Şen konuya açıklık getirdi

Ana su borusunda meydana gelen patlama nedeniyle Pazartesi sabahı saat 06.30 sıralarında meydana gelen su kesintilerinin ardından Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon Çerkezköy Şube Müdürü Faruk Şen konu hakkında açıklamalarda bulundu

Şen konuya açıklık getirdi
25 Şubat 2015 Çarşamba 18:18

 FARUK ŞEN KONU HAKKINDA AÇIKLAMA YAPTI

Gazi Osman Paşa mahallesin belli caddelerini besleyen ana su borusu içme suyu hattında meydana gelen patlak vatandaşları zor durumda bıraktı. Yaklaşık 30 saat boyunca susuz kalan vatandaşlar duruma sert tepki gösterirken, Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon Çerkezköy Şube Müdürü Faruk Şen yaşanan su kesintisi hakkında açıklamalarda bulundu.

BASINÇ DÜŞMESİ MEYDANA GELDİ

Şen yaptığı açıklamada, “Pazartesi sabahı Gazi Osman Paşa mahallesi Güveniş caddesi, Fevzipaşa caddesi, Fevzipaşa ışıklardan Erkaynak cami arası ve Uğur Mumcu caddesinden Erna Center’a kadar o bölgelerde saat 06.30 ‘da basınç düşmesi olurken, su tam olarak kesilmedi. Ekiplerimiz tarafından yapılan araştırmada tüm kanalizasyon, yağmur suyu ve Telekom kapakları açılarak suyun nereden nereye aktığı yönünde çalışmaları yapıldı, fakat bir sonuç elde edilemedi” dedi.

100 MİLİMETRELİK ASPES İÇME SUYU BORUSU KIRILMIŞ

Aynı günün akşamında TESKİ Genel Müdürlüğünden saat 22.00 sularında iki adet yer altı su patlağı tespit cihazının getirildiğini sözlerine ekleyen Faruk Şen, “Bu cihazlardan da bir sonuç elde edilemedi. Bunun nedeni de yağmurdan dolayı yer altı suyla dolu ve cihazları etkiledi. Yağmur suyu olmasından dolayı su akışı bizi yanıltıyor. Sistem ses algılayarak çalışıyor. Daha sonra sabah saatlerinde yağmur yağmadığı için tüm alt yapı sistemleri kontrol edilirken, Uğur Mumcu caddesi Erna Center önündeki Telekom menöründe yoğun su birikmesi tespit edildi. Bir üst menörlerde yapılan tespitlerde arızanın Özel Telekom’un önündeki 100 milimetre Aspes içme suyu borusunun kırıldığı tespit edildi. Salı günü saat 10.30 sularında Su arıza ekipleri olay müdahale etti ve akşam saatlerinde de sular verildi” açıklamasında bulundu. 

Haber: Emrah ÇOĞALAN

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.