Sen ben yok, biz varız

CHP Tekirdağ İl ve İlçe Kadın Kolları Başkan ve üyeleri seçim çalışmaları hakkında bilgi alışverişinde bulunmak üzere Saray’da biraraya geldi. Saray Restaurant’ta yapılan toplantıda partili kadınlara hitap eden Belediye Başkanı Nazmi Çoban, “Önümüzdeki seçimlerin telafisi yok. Bu seçimde ya demokrasinin rayına gireceğiz, ya da gerici, faşist bir anlayışın yönetimine gireceğiz. Bu gerici, faşist anlayışta kadının hakkı yok, toplumsal yaşamda yeri yok. Bunun için bu süreçte sen ben yok, biz varız” dedi.

Sen ben yok, biz varız
11 Kasım 2013 Pazartesi 08:06

Her ay bir ilçede bir araya gelen CHP Tekirdağ İl ve İlçe Kadın Kolları Başkan ve üyeleri bu ayki toplantılarını Saray’da yaptılar. Saray Restaurant yapılan toplantıda ana gündem yerel seçim olurken, İl Başkanı Hülya Karaağaç ve Başkan Nazmi Çoban yaptıkları konuşmalarda birlik ve beraberlik mesajları verdiler.
ASLAN’IN AÇILIŞ KONUŞMASI İLE BAŞLADI
CHP Saray İlçe Kadın Kolları Başkanı Fatma Aslan açılış konuşmasıyla başlayan toplantı’da Belediye Başkanı Aday Adayları ve eşleri katılımcılara takdim edildi. Aday Adayı eşlerinin Kadın Kolları Üyelerini selamlamasının ardından CHP Tekirdağ İl Kadın Kolları Başkanı Hülya Karaağaç konuşmasını yapmak üzere kürsüye geldi.
ADAY AÇIKLANDIKTAN SONRASI ÖNEMLİ
CHP’li kadınların Saray’da olmaktan çok mutlu olduklarını söyleyen Karaağaç, “Demokrasi gereği birden çok aday adayımız var ve aday adaylarımız hep bir arada. Bu yarışta bende varım demek, hizmet etmek için mücadele etmek çok önemli. Ama burada önemli olan aday açıklandıktan sonra adayımızın arkasında çok güçlü bir şekilde durabilmektedir. Bizler de senin adamın, benim adamım anlayışı olmaz. Biz adaylar için çalışmıyoruz, biz CHP için çalışıyoruz. Hedefimiz partimizi en iyi yere getirmek ve başarıya ulaşmaktır. Birbirimizin arkasından kötü söz söylemeden çalışmalarımızı yapalım. Söylenecek her kötü sözün bize geri döneceğini bilmeliyiz. Biz birlik ve beraberlik içinde tek yumruk haline gelirsek, ancak biz bunları devirebiliriz.
YATIRIM İÇİN ÖRTÜNÜYORLAR
Eğer ülkemizi seviyorsak, Atatürk Devrim ve İnkılaplarına sahip çıkacaksak, bir arada duracağız, birlikte olacağız. Bugüne kadar bunları iyi yapamadık. Bunun için kazanımları birer birer teslim ettik. Adam bir paketle çıkıyor ve ‘Meclis’te türban serbesttir’ diyor. Peki, bunun altında ne yattığını tam olarak biliyor muyuz? Bu bayanlar dini inançları gereği mi başlarını örtüyor, yoksa gelecekte kendini düşündüğü için mi başını örtüyor. Bence geleceğe dönük yatırımlar yaptığı için başını örtüyor” dedi.
KARANLIK BİR DÖNEM YAŞIYORUZ
Hülya Karaağaç’tan sonra konuşmasını yapan Belediye Başkanı Nazmi Çoban, “Ülkemiz tarihinde görülmedik karanlık bir dönemi yaşıyor. Cumhuriyet değerlerine yapılan saldırıların yoğunlaştığı bir dönemden geçiyoruz. Böylesi bir dönmede en fazla baskı da kadınların üzerinde kurulmaya çalışılıyor. Ülkemizi yönetenler Mustafa Kemal’in kadınlara verdiği haklara karşılar. Nasıl ki bizden öncekiler tarihsel görevlerini yaparak, kurtuluş savaşı ile cumhuriyeti kurdularsa, bu dönemde bizlere tarihsel görevler düşüyor. Bu görev Cumhuriyeti yaşatmak ve bizden sonraki kuşaklara en sağlıklı şekilde bırakmaktır” dedi.
SEÇİMLERİN TELAFİSİ YOK
Mart 2014’te yapılacak seçimlerin çok önemli olduğunu ifade eden Başkan Çoban, “Önümüzdeki seçimlerin telafisi yok. Bu seçimde ya demokrasinin rayına gireceğiz, ya da gerici, faşist bir anlayışın yönetime gireceğiz. Bu gerici, faşist anlayışta kadının hakkı yok, toplumsal yaşamda yeri yok. Bunun için bu süreçte sen ben o yok, biz varız. Hep birlikte biz olursak bu zor koşullardan çıkarız ve aydınlık yarınlara ulaşabiliriz” dedi.
KADINLARIN OLMADIĞI MÜCADELE BAŞARIYA ULAŞAMAZ
Cumhuriyet’in kadınlar için vazgeçilmez olduğunu söyleyen Başkan Çoban, “Cumhuriyetimiz kurulduğunda, Avrupa’da bir çok ülkede kadınlara seçme seçilme hakkı verilmemişken, bu hakkı kadınlara tanıyan ülkelerden biri olduk. Cumhuriyetin ilk yıllarında bunu başaran o meclisler, bugünkü meclisten kat ve kat daha ileridedir. Yaşamımızın her alanında önder olan kadının siyasal alanda da önder olması gerekiyor. Çünkü kadınların olmadığı bir mücadelenin başarıya ulaşma imkanı yoktur. Ve şunu da iddia ediyorum kadınların yönettiği bir dünya bugünkünden çok daha iyi bir dünya olur. Bugün erkek egemen anlayış tarafından yönetilen dünya, insanlara göz yaşı, acı ve ölüm dışında bir şey verememiştir. Kadınların yönettiği bir dünyada eşitlik, özgürlük ve barış çok daha kolay sağlanır. Bunun başarılacağına inancımla hepinizi saygı ve sevgiyle selamlıyorum” dedi.
YENİ İLÇELERİN YÖNETİCİLERİ KENDİNİ TANITTI
Başkan Çoban’ın konuşmasının ardından yeni ilçe olan Kapaklı ve Süleymanpaşa Kadın Kolları sahneye gelerek, kendilerini tanıttılar.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.