulunda, yavrularım üşümesin diye maaşından arttırıp sınıfın sobasına odun-kömür alan öğretmenime selam olsun.  İmkansızlılar nedeniyle okulunun bomboş kütüphanesi dolsun diye kapı kapı dolaşıp kitap toplayan öğretmenim, sana da selam olsun. Mustafa Kemal’in ışığını, ilke ve devrimlerinin aydınlığını, bağımsızlık sevdasını, sorgulamayı, sormayı belleten öğretmenim, sana da selam olsun. Vatanı uğruna canını feda eden, bir fidan daha yetişsin diye terör belasına şehit olan öğretmenime selam olsun. bu uğurda paradan, puldan, menfaatlerinden vazgeçen öğretmenime de selam olsun. Ve selam olsun Başöğretmenime. Onun izini tek yol bilen aydınlanma neferlerine selam olsun.
24 KASIM ÖĞRETMENLER GÜNÜ’NÜ KUTLADI
Bu duygu ve düşüncelerle Başöğretmenimiz Atatürk’ün yolunda yürümekte olan ve güzel ülkemizin aydınlık nesillerini yetiştirmek amacıyla çalışan siz değerli öğretmenlerimizin 24 Kasım Öğretmenler Gününü kutluyor, hepinize saygılarımı, sevgilerimi sunuyorum.”
EMRAH MELOĞLU SAHNE ALDI
Başkan Mandalı’nın konuşmalarının ardından emekli öğretmenlere plaket takdim edildi ve sonrasında yerel ses sanatçısı Emrah Meloğlu sahne aldı. Katılımcılar gece boyunca hoşça vakit geçirerek bolca eğlendiler.
Haber: Uğur Kılıç
 
 
 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.